Okresní přebor ve volejbalu chlapců a dívek ZŠ a víceletých gymnázií

Okresní přebor ve volejbalu chlapců a dívek ZŠ a víceletých gymnázií

Hala ZŠ Komenského hostila v úterý 16. 4. 2013 okresní přebor základních škol a víceletých gymnázií ve volejbalu chlapců a dívek. V obou kategoriích měla naše škola své zástupce.

Družstvo dívek tvořily: Tereza Haníková, Tereza Javůrková, Ester Novotná (4KA), Tereza Stehnová (4KB), Míša Košnářová (3TB), Tereza Skořepová a Marianna Riegerová (1PB).

Chlapci nastoupili ve složení: Vítek Špicar, Pepa Hašek, Matěj Hrouda (4KA), Jirka Szita, Lukáš Kolbaba (4KB), Martin Goerojo, Štěpán Vejvoda (3TA), Zdeněk Červinka a Jakub Klíma (3TB).

Do soutěže dívek se přihlásilo šest družstev, která byla rozdělena do dvou tříčlenných skupin, ve kterých se utkal každý s každým. Dívky naší školy ve skupině porazily ZŠ Komenského Lysá n. L. a ZŠ V. Havla Poděbrady. Ve druhé skupině zvítězila ZŠ Komenského Nymburk před ZŠ TGM Poděbrady a ZŠ Libice n. C.

Finálový zápas mezi G Nbk a Komendou zdaleka nepostrádal dramatičnost. Po sérii zkažených podání, ale i krásných, přesných a tvrdých útoků našich dívek skončil první set nejtěsnějším poměrem bodů 25:24 v náš prospěch (25. bod znamenal konec setu). Ve druhém setu naše dívky podání zlepšily a i v ostatních činnostech se jim dařilo. Výsledkem byla výhra 2:0 na sety, která znamená postup do krajského kola této soutěže. Veliká, zasloužená radost vypukla. Všechna děvčata zaslouží velikou pochvalu.

Turnaj chlapců byl soubojem čtyř škol (G Nbk, ZŠ Komenského Nymburk, ZŠ Komenského Lysá n. L. a ZŠ TGM Poděbrady), které systémem „každý s každým“ také bojovaly nejen o vítězství, ale i o postup do krajského kola. Ve všech zápasech naši žáci předváděli kvalitní volejbal, ve kterém se velmi často objevovaly tvrdé útoky, které byly jen logickým vyústěním výborných nahrávek. Toto pojetí hry slavilo úspěch v podobě celkového vítězství. V turnaji se vystřídali všichni hráči, každý z nich má svůj podíl na postupu do dalšího kola. Všichni kluci zaslouží velikou pochvalu.

Aktuální informace

21.04.2024

se konají v pondělí 29/4:

-17:30-18:00 hod
schůzky v učebnách
-18:00-19:30 hod
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Mgr. Josef Daniel Beneš

Mgr. Josef Daniel Beneš (*31. 7. 1941), evangelický duchovní a literát, který v roce 1969 odešel do exilu do Ženevy, organizátor táborových pobytů mládeže i zájezdů a seminářů o českých dějinách a kultuře pro Švýcary, absolvoval na nymburském gymnáziu v roce 1958.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Eduard VII. indickým císařem

1. leden 1903

Poblíž Dillí se shromáždily davy lidí, aby mohly být přítomny chvíli, kdy bude král Velké Británie a Irska Eduard VII. vyhlášen indickým císařem. 

Nejčtenější

26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
25.03.2024

Na dvě hodiny se učebna č. 73 proměnila v soudní síň, kde studenti právního semináře předvedli své dovednosti v simulovaném soudu z trestního práva. Projekt, na kterém naše gymnázium spolupracuje s Právnickou fakultou UK, dal studentům možnost prozkoumat právní systém z první ruky a zároveň rozvíjet kritické myšlení a rétorické schopnosti.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.