MASTER

Srdíčkový den o. s. Život dětem proběhl poprvé v tomto školním roce v září.

Pomáháme již tradičně nemocným dětem a přispíváme na jejich léčbu a různé nezbytné pomůcky a přístroje, aby byl jejich život kvalitnější.

Zapojíme se do této charitativní akce i v zimě a na jaře, protože je smysluplná, potřebná a každý rok pomáhá i rozvoji vzdělávání na SŠ a ZŠ.

Na web.str. www.zivot detem.cz se dočtete například  o finanční pomoci malé Marušce, žačce 1.třídy, jejíž rodiče využili příspěvku k nákupu mechanického vozíku pro ni…

Děkuji všem dobrovolnicím ze septimyB a 1.A a všem, kteří  přispěli a přispívají!

                                                                                                                                                   Jiřina Koláčná

 

 

Vlajka pro Tibet

Vlajka pro Tibet

Studenti semináře mezinárodních vztahů se připojili k celosvětové akci VLAJKA PRO TIBET.

Celý článek

Okresní kolo Zeměpisné olympiády 2010/2011

09.03.2011
Okresní kolo Zeměpisné olympiády 2010/2011

Okresní kolo Zeměpisné olympiády (ZeO) 2010/2011 se konalo ve středu 9. března 2011. Zúčastnili se ho čtyři zástupci Gymnázia Nymburk v doprovodu paní prof. Jeníkové. Následuje stručný přehled jejich umístění:

Jan Zavadil, 1PA (vítěz OK v kategorii A)
Adam Krajčí, 4A (vítěz OK v kategorii D)
Štěpán Hladík, 6XB (třetí umístěný v kategorii D)
Daniel Novotný, 6XA (čtvrtý umístěný v kategorii D)

Celý článek

Kurz ekologické výchovy - BiS 2009

první den
V pondělí 25. května 2009 jsme se v rámci biologického semináře vypravili, v doprovodu paní profesorky Netopilíkové a pana profesora Hrstky, na Pálavu, kde se měl konat pětidenní ekokurz. Naším cílem byl Mikulov, kam jsme po dlouhé cestě vlakem šťastně dorazili. Bylo poměrně velké horko, takže jsme ihned zamířili k Základní škole Hraničářů, abychom se co nejdříve ubytovali. Na ubytovně jsme se ale příliš nezdrželi, protože nás už očekávali v místním ekocentru, kde měl začít náš program. Během první přednášky, s názvem Zelená lékárna, před kterou jsme se rozdělili na dvě skupiny, jsme se tak seznámili s nejčastějšími léčivými rostlinami, které je možné ve volné přírodě najít, jejich využitím a blahodárnými účinky na různé části lidského organismu. V druhé části pak následovalo povídání o čajích, jejich jednotlivých druzích, způsobu získávání a přípravy i místu jejich původu. Nakonec jsme si mohli vyzkoušet namíchat vlastní čajovou směs, kterou jsme vzápětí ochutnali, přičemž jsme se také pokusili odhadnout to, jaké by námi vyrobený čaj mohl mít účinky. Tím byla náplň naší první návštěvy v ekocentru splněna, takže jsme se odebrali zpět na ubytovnu, kde jsme si upřesnili časový plán pro následující den a ještě několik věcí týkajících průběhu kurzu. Do večeře tak zbýval ještě nějaký čas, který někteří z nás využili k nákupu a doplnění zásob, ostatní pak ke krátkému odpočinku či zútulnění svých pokojů. Po jídle, která nám všem přišlo k chuti, následovala ještě krátká procházka po křížové cestě na, vedle města se tyčící, Svatý kopeček se zvonicí a kostelem sv. Šebestiána, která tak udělala tečku za naším prvním dnem.

Celý článek

Kurz ekologické výchovy 2010

Na konci dubna absolvovali studenti kvarty B ekokurz v Mikulově na Moravě. Objevovali krásy Pálavy na Děvíně, pozorovali vodní ptáky v areálu zámku Lednice, obdivovali vápencové útvary v jeskyni Turold, procvičili si určování hornin v geoparku, sledovali západ slunce ze Svatého kopečku… V místním ekocentru se zúčastnili vzdělávacího programu o biopotravinách a zavítali do pravěku, kde prozkoumali éry vývoje Země a organismů na ní.

<předchozí 1 ... 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 ... 771 další >

Aktuální informace

24.04.2024

Beseda s absolventkou školy proběhne v Městské knihovně Nymburk 6. 6. 2024 od 17.30 hodin. Pozvánka...

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1960.

Narodil se 30. 12. 1943 v Nymburce. Nebyl doporučen k dalšímu studiu, a proto pracoval jako dělník v Elektroisole v Kolíně.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Nový arcibiskup z Canterbury

12. únor 1903

V Canterburské katedrále byl slavnostně uveden do úřadu nový primas anglikánské církve. 

Nejčtenější

24.04.2024

Celé čtvrteční dopoledne bude pro návštěvníky připraven ve škole i mimo ni doprovodný program mezinárodní konference Bohumil Hrabal neidylický. Pro návštěvníky konference, pro studenty naší školy i studenty z blízkých gymnázií se tak skýtá možnost podívat se na program, který si k výročí 110 let od narození pana spisovatele připravili žáci a učitelé naší školy!

 

 

celý článek
27.04.2024

I v roce 2024 se počet medailových zisků ze středočeské krajské přehlídky SOČ v Kutné Hoře pro naši školu dá označit jako "příval". Z 20členné výpravy odjíždělo s medailemi 14 našich soutěžících. Takový byl výsledek dlouhodobého úsilí našich nadaných studentů. Pět z nich jistě a další tři možná se proto vypraví na celostátní přehlídku SOČ 2024 do Pardubic. Soček se na krajské přehlídce obhajovalo celkem 85 a z toho 20 bylo z naší školy (tj. 24 %). Ta si počtem prací i medailí opět udržela postavení v SOČ úplně nejúspěšnější školy v celém kraji.

celý článek
30.04.2024

Slunečné, úterní ráno a vlastně celé dopoledne patřilo na naší škole poslednímu zvonění našich maturantů.

Jedná se letitou tradici loučení se studiem, pasováním septimánů a přísahou profesorů.

 

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.