Výsledky školního kola Geologické olympiády 2017

Výsledky školního kola Geologické olympiády 2017

Školního kola GeO se letos nakonec zúčastnili jen dva studenti naší školy (z celkem 5 přihlášených). V kategorii A (2. stupeň ZŠ = prima až kvarta) to byl Jakub Mlejnek z 4KA (136. místo v rámci ČR), v kategorii B (SŠ) to byl maturant Petr Červinka z 4A (62. místo v rámci ČR). Oba postupují a budou reprezentovat školu i v okresním kole.

Geologická olympiáda (GeO) je vědomostní soutěž, která byla v tomto školním roce vyhlášena poprvé v celostátním rozsahu. Školní kolo proběhlo online 1. 2. 2017. Přihlašování do sdílené tabulky na cloudu přes QR kód a zároveň i celkem náročnou registraci v prostředí Informačního systému Masarykovy univerzity v Brně zvládlo do termínu jen 5 zájemců. Nerozumíme tomu, co zabránilo dalším dvěma přihlášeným, kteří byli v den konání ŠK ve škole, přijít do počítačové učebny a test vyplnit. Snad to byl omyl v datu a čase konání (i to ale o nich něco vypovídá). Škoda je především toho, že naše škola kvůli tomu vůbec nevyužila svůj "geologický potenciál", v který jsme doufali v sextách a 2A - studenti těchto tříd prošli na podzim geologickými kurzy v Rokytnici n/J.

Oficiální zpráva shrnující v celostátním pohledu výsledky ŠK ZeO je ke stažení níže v příloze.

Také okresní kola se budou konat na dálku online po internetu v IS MUNI na každé přihlášené škole ve středu 22. března 2017. Tentokrát budou testovány aktivní znalosti formou vepisovaných odpovědí (slovo, číslo). Ve vyšších kolech, na jejichž organizaci se budou podílet i krajská muzea, budou muset soutěžící prokazovat nejen teoretické znalosti, ale i praktické dovednosti při práci s přírodninami.

Všechny dotazy ke GeO zodpoví prof. Miroslav Soukup.

Předmětová komise BIO a ZEM

Zdroj: Webová stránka Geologické olympiády
Ke stažení
ikonaCelostátní výsledky ŠK GeO 2017

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

doc. Ing. Zdeněk Sobotka, DrSc.

Absolvoval v roce 1945.

Narodil se 13. 3. 1926 v Nymburce. Aktivně působil jako vedoucí vědecký pracovník v oborech teorie pružnosti a plasticity, mechaniky struktur a kontinua, v oborech reologie, bioreologie, vazkopružnosti a biovazkopružnosti i biomechaniky.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

10. květen 1903

Rakouský výnos stanovil, že innsbrucká univerzita zůstane německá. 

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.