AND1 CUP - postup na RF

AND1 CUP - postup na RF

Po jasném vítězství v krajském kole čekala naše mladé basketbalisty další těžká zkouška v podobě kvalifikace na republikové finále (Klatovy, 11. - 12. 5. 2016). Ta se konala 26. dubna ve Sportovní hale v Písku. Tradičně se zde utkala trojice družstev v kategorii chlapců i dívek o jedno postupové místo. Hrálo se systémem „každý s každým“, jednotlivé zápasy se hrály 4 x 4 minuty čistého času. Našimi soupeři byli vítězové Plzeňského kraje a kraje Jihočeského.

V mrazivé atmosféře se nejprve odehrál duel mezi našimi soupeři. Obě družstva nastoupila ve žlutých dresech, vyhráli domácí 37:19. V dalších zápasech si již hráči ve žlutém ani neškrtli. V našem prvním zápase se soupeřem z Plzně se skóre rychle měnilo v náš prospěch a zastavilo se na stavu 48:6. Spolehlivá obrana, rychlý přechod do útoku a slušná muška – vše fungovalo v průběhu celého zápasu. Poslední zápas turnaje byl klíčovým střetnutím o postup na RF. Kluci výborně bránili, ale soupeř zaznamenal několik výborných střel z dlouhé vzdálenosti za tři body. V poločase jsme vedli 15:9, domácí „Sršni“ v průběhu druhého poločasu snížili až na dva body, ale koncovku zápasu kluci uhráli excelentně. Konečný výsledek 31:22 znamená postup na RF. Hráči zaslouží pochvalu za předvedený výkon a příkladnou bojovnost a morálku.

Je třeba víc takovýchto výsledků, aby si pořadatelé soutěží naši školu pamatovali. V krajském kole jsme dostali diplom jako Gymnázium Jiřího Hrabala v Nymburce, tentokrát jako Gymnázium Jana Hrabala Nymburk.

Naši školu reprezentovali žáci v sestavě shodné se sestavou z krajského kola: 3TB - Jan Pavlíček, 3TA - Matěj Novák, 2SA - Ondra Hodač a 2SB - Filip Kábrt, Dominik Najman a Jakub Formánek.

Chlapci

Dívky

Gymnázium BH Nymburk

ZŠ Borotín

ZŠ Tylova Písek

ZŠ Holýšov

25. ZŠ Plzeň                                        

ZŠ Příbram-Březové Hory

Soutěž dívek vyhrály a do RF postoupily dívky z Borotína.

Velké poděkování za fotografie z akce patří panu Kábrtovi, za dopravu panu Najmanovi.

http://zkumavka66.rajce.idnes.cz/AND1_Cup_-_Pisek_-_26.4.2016/

Ke stažení
ikonaAND1 CUP

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Ing. Jan Eisner

Ing. Jan Eisner (11. 4. 1911-23. 7. 1943), komunista, interbrigadista ve španělské občanské válce, popravený v Osvětimi, maturoval v roce 1929.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Venezuelská krize

8. únor 1903

Ve Washingtonu skončila konference věnovaná venezuelské krizi. 

Nejčtenější

27.06.2024

Pod záštitou vzdělávací organizace Agora CE se studenti výtvarné výchovy ze dvou tříd sext stali uličníky. Umělci, kteří jim zprostředkovávali půlroční projekt zaměřený na proměnu veřejného prostoru poblíž školy, byli Tomáš Roček, Filip Novák a za Agoru Tereza Konrádová.

celý článek
27.06.2024

Tradičním FINAL FOUR vyvrcholila letošní streetová liga. Na rozdíl od předešlých let nabídly všechny 4 zápasy relativně vyrovnanou podívanou, která vyvrcholila finálovým zápasem (Basketéři bez brčeků - Kubátovy kočičky 20:18), jež rozhodl v úplném závěru svým nájezdem Arsen Gevorkyan a spolu s Oskarem Palovčíkem a Hynkem Karamonem, tak mohli z rukou trojnásobného vítěze Jirky Szity převzít pohár pro vítěze. Poděkování si ale zaslouží všech 11 týmů, které se do soutěže přihlásily a pevně věřím, že si své příznivce na hřišti či v hledišti streetová liga najde i v příštím roce, kdy bude na programu již 22. ročník.

celý článek
28.06.2024

Poslední den školního roku dorazila skvělá zpráva z Francouzské aliance v Pardubicích, kde naši studenti konali na začátku června jazykové zkoušky DELF.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.