5. Den architektury v Nymburce

5. Den architektury v Nymburce

Naši absolventi - Jan Chrtek, Jan Červinka a Jan Ritter st. spolu s Janem Rittrem ml. zvou všechny zájemce na zajímavou akci! Zde je jejich vzkaz:

V Nymburce se již počtvrté připojujeme k celorepublikové akci Den architektury. Cílem je přiblížit kvality místní architektury a veřejného prostoru nejširší skupině zájemců formou procházky s výkladem. Letos se budeme věnovat historickému centru města, které ohraničují Malé a Velké Valy. Zajímají nás soudobé architektonické vstupy do organizmu starého města, proluky, jaký je přístup k vodní hladině valů či jak vypadá zeleň na jejich březích.

Máme pro vás několik bonusů. Zavedeme vás do jednoho z domů na valech a do jednoho historického průmyslového provozu na starém městě. Uskuteční se krátká projekce fotografií valů ze 70. let minulého století. Celý den vám budou k dispozici lodě určené k projížďce po Velkých Valech. Opět můžete v rámci procházky získat zajímavé ceny.
Již počtvrté se na vás těší nymburští průvodci: Jan Červinka, Jan Chrtek, Jan Ritter st. a Jan Ritter ml.
Celorepublikový festival Den architektury se koná u příležitosti Světového dne architektury. Letošní program se uskuteční v 47 českých městech, plánováno je celkem více než 90 procházek vedených architekty, historiky či teoretiky architektury mladé a střední generace.

Sraz: so 3. 10., 13:00, Na Rejdišti (50.187424, 15.045306)

www.denarchitektury.cz
nymburská událost na facebooku: https://goo.gl/Bpm8So
projížďky po Velkých Valech: http://on.fb.me/1PNwBkW
celorepubliková událost na facebooku: https://goo.gl/T9TpUM
www.facebook.com/ZaNymburkKrasnejsi
www.facebook.com/galeriej2

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Milada McGrathová

Milada McGrathová (roz. Vencourová), televizní redaktorka, moderátorka a překladatelka, maturovala v roce 1987 ve třídě 4.B.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Kongres historiků

1. duben 1903

Začal mezinárodní kongres historiků v Římě. Čestným předsedou byl zvolen Theodor Mommsen.

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.