3x3 basketbal - republikové finále

3x3 basketbal - republikové finále

V termínu 27. 1. až 28. 1. se naši hráči Matěj Svoboda, Adam Bubeník, Marek Ivan a Patrik Sarna zúčastnili republikového finále středních škol v basketbale 3x3 v Jindřichově Hradci.

Na této akci kluci bojovali za svoji školu Gymnázium Nymburk a za svého učitele TEV pana Hyblera, který musel ze zdravotních důvodů zůstat doma. Již od úvodu turnaje bylo na klucích znát, že chtějí celou sportovní akci vyhrát. V pondělí, první hrací den, jsme si poradili postupně s Gym. Sokolov, poté s Gym. J. J. Litoměřice a na závěr dne i s OA Praha. Vyhráli jsme skupinu D a vzhlíželi jsme ke druhému dni a k utkáním o mistra. V úterý, druhý hrací den, jsme ve čtvrtfinále narazili na Gym. Jaroměř. Toto utkání jsme v poklidu přivedli do vítězného konce a čekalo nás semifinále s největším favoritem a několikanásobným vítězem této akce, Brnem. Od úvodu utkání jsme neproměňovali vyložené střelecké pozice a tak nás Brno nekompromisně trestalo. Byla znát taktéž výšková převaha  soupeře, který doskočil rozhodující míče pod naším košem. Na konci svítil na skóre stav + 9 bodů pro našeho soupeře. Tato porážka byla zasloužená a tak jsme šli ihned bojovat o třetí místo s domácím týmem Gym. JH, které mělo ve svém středu trojkového "mága" Theodora Dlugoše. V tomto utkání jsme byli naopak od začátku lepší a vytvořili jsme si náskok, který jsme udrželi až do konce. Získali jsme tak vynikající třetí místo. Součástí tohoto republikového finále byly i dovednostní soutěže. Ve střelbě trojek soutěžil Marek Ivan, který jen těsně nepostoupil do finále. V nabité soutěži ve smečování, při velmi vyrovnaném finále zvítězil Matěj Svoboda, který při svém dunku přeskočil Patrika Sarnu a dostal tak celou halu do varu. 
Celkově jsme v JH zanechali vynikající dojem, který jsme podpořili kvalitní hrou. Chceme poděkovat především Gym. Nymburk a panu řediteli Kuhnovi za to, že nás na republikové finále vyslali a umožnili nám tak reprezentovat nejen nymburské školství, ale také mládežnický program BCM Nymburk. Těšíme se na další finálový turnaj v roce 2015.

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1914.

Narodil se 25. 1. 1895 v Poděbradech, zemřel r. 1947 v Praze. Působil jako malíř krajin a portrétů.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Rusifikace Finska

17. prosince 1903

Bývalý ruský ministr financí Sergej J. Vitte uveřejnil v kodaňských novinách článek proti rusifikaci Finska.

Nejčtenější

27.06.2024

Pod záštitou vzdělávací organizace Agora CE se studenti výtvarné výchovy ze dvou tříd sext stali uličníky. Umělci, kteří jim zprostředkovávali půlroční projekt zaměřený na proměnu veřejného prostoru poblíž školy, byli Tomáš Roček, Filip Novák a za Agoru Tereza Konrádová.

celý článek
27.06.2024

Tradičním FINAL FOUR vyvrcholila letošní streetová liga. Na rozdíl od předešlých let nabídly všechny 4 zápasy relativně vyrovnanou podívanou, která vyvrcholila finálovým zápasem (Basketéři bez brčeků - Kubátovy kočičky 20:18), jež rozhodl v úplném závěru svým nájezdem Arsen Gevorkyan a spolu s Oskarem Palovčíkem a Hynkem Karamonem, tak mohli z rukou trojnásobného vítěze Jirky Szity převzít pohár pro vítěze. Poděkování si ale zaslouží všech 11 týmů, které se do soutěže přihlásily a pevně věřím, že si své příznivce na hřišti či v hledišti streetová liga najde i v příštím roce, kdy bude na programu již 22. ročník.

celý článek
28.06.2024

Poslední den školního roku dorazila skvělá zpráva z Francouzské aliance v Pardubicích, kde naši studenti konali na začátku června jazykové zkoušky DELF.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.