První školní den

Prvního září vyšlo v tomto školním roce na pondělí a tak žáci ani učitelé neušetřili ani den. Vzhledem k velkému rozsahu prací, které o prázdninách ve škole probíhaly, nebylo vůbec jednoduché v přípravném týdnu uvést školu do takového stavu, aby bylo možné vyučování bez problému zahájit. Všechny opravy a změny však výrazně přispěly ke zlepšení podmínek pro práci ve škole. Posuďte sami!

Repase oken

Práce probíhaly v učebnách druhého patra v jižním křídle budovy a ve věži. V současné době pokračují práce na repasi oken půdy. Řemeslníci pracují na půdě a dokončují tam i lakování vnitřních křídel oken ze všech učeben a kanceláří, kde dosud tyto chybí. Předpokládaný termín dokončení je začátek září.

Malování

V průběhu prázdnin byla vymalována celá budova, do začátku školního roku budou vymalovány šatny. Jediným nedokončeným prostorem bude zeď chodby přiléhající k přístavbě rizalitu. Zde proběhne malování po kolaudaci dostavby.

Regulační systém topení

V učebnách, kabinetech, v aule, tělocvičně a části chodeb byly osazeny regulační hlavice a čidla. K hlavicím je doveden kablík NN pro automatické ovládání hlavic. S kohouty nemá smysl otáčet, nemá smysl zkoumat, jak to funguje, není vhodné testovat pevnost připojených drátků…

Výměna zářivek

Ve škole bylo vyměněno 140 zářivkových trubic a ve třech učebnách též kompletní světla.

Nátěry radiátorů

Studenti v rámci prázdninové brigády natřeli celkem 100 radiátorů zejména na chodbách a v učebnách v jižním křídle.

Prostor šaten

Proběhla sanace zdiva v chodbách, výmalba a instalace kamer se záznamovým zařízením. Záznam bude uveden do zkušebního provozu první školní den.

Závěsy

Proběhlo výběrové řízení na dodavatele závěsů do učeben a kabinetů v jižním křídle budovy. Finančně pomůže škole RSG. Předpokládaný termín instalace závěsů je polovina října. Do té doby bude tato část budovy bez závěsů.

Přístavba

Stavba pokračuje v mírně rychlejším tempu. Současný stav odpovídá očekávanému stavu v lednu 2014 dle původního harmonogramu. Předpokládaný termín dokončení je polovina listopadu (2014).

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Ing. Jan Eisner

Ing. Jan Eisner (11. 4. 1911-23. 7. 1943), komunista, interbrigadista ve španělské občanské válce, popravený v Osvětimi, maturoval v roce 1929.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Nový arcibiskup z Canterbury

12. únor 1903

V Canterburské katedrále byl slavnostně uveden do úřadu nový primas anglikánské církve. 

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.