Florbal SŠ

Florbal SŠ

Posledním ze série okresních kol ve florbalu byl přebor středních škol. Tohoto turnaje se zúčastnilo 9 školních družstev, mezi nimi i parta nymburského gymnázia. V hale BIOS v Nymburce v pátek 5. 12. 2014 nastoupila tato sestava: brankáři Tereza Mračková a Vojtěch Tázler, v poli Martin Keller, Marek Šnajdr, Štěpán Jareš, Patrik Mejzr, Martin Kozák, Josef Chábera, Libor Pletka, Martin Rampa, Souček Pavel, Bastián Lukáš a Mikušek Ondřej.

Družstva byla rozdělena do tříčlenných skupin. Náš tým měl ve skupině SOŠ Poděbrady a Zemědělskou školu Poděbrady. Druhá skupina byla ve složení Obchodní škola Lysá nad Labem, Gymnázium Poděbrady a SOŠ a SOU Nymburk A. A třetí skupina obsahoval týmy EKO Gymnázia Poděbrady, Hotelové školy Poděbrady a SOŠ a SOU Nymburk.

Svůj první zápas jsme odehráli proti SOŠ Poděbrady. Hned v první minutě jsme se dostali do vedení díky gólu Patrika Mejzra. O minutu později jsme se mohli radovat podruhé, po krásné akci naší první formace ve složení Jareš, Šnajdr, Keller, Mejzr se prosadil Marek Šnajdr. Už na 3:0 zvyšoval Josef Chábera, tímto výsledkem také skončil první osmiminutový poločas. Do druhého poločasu jsme vstoupili snad ještě lépe než do toho prvního, po 15 vteřinách hry se po krásné akci prosadil znovu Marek Šnajdr. A to nebylo vše, krásnou střelou do levého růžku branky se zapsal do listiny střelců Štěpán Jareš a zvýšil na 5:0. Poté naši hráči udělali jednu z mála chybiček a soupeř jí dokázal potrestat a snížil na 5:1. V poslední minutě se dostal do samostatného úniku Martin Keller a mířil přesně. Utkání tedy skončilo výsledkem 6:1.

Naše druhé a také rozhodující utkání o postup ze skupiny jsme odehráli proti Zemědělské škole Poděbrady. Opět neuplynula ani minuta hry a náš tým mohl slavit, gól vstřelil Patrik Mejzr. O několik minut později zvýšil na 2:0 tvrdou střelou Martin Keller. Bohužel pro náš tým 10 vteřin před koncem dokázal soupeř krásnou střelou snížit na 2:1. Tímto výsledkem také skončil první poločas. Do druhého poločasu jsme vstoupili s cílem navýšit vedení, to se nám zanedlouho podařilo, když po krásné akci Patrika Mejzra zakončoval do prázdné branky Marek Šnajdr. Do konce utkání se již nic nestalo a skončilo výsledkem 3:1 pro Gymnázium Bohumila Hrabala z Nymburka.

Do finálové skupiny postoupilo naše gymnázium, ke kterému se přidal tým EKO Gymnázia Poděbrady a Gymnázia Poděbrady. První utkání v této skupině sehráli hráči z poděbradských gymnázií. Lépe se utkání vyvedlo Gymnáziu Poděbrady, které zvítězilo 4:1.

Následoval náš zápas proti EKO Gymnáziu z Poděbrad. Od prvních minut jsme byli lepším mužstvem, bohužel se nám nepodařilo z mnoha šancí vstřelit gól. Před koncem poločasu se potvrdilo pravidlo: „Nedáš, dostaneš“, a hráči z lázeňského města se dostali do vedení. Do konce zápasu jsme se z mnoha šancí neprosadili ani jednou a tak utkání skončilo 0:1.

V posledním zápase turnaje jsme nastoupili proti Gymnáziu Poděbrady. Po předchozí prohře byla na hráčích vidět snaha minulou prohru odčinit. Naši hráči bojovali a to se jim vyplatilo. Po krásné akci po ose Jareš, Keller a zakončující Marek Šnajdr jsme se dostali do vedení. Hned po dvou minutách se před brankou nejlépe zorientoval Štěpán Jareš a tvrdou ránou prostřelil gólmana soupeře. Bohužel do konce poločasu jsme vedení ztratili. Po třech chybách jsme prohrávali 2:3. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně, bohužel bez gólového efektu. A tak se opět prosadil soupeř, který se prosadil dvakrát po sobě a dostal se do vedení už 2:5 a utkání bylo rozhodnuté. Za náš tým už pouze snižoval Martin Kozák. Utkání skončilo výsledkem 3:5.

Náš tým skončil na 3. místě za EKO Gymnáziem Poděbrady a za vítězem z Gymnázia Poděbrady. Na hráčích bylo vidět velké zklamání, protože jsme všichni věděli, že náš tým měl na více než jen na 3. místo. Přesto si všichni hráči zaslouží velkou pochvalou za svoji bojovnost.

Aktuální informace

21.04.2024

se konají v pondělí 29/4:

-17:30-18:00 hod
schůzky v učebnách
-18:00-19:30 hod
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Mgr. Martin Fér

Mgr. Martin Fér (*1974), evangelický farář, senior Poděbradského seniorátu Českobratrské církve evangelické a autor portálu biblehrou.cz, absolvoval v roce 1993.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Saša Machov

16. červenec 1903

- narodil se Saša Machov (†23. 6. 1951), český tanečník a choreograf.

Nejčtenější

26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
25.03.2024

Na dvě hodiny se učebna č. 73 proměnila v soudní síň, kde studenti právního semináře předvedli své dovednosti v simulovaném soudu z trestního práva. Projekt, na kterém naše gymnázium spolupracuje s Právnickou fakultou UK, dal studentům možnost prozkoumat právní systém z první ruky a zároveň rozvíjet kritické myšlení a rétorické schopnosti.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.