Předávání diplomů DELF

11.02.2019
Předávání diplomů DELF

V pondělí 11.2. nastal významný den pro studenty FRJ, kteří na podzim uspěli u zkoušek DELF. Do školy zavítala delegace z Francouzského institutu v Praze a Francouzské aliance v Pardubicích, aby předala zasloužené diplomy.

Za IFP přijeli mezi studenty atašé pro francouzský jazyk, paní Hélène Buisson, zástupkyně Campus France, paní Elisa Pekelder a za AF Pardubice její ředitel, pan Samuel Coeytaux. Tito tři spolu s ředitelem školy předali téměř třicítce studentů jejich diplomy DELF v úrovních A1 až B2. 

Po předávací ceremonii následovala prezentace studijních možností ve Francii. Nejprve přiblížil české sekce v Dijonu a Nîmes jejich absolvent, pan Vladimír Šmejkal. Pak se naši studenti seznámili s možnostmi programu Rok ve Francii a nakonec i s podporou Campus France pro případné studijní uplatnění ve Francii po maturitě.

Všem držitelům certifikátu DELF moc gratulujeme a těšíme se na další spolupráci s IFP a AF Pardubice. 

Aktuální informace

17.10.2024

Beseda s absolventkou školy proběhne v Městské knihovně Nymburk 28. 11. 2024 od 17.30 hodin.

09.09.2024

Novinka pro studenty a rodiče

Celý článek

Významní absolventi

Jan Moravec

Jan Moravec (*1993), absolvent Gymnázia Nymburk v roce 2013, je šampionem v silovém trojboji.

Anketa

 
Motto školního roku 2024-25
1. Charlie Chaplin 41 %
2. John Lennon 18 %
3. Eleanor Roosevelt 13 %
4. Stephen Covey 8 %
5. Herman Melville 20 %
Celkový počet hlasů: 212
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Smlouva o Aljašce

20. říjen 1903

Na základě jednání Spojené komise, složené ze zástupců Spojených států a Velké Británie, 

Nejčtenější

28.09.2024

Workshopů v projektu Kamdu s inspirátory z oblasti byznysu, neziskovek, umění, vědy nebo médií se v posledních dvou letech zúčastnilo několik studentů vyššího nebo čtyřletého gymnázia z naší školy. Někteří z nich jsou opět přihlášeni do nabídky Kamdu pro podzimní semestr 2024. Další zájemci se ještě mohou také přidat a opravdu je z čeho vybírat. Opět jsme (tentokrát především zásluhou J. Holečka ze 6XA) shromáždili recenze dosavadních účastníků, abychom novým zájemcům poskytli zpětnou vazbu. Ještě dodávám, že přihlášení do projektu se kvůli celoškolní evidenci účasti a zejména zařízení uvolnění z výuky na workshopy musí hlásit ještě u školního kariérního poradce prof. Soukupa.

celý článek
05.10.2024

Přijměte pozvánku na odhalení nových stolpersteinů, kamenů zmizelých, v nymburských ulicích a následnou ceremonii, kde vás studenti z Klubu moderní historie seznámí s příběhy jednotlivých rodin.

celý článek
26.09.2024

Ve čtvrtek 26.9. se na našem gymnáziu konal opět tradiční Evropský den jazyků, jehož cílem je upozornit na jazykovou rozmanitost a podpořit studium druhého cizího jazyka.

celý článek
 
Charlie Chaplin - Zajímám se o svoji budoucnost, protože v ní hodlám strávit zbytek života.