EKOKURZ 4KB

EKOKURZ 4KB

V pondělí 23. 4. se naše třída 4KB sešla před budovou nádraží a vyrazila vlakem v 7:48 směr Kolín. V Kolíně jsme přestoupili na vlak do Blanska a poté následovala už jen cesta autobusem do cílové destinace Krásensko.

Pobyt jsme začali obědem a poté hned pokračovali odpoledním programem. Naši ,,vedoucí“ nás náhodně rozdělili do skupinek po 3-4 lidech. V těchto skupinách jsme také plnili jednotlivé úkoly, za které jsme poté dostávali odměny v podobě kartiček do celotýdenní hry Evoluce. Hra Evoluce spočívala v tom, že jsme pomocí kartiček přidávali našemu živočichovi vlastnosti a snažili jsme se o to, aby co nejdéle přežil. V pondělí večer nás ještě čekal orientační běh, který všichni zvládli, protože se dostali i za ztížených podmínek (vytrvalý déšť) v pořádku zpět na Rychtu.

V úterý byl naplánovaný celodenní výlet, kde jsme objevovali Moravský kras. Někteří odvážlivci měli možnost si vyzkoušet prozkoumání dvou jeskyň. Ve druhé jeskyni to bylo dokonce i místy nebezpečné, ale naštěstí to všichni v pořádku zvládli. Následující den jsme se zaměřili na ornitologii a entomologii, kdy nás provázeli odborníci zabývající se těmito vědami.

Čtvrtek byl věnován našemu výzkumu dle našeho vlastního uvážení, tak jsme se mohli potkat např. se zkoumáním přizpůsobivosti pulců, s lovem mušek pavouky, se zkoumáním jedlých rostlin, i dokonce s osobním dotazníkem zaměřeným na lidi a jejich strach z bezobratlých živočichů. Po našem bádání v přírodě jsme museli vymyslet, jak jej budeme prezentovat, např. formou plakátu.

Pátek ráno byl věnován prezentaci našich prací a poté následoval už jen přesun zpět do Nymburka. Ekokurz jsme všichni přežili zdrávi bez jediné úhony. Za to také můžeme děkovat panu profesorovi Barančíkovi a Ivetě Jungrové. Velké dík také patří lidem, kteří se o nás starali na Rychtě. Myslím, že těchto pět dní jsme strávili příjemně a, že si všichni odnášíme nějaké nové poznatky.

Zobrazeno: 6164x

Aktuální informace

21.04.2024

se konají v pondělí 29/4:

-17:30-18:00 hod
schůzky v učebnách
-18:00-19:30 hod
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1926.

Narodil se v r. 1908. Byl význačným českým tělovýchovným pedagogem. V letech 1953 byl rektorem nově vzniklého ITVS v Praze.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Finská ústava

15. duben 1903

Na příkaz ruského cara Mikuláše II. byla na tři roky pozastavena platnost finské ústavy. 

Nejčtenější

26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
25.03.2024

Na dvě hodiny se učebna č. 73 proměnila v soudní síň, kde studenti právního semináře předvedli své dovednosti v simulovaném soudu z trestního práva. Projekt, na kterém naše gymnázium spolupracuje s Právnickou fakultou UK, dal studentům možnost prozkoumat právní systém z první ruky a zároveň rozvíjet kritické myšlení a rétorické schopnosti.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.