Sázava 2012

Sázava 2012

A bylo to tu. Konečně! Pondělí 18. 6. 2012, den, kdy naše třída septima B vyrazila vzdorovat nebezpečné, zamotané a tajuplné Sázavě.

V pondělí ráno jsme se všichni zdárně sešli na nymburském nádraží a tak jsme mohli vyrazit na cestu. Kolem jedenácté jsme dorazili do Kácova, kde začínala naše dobrodružná cesta po Sázavě. Rozebrali jsme si vesty, barely, pádla a lodě a už jsme se vrhali do proudu rozbouřené řeky… no dobře zase tak rozbouřená nebyla J. I přes to, že někteří kormidelníci seděli na zádi lodi poprvé v životě, dokázali se velice rychle s tímto nelehkým úkolem vypořádat a až na pár výjimek se nikdo necvaknul. Po čtrnácti kilometrech líné vody jsme se dostali do Českého Šternberku, kde se nacházelo naše první tábořiště.

V úterý nás čekal nejdelší úsek z celého týdne, který měl přes 21 kilometrů. I když jsme se nehorázně flákali, už kolem čtvrté hodiny odpolední jsme stanuli před branami města Sázava.

Středeční ráno bylo poněkud deštivější a tak se náš odjezd z kempu o dvě hodinky opozdil. Ani to nás ale nezabrzdilo v našem skvělém výkonu a u zříceniny Zlenice, kde jsme spali  ze středy na čtvrtek, jsme byli již před pátou hodinou. Kolem jedenácté hodiny večerní však přišla krize! Nad Sázavu se snesla bouřka a někteří nejmenovaní jedinci byli nuceni opustit svůj stan, protože se v něm objevilo pár louží J. Naštěstí ve čtvrtek ráno vysvitlo slunko a naše stany dostály zaslouženého odpočinku.

Čtvrteční jízda byla rychle za námi a tak jsme měli volné odpoledne na nákupy, sprchy, jídlo a samozřejmě fotbal, který ale i přes naše ohromné fandění nedopadl podle našich představ. Náš poslední večer jsme si všichni společně užili u plápolajícího ohně a jelikož bylo nebe bez mráčku plno z nás se rozhodlo spát pod širákem a pozorovat jasnou oblohu plnou hvězd.

A byl tu pátek. Den, na který jsme se těšili úplně nejvíc. Konečně totiž přišel ten správný adrenalin: peřeje, silný proud, a plno kamenů, které chystaly mnoho nástrah. Po necelých třech hodinkách na divoké vodě jsme už vystupovali na louce v Pikovicích, kde nastal konec naší "výpravy za dobrodružstvím v sázavské Amazonii".

Po týdnu stráveném na Sázavě se už všichni těšili domů, na normální matraci, na horkou koupel a na suché a čisté prádlo.

Celý týden jsem si ale užili na 110 % a myslím si, že mnoho zážitků z naší plavby se stane nezapomenutelnými.

 

Za septimu B        Veronika Kadeřábková

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

MUDr. Jiří Vokněr

MUDr. Jiří Vokněr (12. 5. 1931-29. 5. 2018), lékař, mistr světa v rychlostní kanoistice, olympionik a vodní skaut, maturoval na naší škole v roce 1950.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

10. květen 1903

Rakouský výnos stanovil, že innsbrucká univerzita zůstane německá. 

Nejčtenější

27.06.2024

Pod záštitou vzdělávací organizace Agora CE se studenti výtvarné výchovy ze dvou tříd sext stali uličníky. Umělci, kteří jim zprostředkovávali půlroční projekt zaměřený na proměnu veřejného prostoru poblíž školy, byli Tomáš Roček, Filip Novák a za Agoru Tereza Konrádová.

celý článek
27.06.2024

Tradičním FINAL FOUR vyvrcholila letošní streetová liga. Na rozdíl od předešlých let nabídly všechny 4 zápasy relativně vyrovnanou podívanou, která vyvrcholila finálovým zápasem (Basketéři bez brčeků - Kubátovy kočičky 20:18), jež rozhodl v úplném závěru svým nájezdem Arsen Gevorkyan a spolu s Oskarem Palovčíkem a Hynkem Karamonem, tak mohli z rukou trojnásobného vítěze Jirky Szity převzít pohár pro vítěze. Poděkování si ale zaslouží všech 11 týmů, které se do soutěže přihlásily a pevně věřím, že si své příznivce na hřišti či v hledišti streetová liga najde i v příštím roce, kdy bude na programu již 22. ročník.

celý článek
28.06.2024

Poslední den školního roku dorazila skvělá zpráva z Francouzské aliance v Pardubicích, kde naši studenti konali na začátku června jazykové zkoušky DELF.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.