Okresní pohár malých dračích lodí 2022

Okresní pohár malých dračích lodí 2022

25 desetičlenných posádek, dva cenné kovy, celkové druhé místo mezi školami a hlavně krásný slunečný den plný radosti z vítězství i zklamání z porážek. To všechno zažili dragoni našeho gymnázia na 11. ročníku závodu malých dračích lodí.

Závody tradičně odstartovala nejmladší kategorie. Tu naše škola bohužel nemohla obsadit a získala tak značný hendikep do celkového poháru škol.

V kategorii 6-7. tříd však naše posádky sekund patřily k velkým favoritům. Už v semifinálových jízdách dosahovaly jedny z nejrychlejších časů a finále tedy slibovalo „áčko-béčkový“ souboj.

To, že finále chyby neodpouští bohužel okusila sekunda B. Na rozdíl od semifinálových jízd výrazně zaspali na startu a vzniklou ztrátu už v trati nedokázali stáhnout. Nakonec skončili na nepopulárním čtvrtém místě.  

Naopak sekunda A předvedla ve finále svou nejlepší jízdu.Od startu se o vedení přetahovala s velmi rychlou posádkou RAF, kterou v závěru dokázala předjet. ÁČKO po zásluze zvítězilo. Celá posádka dostala na závěrečném ceremoniálu zlaté medaile a pohár.

Nutno podotknout, že v této kategorii soutěžily také posádky prim. Obě primy předvedly technicky velmi pěkné jízdy a za rok se určitě poperou ve velkém finále o celkové vítězství.

Druhý cenný kov tentokrát stříbrný vybojovala ve velkém finále 8-9.tříd posádka 4KA/3TB Alice. I tato kombinovaná posádka již v semifinálových jízdách předváděla výkony hodné medailových příček. Nakonec nestačila pouze na suverénní loď RAF, která dominovala celému startovnímu poli. Naše další posádky 4KB, 3TA a 4KA/3TB Mikuláš bojovaly pouze ve finále B resp. C. Nicméně 3TA přidala do poháru škol velmi důležité čtvrté místo. Pro kvartány se jednalo bohužel o derniéru, ale posádky tercií budou mít za rok šanci úspěch zopakovat, nebo dokonce vylepšit.

Společný výkon vynesl po roce naši školu zpět na medailové pozice v celkovém poháru škol, kde nám patřila druhá příčka za ZŠ RAF.

Všechny posádky zaslouží pochvalu, hlavně za to, jak houževnatě a poctivě přistupovaly k tréninkům.   

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1942.

Narodil se 6. 9. 1922 v Nymburce a zemřel v r. 1996 v Nymburce. Byl význačným českým tělovýchovným pedagogem.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Volební právo v Austrálii

17. prosinec 1903

Parlamentních voleb v Austrálii se poprvé účastnily i ženy.

Nejčtenější

28.02.2024

FOTOGALERIE Z BESEDY (Z FB MĚSTSKÉ KNIHOVNY)

Na letošní třetí alumni besedu jsme přizvali absolventa gymnázia z roku 1994. Je jím Mgr. Pavel Snítilý, archeolog a zástupce ředitele Městského muzea v Čelákovicích. V nymburské knihovně ve čtvrtek 29. února 2024 nám od 17.30 hodin popíše mj. moderní archeologické metody v besedě nazvané: Archeologie pod vaším domem?

celý článek
15.03.2024

V úterý 19. 3. 2024 se koná od 11:45 Školní kolo 46. ročníku SOČ. Slavnostní zahájení za přítomnosti vedení města a vedení školy bude v učebně č. 77. Níže se dozvíte, kdo ze soutěžících a na jaké téma práci SOČ psal, jak to bude se zkrácením výuky a co je třeba udělat, pokud se na konkrétní obhajobu chce někdo přijít podívat.

celý článek
12.03.2024

Sekunda B vyjela na lyžák netradičně ve čtvrtek 7. 3. 2024 Po přijetí na chatu jsme začali vybalovat. Pak se hráli už jen hry.  A šlo se na večeři. V pátek díky nedostatku sněhu jsme museli vyjít až na Dvoračky a tam jsme celý den lyžovali. Bylo hezké počasí a tak jsme si to všichni užili.  Kvůli ztíženým podmínkám se posunul i oběd.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.