Ostrá expedice Žďárec u Skutče - Statiňany

Ostrá expedice Žďárec u Skutče - Statiňany

Dne 2. 6. se naše skupinka ve složení (Tereza Brucknerová, Laura Jeleňová, Markéta Štekrtová, Kristýna Krátká, Jan Bubanec  a David Dvorský, bohužel bez Rafaela Smeta, který na poslední chvíli onemocněl) vypravila na dobrodružnou expedici do Pardubického kraje.

Z Nymburka jsme vyrazili do Žďárce u Skutče. Dopoledne jsme šli ze Žďárce do Vrbatova Kostelce. Po cestě jsme se vykoupali u nádherného kamenného lomu. Koupání v lomu bylo velmi příjemné a ochlazující. Tam byla přestávka na oběd a trochu odpočinku.  Když jsme dorazili na místo, přebrodili jsme říčku. Na místě byl pěkný plácek na stanování a byla možnost přespat v dřevěném srubu. Po dobu na „tábořišti“ jsme nasekali dřevo, udělali oheň, postavili stany, ohřáli večeři, opékali buřty a hráli různé slovní hry. V podvečer jsme se byli projít do Podskály, kde byli u jedné říčky vidět zkamenělinky z kousků kamenů ze skály.

Druhý den byla cesta o něco delší a vedla z Vrbatova Kostelce do Slatiňan, kde byla zastávka u zříceniny Žumberk, tam bylo moc pěkně. V Brusích (kousek od Slatiňan) byla přestávka, kde jsme si zchladili nohy v řece. Pak už se šlo velmi dobře. Nakonec jsme jeli domů vlakem s hlavou plnou skvělých zážitků.

 

K. Krátká 2. A

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

prof. JUDr. Zdeněk Kühn, Ph.D., LL.M., S.J.D.

Prof. JUDr. Zdeněk Kühn, Ph.D., LL.M., S.J.D. (*8. 10. 1973), soudce Ústavního soudu ČR, profesor teorie práva na PrF UK v Praze a vůbec první Čech, který dosáhl prestižního titulu doktor právních věd (S.J.D.), maturoval na naší škole v roce 1992.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Rusifikace Finska

17. prosince 1903

Bývalý ruský ministr financí Sergej J. Vitte uveřejnil v kodaňských novinách článek proti rusifikaci Finska.

Nejčtenější

26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
25.03.2024

Na dvě hodiny se učebna č. 73 proměnila v soudní síň, kde studenti právního semináře předvedli své dovednosti v simulovaném soudu z trestního práva. Projekt, na kterém naše gymnázium spolupracuje s Právnickou fakultou UK, dal studentům možnost prozkoumat právní systém z první ruky a zároveň rozvíjet kritické myšlení a rétorické schopnosti.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.