AND1 CUP - Obrovská dominance v krajském kole

AND1 CUP - Obrovská dominance v krajském kole

Krajské kolo v basketbalu kategorie III (AND1 CUP) již tradičně pořádala ZŠ Na Výsluní v Brandýse nad Labem. Naši školu reprezentovali: 3TB - Jan Pavlíček, 3TA - Matěj Novák, 2SA - Ondra Hodač a 2SB - Filip Kábrt, Dominik Najman a Jakub Formánek. Po velmi dlouhém období jsme nebyli na podobné akci nejmenší.

                Do turnaje se přihlásilo celkem 8 vítězných okresních družstev, která byla rozdělena do dvou skupin, ve kterých se hrálo systémem „každý s každým“. Ve skupině A se střetla: 3. ZŠ Rakovník, ZŠ Mělník, Gymnázium Mladá Boleslav a Gymnázium Slaný. Skupinu B tvořily školy: domácí ZŠ Na Výsluní Brandýs nad Labem, ZŠ Masarykova Kolín, ZŠ Školní Příbram a Gymnázium Bohumila Hrabala v Nymburce. Jednotlivé zápasy měly hrací čas 2 x 10 minut hrubého času, do semifinále postoupila první dvě družstva z každé skupiny.
                Ze skupiny A postoupila Mladá Boleslav a Mělník – jejich vzájemný zápas skončil 10:17. Ve druhé skupině jsme zahájili s papírově nejtěžším soupeřem – s domácími. Po vydařeném vstupu do zápasu, kdy jsme brzy vedli 9:0, jsme vyhráli 33:12. Příbram jsme porazili 28:10 a Kolín 52:4. Jako jasní vítězové skupiny B jsme v semifinále vyzvali druhého z A skupiny – Mladou Boleslav. Vraždění neviňátek je slabý výraz. Perfektní obranou jsme soupeře často nepouštěli přes polovinu hřiště a zápas převedli na nácvik rychlých protiútoků zakončených dvojtaktem „na prázdnou bránu“. Impozantní skóre se uzavřelo za stavu 64:0. Tím byl splněn hlavní cíl, kterým byl postup do kvalifikace o Mistrovství ČR. Finálový zápas, který byl opakováním úvodního duelu skupiny B, rozhodoval o tom, zda naše družstvo pojede na kvalifikaci do Jičína (pokud finále prohrajeme a skončíme 2.), nebo do Písku (v případě vítězství).
                I finále se odehrálo v podobném duchu jako celý turnaj. Hned od úvodu jsme soupeře přehrávali a zápas poměrně lehce dovedli do vítězství 44:11. V průběhu turnaje se pravidelně střídali všichni hráči, kteří, každý svým dílem, přispěli k celkovému triumfu. Na třetím místě skončil Mělník, čtvrtá Mladá Boleslav. Všem reprezentantům naší školy patří poděkování a uznání za kvalitní výkon. Je vidět, že starší spolužáci, kteří v minulých dnech vyhráli Mistrovství ČR v kategorii V. (= SŠ), mají zdatné nástupce. Držíme palce do kvalifikace o republiku. Její termín zatím není znám, místem je pravděpodobně Písek, termín pravděpodobně 4. 5. 2016.
Odkaz na fotky:

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Petr Říha, akademický malíř

Absolvoval v roce 1973.

Narodil se 12. 11. 1953 v Nymburce. Poté studoval na VŠUP v Praze – v textilním ateliéru u prof. B. Felcmana.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Nafukování trustů

Americký Kongres schválil zákon omezující tzv. nafukování trustů tím, že rozšiřování trustů podléhá rozhodnutím generálního prokurátora. 

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.