Bronzová Dofe expedice

Bronzová Dofe expedice

22.6. se sešla naše čtyřčlenná holčičí skupinka na nádraží v Nymburce a společně jsme pokračovaly do Rožďalovic, kde naše expedice oficiálně začala. 

Nejdříve jsme si přímo v Rožďalovicích prošly naučnou stezku ,,Holské rybníky” a v jednom z nich jsme se rovnou i vykoupaly. Potom jsme se už vydaly na cestu směrem do Tuchomi, kde jsme měly v plánu přespat. Další zastávkou byl Bučický mlýn, kde jsme si mohly prohlédnou různá domácí zvířata a dokonce si pohladit malého oslíka. Dále jsme už bez přestávky pokračovaly v cestě směr Tuchom. 

Když jsme konečně dorazily, postavily jsme stan a na plynovém vařiči uvařily náš oběd, čínskou polévku. Po obědě jsme chvíli odpočívaly a hrály hry. Protože nám bylo opravdu horko, rozhodly jsme se najít v okolí rybník a ještě jednou se vykoupat.  Rybník byl úspěšně nalezen, a my jsme najednou měly program na celý zbytek odpoledne. Po návratu nastal čas na přípravu večeře, tentokrát těstoviny s pestem a ještě náš čekala prohlídka farmy Košík ve vedlejší obci. Večer jsme si udělaly táborák, opékaly jsme Marshmallows, povídaly si a do stanu jsme zalezly až po půlnoci. 

Ráno po snídani jsme si sbalily stan i věci a vydaly se na cestu směr Křinec. Do Křince jsme dorazily krátce před polednem a jelikož byl Křinec místem kde naše expedice končila, rozloučily jsme se, a každý z nás pokračoval domů buď vlakem nebo autobusem. Shodly jsme se, že se nám expedice moc líbila a už se těšíme na příští. 

Ellyn Valesová za skupinku z 4KA

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

František Rachlík

Absolvoval v roce 1924.

Narodil se 16. 9. 1904 v Nymburce, zemřel v Praze 13. 2. 1980. Po skončení vojenské služby studoval na pražské Filozofické fakultě Univerzity Karlovy filozofii, dějiny umění a estetiku.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Dohoda mezi Kubou a USA

16. únor 1903

Byla uzavřena dohoda mezi Kubou a USA, podle níž USA směly udržovat na Kubě vojenské základny. 

Nejčtenější

28.02.2024

FOTOGALERIE Z BESEDY (Z FB MĚSTSKÉ KNIHOVNY)

Na letošní třetí alumni besedu jsme přizvali absolventa gymnázia z roku 1994. Je jím Mgr. Pavel Snítilý, archeolog a zástupce ředitele Městského muzea v Čelákovicích. V nymburské knihovně ve čtvrtek 29. února 2024 nám od 17.30 hodin popíše mj. moderní archeologické metody v besedě nazvané: Archeologie pod vaším domem?

celý článek
23.02.2024

Milým osvěžením vzdělávacího programu univerzity 3. věku se stala čtvrteční přednáška „naživo“. Běžně se studenti univerzity 3. věku scházejí u on-line přednášek a každé setkání s přednášejícím je proto výjimečnou, slavnostní událostí. Mezi seniory zavítal tentokrát Mgr. Zdeněk Hazdra, Ph.D., dlouholetý ředitel Ústavu pro studium totalitních režimu, který instituci řídil od roku 2014 do roku 2022. ÚSTR je instituce určená k vědeckému zkoumání a objasňování éry obou totalitních režimů v Československu, komunismu a nacismu.

celý článek
26.02.2024

S velkou radostí oznamujeme úspěch Eduarda Fusse - 3. místo na klání prací s dopravní tématikou v soutěži o Cenu děkana Fakulty dopravní ČVUT 2024. Blahopřejeme.

Nechme promluvit o soutěži samotného Edu z 8OB:

"Dne 23. 2. 2024 jsem měl příležitost se s mou dopravně zaměřenou maturitní prací zúčastnit se 16. ročníku ceny Děkana Dopravní fakulty ČVUT v Praze. Zmiňovaná soutěž je určena pro jednotlivce, ale i dvoučlenné týmy z odborných středních škol a gymnázií."

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.