Adaptační kurz 1PA

19.09.2010

Náš adaptační kurz se konal od 6. do 10. září 2010. Na tento kurz jsme jeli proto, abychom se seznámili s novými spolužáky a některými profesory. Jeli jsme na chatu našeho gymnázia v Rokytnici nad Jizerou. Profesorům pomáhaly dvě žákyně z třetího ročníku (Hanka a Terka), které nám připravovaly hry na každý den.

Kromě her jsme se věnovali výtvarné a hudební výchově a také jsme chodili na výlety. Při našich výletech jsme se podívali do harrachovské sklárny, do muzea v Pasekách nad Jizerou, nebo do soukromé sbírky minerálů v Rokytnici nad Jizerou. Náš adaptační kurz byl prima.

Napsaly Sára Vandasová a Bára Peštová

Dne 6.9. jsme se my, 1PA, vydali autobusem do Rokytnice na adaptační kurz. Cílem adaptačního kurzu bylo seznámit se se spolužáky a učiteli. Než jsme se dostali do chaty gymnázia, museli jsme zdolat velký kopec s krosnou na zádech. Poté následoval první bod programu : Hut´ský vodopád. Také jsme navštívili sklárnu a muzeum skla v Harrachově. Viděli jsme také historické muzeum v Pasekách nad Jizerou, kde jsme dozvěděli něco o minulosti města. Ve čtvrtek se uskutečnila soutěž ,,Gymnázium NBK hledá talent“. Vyhrála ji gumová dívka Světlana Gareeva  se svojí gymnastikou. Studentky z vyššího gymnázia si pro nás večer připravily stezku odvahy. Všem se moc líbila.
V lese jsme jako pavouci pletli barevné pavučiny, zpívali jsme písničky a chodili jsme túry. Na jídlo jsme museli vždy vystoupat velký kopec, protože jídelna byla až na samém vrcholu, a proto nás cesta vždy vyčerpala. Na adaptačním kurzu bylo hodně her a výletů. Myslíme si, že se vydařil.

zpracovaly: E. Do Anh Phuong, S. Gareeva

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Vojtěch Kerhart

Absolvoval v roce 1910.

Narodil se 4. 7. 1892 v Poděbradech. Architekt, přítel a spolupracovník Bedřicha Feuersteina.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Smlouva o Aljašce

20. říjen 1903

Na základě jednání Spojené komise, složené ze zástupců Spojených států a Velké Británie, 

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.