MASTER

Srdíčkový den o. s. Život dětem proběhl poprvé v tomto školním roce v září.

Pomáháme již tradičně nemocným dětem a přispíváme na jejich léčbu a různé nezbytné pomůcky a přístroje, aby byl jejich život kvalitnější.

Zapojíme se do této charitativní akce i v zimě a na jaře, protože je smysluplná, potřebná a každý rok pomáhá i rozvoji vzdělávání na SŠ a ZŠ.

Na web.str. www.zivot detem.cz se dočtete například  o finanční pomoci malé Marušce, žačce 1.třídy, jejíž rodiče využili příspěvku k nákupu mechanického vozíku pro ni…

Děkuji všem dobrovolnicím ze septimyB a 1.A a všem, kteří  přispěli a přispívají!

                                                                                                                                                   Jiřina Koláčná

 

 

Současný Izrael

Současný Izrael

Slavnosti u příležitosti 64. výročí vyhlášení nezávislosti Izraele se zúčastnili studenti Adéla Havelková, Lucie Svobodová a Matouš Plaňanský v doprovodu prof. Sedlaté. Studenti měli příležitost hovořit o svých projektech na téma Současný Izrael s panem Yakovem Levy, izraelským velvyslancem v Praze. Viz foto. Pana velvyslance zaujaly především webové stránky Matouše Plaňanského (ilinvent.bluefile.cz), věnované objevům a vynálezům a kalendář Adély Havelkové, propagující krásná místa Izraele.  

Reportáž z výletu 5QA a 5QB do Drábských světniček

Reportáž z výletu 5QA a 5QB do Drábských světniček

23. 4. se naše dvě třídy společně s paní prof. Věchtovou a p. prof. Soukupem vydaly na výlet (jinak řečeno zeměpisnou exkurzi) do Drábských světniček. Všichni jsme se již dlouho dopředu velmi těšili, tím spíše, že výlet se konal v pondělí a byl tak trochu prodloužením víkendu.

Celý článek

Streetballová liga - 4. hrací den

Streetballová liga - 4. hrací den

Čtvrtým hracím dnem se přehoupla základní část streetové ligy do své druhé poloviny (aktuální střelecké tabulky v článku). 

 

  • První den po návratu z rodičovské dovolené nastoupila v dresu Profesorů Eva Poprová.
  • Profesoři opět bez porážky.
  • Jirka Szita dal 14 bodů v jednom utkání, čímž vytvořil letošní střelecký rekord soutěže.
  • Objev dne Vítek Paulík z týmu Na-To, který dal během dvou zápasů 13 bodů, což bylo bezmála 70 % bodů týmu a postup z 25. na 12. místo střelecké tabulky.
  • Tomáš Friedel a 3 úspěšné střelecké pokusy z trojkové vzdálenosti v jednom utkání.
  • Tým Na-To uhrál se spolufavority Without Name II celých 20 minut, což lze i přes prohru považovat za úspěch.
  • Kája Žampová vydržela všechny ataky svých mužských obránců a potvrdila pověst ŽELENÉ LADY.
Celý článek

Maturity začaly!

Maturity začaly!

Od středy 2/5 se rozjela společná část maturitní zkoušky. První zkouškou byla zkouška z českého jazyka a literatury, která se skládala z didaktického testu a písemné práce, ve čtvrtek přišli do školy studenti, kteří si zvolili zkoušku z anglického jazyka. V pátek 4/5 pak zkoušku skládali studenti, kteří upřednostnili matematiku.

Celý článek
<předchozí 1 ... 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 ... 762 další >

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Akad. mal. Helena Ambrosová

Absolvovala v roce 1952.

Narodila se 31. 8. 1934 v Liptovském Mikuláši. 

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Sjezd socialistů Ruska

30. červenec 1903

Na ilegálním druhém sjezdu Sociálně demokratické dělnické strany Ruska v Bruselu (první se konal v roce 1898) vzplanul prudký ideologický boj mezi leninovci s tzv. oportunisty (J. Martova).

Nejčtenější

26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
25.03.2024

Na dvě hodiny se učebna č. 73 proměnila v soudní síň, kde studenti právního semináře předvedli své dovednosti v simulovaném soudu z trestního práva. Projekt, na kterém naše gymnázium spolupracuje s Právnickou fakultou UK, dal studentům možnost prozkoumat právní systém z první ruky a zároveň rozvíjet kritické myšlení a rétorické schopnosti.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.