Adaptační kurz 1A

Adaptační kurz 1A

Když si pro nás v pátek 10. září 2015 přijel autobus, který nás měl dopravit do Rokytnice, prožívali jsme směsici pocitů - nervozitu, zvědavost, nadšení a vzrušení. Čekal nás totiž adaptační kurz.

Cesta proběhla bez problémů a my asi po dvou hodinách zastavili na parkovišti asi 1,5 km od chaty, do níž jsme se vypravili pěšky s krosnami na zádech. Po zdolání kopce jsme konečně dorazili do cíle.

První večer jsme si zahráli seznamovací hry a vyšlápli si prvních pár kopců. A když jsme schopni si co nejrychleji spojit tváře se jmény spolužáků, mohli jsme se vrhnout na ukázky ideálního rande v podání našich párů. Za týmy „Tvoje máma“ Áda a Martin, „Niggas“ Kristýna a Felix, „Akatsuky“ Marek a Kuba a „Mario“ Marie a Vojta.

Druhý den dopoledne jsme vyrazili do Rokytnice. A abychom těch kopců neměli málo, odpoledne jsme vyrazili na výšlap na Dvoračky, kde kromě krásného výhledu byla k vidění do zelenobílé barvy laděná svatba. Večer jsme se vrhli na další várku zajímavých her a v noci strašidelnou noční hru.

Třetí den jsme nadšeně vyrazili do lanového centra kousek pod chatou. Odpolední hodiny jsme trávili na louce za chatou, kde jsme opět hráli hry, a to jak na přemýšlení, tak na pohyb. Jednoznačně nejlepší byl náš prvotřídní debatní kroužek!

Čtvrtý den byl konečný, tedy čistě úklidový. A tak jsme po náročném uklízení, zametání a vytírání vyrazili na autobus směr Nymburk.

Celý víkend jsme si moc užili, a jsme rádi, že jsme měli instruktory Martina Turka a Domču Tanglovou, kteří nám připravili báječný program na téma „Kdo přežije“. Stejně tak se nám moc líbil náš profesorský doprovod v podání třídní paní profesorky Vladimíry Kolbabové a paní profesorky Marie Stojarové.

Autorka: Michaela Hankeová

Zobrazeno: 7676x

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

prof. PhDr. Karel Rýdl, CSc.

Prof. PhDr. Karel Rýdl, CSc. (*1952), znalec dějin pedagogiky a alternativních pedagogických směrů, zabývající se i hodnocením kvality pedagogických procesů, poradce několika ministrů školství, vysokoškolský učitel a akademický pracovník pardubické univerzity na Gymnáziu Nymburk maturoval v roce 1972 ve třídě 4.C.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Výstava nezávislých

20. březen 1903

Na výstavě Nezávislých v Paříži byla mj. vystavena i díla Henryho Matisse, Andrého Deraina, Maurice de Vlamincka aj. 

Nejčtenější

27.06.2024

Pod záštitou vzdělávací organizace Agora CE se studenti výtvarné výchovy ze dvou tříd sext stali uličníky. Umělci, kteří jim zprostředkovávali půlroční projekt zaměřený na proměnu veřejného prostoru poblíž školy, byli Tomáš Roček, Filip Novák a za Agoru Tereza Konrádová.

celý článek
27.06.2024

Tradičním FINAL FOUR vyvrcholila letošní streetová liga. Na rozdíl od předešlých let nabídly všechny 4 zápasy relativně vyrovnanou podívanou, která vyvrcholila finálovým zápasem (Basketéři bez brčeků - Kubátovy kočičky 20:18), jež rozhodl v úplném závěru svým nájezdem Arsen Gevorkyan a spolu s Oskarem Palovčíkem a Hynkem Karamonem, tak mohli z rukou trojnásobného vítěze Jirky Szity převzít pohár pro vítěze. Poděkování si ale zaslouží všech 11 týmů, které se do soutěže přihlásily a pevně věřím, že si své příznivce na hřišti či v hledišti streetová liga najde i v příštím roce, kdy bude na programu již 22. ročník.

celý článek
28.06.2024

Poslední den školního roku dorazila skvělá zpráva z Francouzské aliance v Pardubicích, kde naši studenti konali na začátku června jazykové zkoušky DELF.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.