Lyžařský kurz č. 5 je hezkou minulostí!

31.01.2020
Lyžařský kurz č. 5 je hezkou minulostí!

Tak jako mnoho tříd před námi jsme se i my vydali na náš další lyžařský kurz. Žáci 5QB a 3TA měli sice oficiální odjezd v pátek 31. ledna, ale několik z nás se „uráčilo“ dostavit až o den dva později. Prvních několik dnů připomínalo spíše začátek jara se silnou oblevou, když nám sníh tál pod nohama a všudypřítomné bláto také nebralo na vědomí, že už máme únor. 

Teprve v úterý začala příroda připomínat skutečnou zimní krajinu, což ovšem mělo také háček. Kvůli hustému sněžení, ale především silnému větru nebyla puštěná lanovka na Lysou horu, což studenty přinutilo spokojit se s podstatně kratšími jízdami na „Přibližováku“. A samozřejmě ani výletům na běžkách se nevyhnuly menší obtíže, jakými jsou špatné stopy a stejně špatné podmínky pro bruslení. I tak ale většina studentů vyrazila na tolik oblíbený celodeňák, který si studenti kvinty mohli letos poprvé vyzkoušet i na skialpech, s nimiž zamířili na Dvoračky. A ano, všichni zúčastnění se shodli, že to stálo za to a klidně by šli znovu. Ani terciáni, kteří se museli spokojit s „obyčejnými“ běžkami nemuseli ve  výsledku litovat, když se hezky prošli k Mumlavským vodopádům a zase zpět do chaty. Takže i když jsme začínali trochu sklesle a hlavně za mokra, končíme s dobrým sněhem, příjemným počasím a skvělou náladou.

Alena Pustá 5QB

Fotogalerie

Aktuální informace

Významní absolventi

Ing. Josef Žampach (*19. 4. 1925), inženýrský geodet a držitel patentu, absolvoval na nymburském Reálném gymnáziu v roce 1944.

Anketa

 
Motto školního roku 2024-25
1. Charlie Chaplin 41 %
2. John Lennon 18 %
3. Eleanor Roosevelt 13 %
4. Stephen Covey 8 %
5. Herman Melville 20 %
Celkový počet hlasů: 212
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Kartuziánský řád

29. duben 1903

Dlouhotrvající rozepře mezi francouzskou vládou a řeholními řády, zvláště kartuziány, vyvrcholily v první polovině roku 1903:

Nejčtenější

09.09.2024

V pátek 6. 9. vyjela třída 1A na adaptační kurz do Rokytnice nad Jizerou. Doprovod nám dělala naše milá paní profesorka třídní Helena Hantonová, pan profesor Machurka a dvě moc šikovné lektorky, Ema Lojková a Eliška Schwarzová. My už jsme se mezi sebou tak nějak znali, přece jenom jsme spolu strávili pět dní ve škole, ale všichni jsme se těšili, co nám adapťák přinese.

celý článek
03.09.2024

Hned druhý den v novém šKolním roce se studenti sext, septim, oktáv, 2A, 3A a 4A vydali do nymburského kina na SLAM POETRY. Někteří věděli nebo tušili, co je čeká, jiní ne.

celý článek
01.09.2024

K první alumni besedě s významnými absolventy školy v novém školním roce - Petrem a Jaroslavem Novákovými, kteří dorazí ze Švédska (kam emigrovali v roce 1968) - zveme v pondělí 9. září 2024 od 18 hodin do Městské knihovny Nymburk v Palackého ulici.

celý článek
 
Charlie Chaplin - Zajímám se o svoji budoucnost, protože v ní hodlám strávit zbytek života.