🦉 Lavina medailí z krajské přehlídky SOČ 2023 🦉

🦉 Lavina medailí z krajské přehlídky SOČ 2023 🦉

Z letošní středočeské krajské přehlídky SOČ jsme mikrobusem z Kutné Hory do Nymburka přivezli doslova "lavinu medailí". Z 18členné výpravy nezískali nějakou z medailí jen dva naši soutěžící a jeden pedagogický doprovod (tím byl prof. Soukup, který ovšem musel zástupně převzít dva diplomy za první místo pro ty sočkaře, kteří ze soutěže museli odjet ještě před vyhlášením výsledků). 15 medailových pozic je o tři více, než loni, a postupů do celostátního kola máme 6 jistých a dva k tomu ještě navíc v případě úspěšné licitace. Prací se na přehlídce obhajovalo celkem 77 a přitom 17 bylo z naší školy (tj. 22 %). Ta si počtem prací i medailí udržela postavení v SOČ úplně nejúspěšnější školy v celém kraji.

Ze školního kola 45. ročníku Středoškolské odborné činnosti (SOČ) mohlo postoupit na krajskou přehlídku dokonce 23 soutěžících (prací). V časově náročném období podávání přihlášek se někteří přihlásit nestihli nebo se rozhodli kvůli povinné videoprezentaci na YouTube ze soutěže odstoupit. 17 jich překonalo nástrahy přihlašovacího procesu úspěšně a v pátek 21. dubna 2023 ráno se najatým mikrobusem přepravili na Gymnázium Jiřího Ortena v Kutné Hoře, kde soutěž celý den probíhala. Naši sttudenti se ucházeli o ocenění v 11 z celkem 18 oborů SOČ.

Výtah z výsledkové listiny KK SOČ 2023 pro naši školu obsahuje i odkazy na videoprezentace a grafický přehled, jaká třída se o které medaile a postupy zasloužila. V meziročním srovnání úspěšnosti Gymnázia Bohumila Hrabala v Nymburce v SOČ jsou další speciálně vytvořené tabulky a grafy. Na dalším listu je i sumarizace úspěchů na celostátních přehlídkách. Ta letošní se bude konat v Plzni 16. až 18. června na Gymnáziu Luďka Pika.

Děkujeme všem soutěžícím (z nichž pouze dva nejsou letošními maturanty) za vzornou a úspěšnou reprezentaci gymnázia, postupujícím držíme všechny palce do celostátního kola (pracím v licitačním řízení, aby v něm uspěly). A maturantům důstojné a bezproblémové ukončení středoškolského studia a přijetí k univerzitnímu.

PaedDr. Helena Hantonová
Mgr. Radka Mlázovská
Mgr. Miroslav Soukup
školní garanti SOČ

Aktuální informace

21.04.2024

se konají v pondělí 29/4:

-17:30-18:00 hod
schůzky v učebnách
-18:00-19:30 hod
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1960.

Narodil se 30. 12. 1943 v Nymburce. Nebyl doporučen k dalšímu studiu, a proto pracoval jako dělník v Elektroisole v Kolíně.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

První železobetonový most

červenec 1903

V Přerově byl přes řeku Bečvu postaven první železobetonový most v Českých zemích.

Nejčtenější

26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
25.03.2024

Na dvě hodiny se učebna č. 73 proměnila v soudní síň, kde studenti právního semináře předvedli své dovednosti v simulovaném soudu z trestního práva. Projekt, na kterém naše gymnázium spolupracuje s Právnickou fakultou UK, dal studentům možnost prozkoumat právní systém z první ruky a zároveň rozvíjet kritické myšlení a rétorické schopnosti.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.