MASTER

Srdíčkový den o. s. Život dětem proběhl poprvé v tomto školním roce v září.

Pomáháme již tradičně nemocným dětem a přispíváme na jejich léčbu a různé nezbytné pomůcky a přístroje, aby byl jejich život kvalitnější.

Zapojíme se do této charitativní akce i v zimě a na jaře, protože je smysluplná, potřebná a každý rok pomáhá i rozvoji vzdělávání na SŠ a ZŠ.

Na web.str. www.zivot detem.cz se dočtete například  o finanční pomoci malé Marušce, žačce 1.třídy, jejíž rodiče využili příspěvku k nákupu mechanického vozíku pro ni…

Děkuji všem dobrovolnicím ze septimyB a 1.A a všem, kteří  přispěli a přispívají!

                                                                                                                                                   Jiřina Koláčná

 

 

Florbalisté smolně druzí v úvodním kole Subterra Cupu

Florbalisté smolně druzí v úvodním kole Subterra Cupu

Letošní ročník Subterra Cupu, tedy florbalové soutěže pro střední školy, má za sebou okresní kola. Na okrese Nymburk se přihlásily pouze tři školy, kromě Gymnázia Bohumila Hrabala dále Hotelová škola Poděbrady a SOU Stravon Poděbrady. V Kolíně pro nás tak byl uspořádán turnaj ze kterého pouze vítěz postupoval do krajského kola. 

Celý článek

Školní kolo Geologické olympiády 2024 - přihlašování

Školní kolo Geologické olympiády 2024 - přihlašování

Přihlašování do 8. ročníku Geologické olympiády (GeO) - vědomostní soutěže pro 2. stupeň ZŠ, odpovídající ročníky víceletých gymnázií a pro střední školy. Školní kolo proběhne v online podobě ve středu 13. prosince 2023 (v době výuky v některé počítačové učebně). K účasti je nutné vyplnit do 11. 12. a) školní přihlašovací formulář, a zároveň se b) přihlásit do e-kurzu. Při registraci získané id uživatele ("učo") pak školní garant soutěže prof. Soukup zadá do systému a tím zájemce přihlásí do soutěže.

Celý článek

Soustředění v Brně pro psaní odborné práce očima Matěje Z. ze 7MB

Soustředění v Brně pro psaní odborné práce očima Matěje Z. ze 7MB

"Minulý měsíc, mezi 1. a 3. listopadem, jsem se zúčastnil semináře SOČ v Brně. Pro potenciálně neznalé, SOČ je zkratkou pro středoškolskou odbornou činnost. Náplní samotného semináře bylo řádné zpracování a následné prezentování získaných údajů.
První den začal úvodní přednáškou celkově o základech, tedy co je přesně SOČ, z jakých částí se skládá a samozřejmě nedílnou součástí bylo i dlouhé povídání o zdrojích a kde hledat, pokud chceme věrohodné, nesmyšlené informace. Samotná přednáška trvala okolo 2 hodin, ale rozhodně nebyla zdlouhavá díky skvělému a srozumitelnému výkladu. Po této přednášce následovala první praktická ukázka v podobě prezentace vědecké práce týkající se molekulární genetiky, konkrétně editace genu pomocí CRISPR."

Matěj Zatloukal 7MB 2.12. 2023

Celý článek

Vědecký ČTYŘBOJ - biologie, fyzika, chemie, matematika - podruhé

Vědecký ČTYŘBOJ - biologie, fyzika, chemie, matematika  - podruhé

Informace o novince tohoto dne - od 12 do 14:30 hodin proběhla již podruhé vědomostní soutěž. Původní termín 24. listopadu skončil předčasně pro technickou závadu organizátora.

Vzhledem k tomu, že se jedná o online soutěž, vyhodnocení je již od 18. hodin na stránkách soutěže https://vedeckyctyrboj.cz/. Oznamujeme skvělý výsledek chlapeckého týmu Tututudu Max Verstappen třech maturantů a jednoho septimána ve složení: Klír 8OB - fyzika, Toman 8OB - chemie, Vodenka 8OA - biologie a Zdvořilý 7MA - matematika - šesté místo z 280 přihlášených.

 

Celý článek
<předchozí 1 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 756 další >

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Bohumil Hrabal

JUDr. Bohumil Hrabal (28. 3. 1914–3. 2. 1997), rozený Bohumil František Kilian, jeden z nejvýznamnějších českých spisovatelů 20. století, absolvoval na nymburské reálce v roce 1934.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Přednášky Mánes

28. duben 1903

V Praze se konala první z cyklu přednášek, jež se zabývaly principy tvorby a současnými uměleckými názory. 

Nejčtenější

28.02.2024

FOTOGALERIE Z BESEDY (Z FB MĚSTSKÉ KNIHOVNY)

Na letošní třetí alumni besedu jsme přizvali absolventa gymnázia z roku 1994. Je jím Mgr. Pavel Snítilý, archeolog a zástupce ředitele Městského muzea v Čelákovicích. V nymburské knihovně ve čtvrtek 29. února 2024 nám od 17.30 hodin popíše mj. moderní archeologické metody v besedě nazvané: Archeologie pod vaším domem?

celý článek
15.03.2024

V úterý 19. 3. 2024 se koná od 11:45 Školní kolo 46. ročníku SOČ. Slavnostní zahájení za přítomnosti vedení města a vedení školy bude v učebně č. 77. Níže se dozvíte, kdo ze soutěžících a na jaké téma práci SOČ psal, jak to bude se zkrácením výuky a co je třeba udělat, pokud se na konkrétní obhajobu chce někdo přijít podívat.

celý článek
12.03.2024

Sekunda B vyjela na lyžák netradičně ve čtvrtek 7. 3. 2024 Po přijetí na chatu jsme začali vybalovat. Pak se hráli už jen hry.  A šlo se na večeři. V pátek díky nedostatku sněhu jsme museli vyjít až na Dvoračky a tam jsme celý den lyžovali. Bylo hezké počasí a tak jsme si to všichni užili.  Kvůli ztíženým podmínkám se posunul i oběd.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.