Stříbro a bronz z okresního kola florbalu SŠ

Stříbro a bronz z okresního kola florbalu SŠ

Klukům se po loňském neúspěchu povedl návrat na stupně vítězů druhým místem. Děvčata přidala bronz. Turnaje kluků se zúčastnilo sedm družstev. Náš tým byl nalosován do tříčlenné skupiny s Hotelovou školou Poděbrady a Obchodní akademií Lysá nad Labem.

Vstup do turnaje proti tradičnímu soupeři z „hotelovky“ se nám příliš nevydařil a brzy jsme prohrávali. Naše odpověď nicméně přišla rychle a nakonec jsme celý zápas vyhráli 2:1.

Také v druhém zápase otevřel skore soupeř, nicméně mu to umožnila chyba naší obrany, kterou jsme opět dokázali brzo napravit. Lysá nebyla tak silná jako „hotelovka“ a skore jsme postupně navyšovali až na konečných 4:1. Ze skupiny jsme tedy postoupili z prvního místa. Dění ve druhé skupině nám určilo de semifinále poděbradské gymnázium. Přesto, že jsme převážnou část zápasu měli v držení míček my, nedařilo se nám skórovat. V zápase nebylo tolik osobních soubojů a nakonec se nerozhodl ani v základní hrací době. O postupu do finále musely rozhodnout nájezdy. V nájezdech nás velmi podržel brankář Kryštof Dort(3TA). Přesto že věkově patří ještě do kategorie ZŠ, tak patřil k nejlepším golmanům turnaje. O postupu pak rozhodla trefa dalšího studenta z nižšího gymnázia Martina Cigánika(4KB) a hlavně dvě trefy Jiřího Predigera(7MA).

Po roční odmlce jsme se tedy opět dostali do finále a to proti dalšímu nymburskému týmu COP. Začátek zápasu tentokrát vyšel na jedničku a po velmi pěkné kombinaci prvního útoku (Prediger, Cigánik, Boháč a Záveský) jsme brzo vedli. Poté ale přišly hrubé chyby a soupeř nejen dokázal vyrovnat, ale i odskočil na rozdíl dvou branek. Skore naštěstí snížila trefa Lukáše Pelanta a 40s před koncem jsme odvolali brankáře. Risk se vyplatil a finále dospělo do nerozhodného výsledku 3:3.

Štětí ze semifinále nám bohužel chybělo ve finále. Ze tří nájezdů jsme proměnili pouze jeden oproti dvěma soupeře.

Nicméně celý turnaj měl velmi vysokou úroveň a to, že v našem týmu byly tři kluci věkem ještě ZŠ dává do budoucna velkou šanci na postup na krajské finále.

Tým GBH: Martin Višňovský 4A, David Kopeček 8OB, Lukáš Pelant 8OA, Jakub Mikulecký 5QA, Jiří Záveský 4KB, Martin Cigánik 4KB, Radek Boháč 5QA, Jiří Prediger 7MA, Dort Kryštof 3TA

Po několika letech se dívčího turnaje účastnila i naše děvčata. Na rozdíl od kluků měl tým pouze dvě aktivní hráčky a například brankářka Daniela Dobrovodská(3A) se postavila do florbalové branky poprvé v životě. O to větší jí patří pochvala protože i ona byla jednou z nejlepších gólmanek.

Dívčí turnaj se hrál systémem každý s každým a postupně jsme tak sehráli zápasy s Gymnáziem Jiřího z Poděbrad, Hotelovou školou Poděbrady a Obchodní akademií Lysá nad Labem.

První zápas s GJP byl velmi vyrovnaný a hodně nervozní. GJP vstřelil první branku, ale trefy Cilky Rudzanové(5QB) a Marie Hrdličkové(1A) otočily skore v náš prospěch.

Druhý zápas nám bohužel vůbec nevyšel. Soupeřky z „hotelovky“ byly důraznější v osobních soubojích a téměř nás nepustily z naší poloviny. Zápas jsme nakonec prohrály 0:4.

Ve třetím zápase proti nejsilnějšímu týmu z Lysé jsme se zlepšily. Více jsme dobíhaly míčky a i přesto že jsme dostaly první gol, dokázaly jsme díky Markétě Boháčové(1A) Lysé jako jediný tým vstřelit gol. Lysá nás nakonec porazila 1:3. Děvčata zaslouží velkou pochvalu za bojovnost. Odměnou jim byl pohár za třetí místo. I zde můžeme do budoucna očekávat, že děvčata budou moci pomýšlet na lepší výsledky. Tým tvořily hlavně studentky kvint a prvního ročníku a nejmladší hráčka Marie Švejnohová(3TB) je stejně jako někteří z kluků ještě v kategorii ZŠ.    

Tým GBH: Marie Švejnohová 3TB, Bára Válková 7MB, Cecilie Rudzanová 5QB, Ema Fišerová 5QB, Marie Hrdličková 1A, Markéta Boháčová 1A, Anna Hubáčková 6XA, Daniela Dobrovodská 3A 

Aktuální informace

24.04.2024

Beseda s absolventkou školy proběhne v Městské knihovně Nymburk 6. 6. 2024 od 17.30 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

škpt. Jindřich Šilhánek

Škpt. pěchoty Jindřich Šilhánek (24. 2. 1898-9. 5. 1945), voják, legionář, odbojář za 2. světové války, maturoval v roce 1916.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Let bratří Wrightů

17. prosinec 1903

Po mnohaletých systematických pokusech se podařilo uskutečnit Orvillu Wrightovi let s motorovým letadlem v trvání dvanácti sekund.

Nejčtenější

13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
10.04.2024

V pondělí 8.4. se konal tradiční florbalový turnaj pro žáky vyššího gymnázia. Celkem dvanáct týmu bylo rozděleno do tří skupin po čtyřech. Tam se utkal každý s každým, do čtvrtfinále postupovalo 8 nejlepších týmů. K vidění bylo velké množství vyrovnaných zápasů, některé týmy příjemně překvapily, jiné naopak nečekaně zklamaly.

celý článek
14.04.2024

I v letošním školním roce nejsou naši francouzštináři ochuzeni o spolupráci s partnerskou školou v burgundském Louhans. Na podzim jsme na návštěvu vyrazili my a v týdnu od 7. do 12. dubna jsme si role vyměnili a naše škola hostila skupinu 16 francouzských studentů.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.