2. Zahradní slavnost v sobotu 7. září, tentokrát „KLOBOUKOVÁ“

2. Zahradní slavnost v sobotu 7. září, tentokrát „KLOBOUKOVÁ“

Začíná první víkend ve školním roce, babí léto je v plném proudu a přípravný výbor zahradní slavnosti se schází ve dvoře základní školy Komenského (z důvodu rekonstrukce rizalitu), aby zde provedl poslední přípravy na odpolední zahradní slavnost. V tuto chvíli mají všichni za sebou velký kus práce a s velkým očekáváním a s trochou strachu si domlouvají a dolaďují odpolední program. 

Po čtrnácté hodině je vše nachystáno, výbor na svých místech, nasazují se klobouky a čepice, a klobouková slavnost začíná. Kolem půl třetí začínají přicházet první hosté, nesoucí různé pochutiny a opravdu mají i různé pokrývky hlavy. Na oslavu přišlo i několik absolventů, kteří na jaře maturovali.

Ve tři hodiny úžasný moderátor pan Petr Plaňanský všechny přítomné vítá a program se rozjíždí. Úvodního slova se ujímá předsedkyně RSG paní Jana Follerová, která po vyjmenování úspěchů RSG v uplynulém školním roce předává štafetu panu řediteli.

V letošním roce se zástupci rodičů rozhodli, že každým rokem budou udělovat „Řád rodičovského úsměvu“ jako poděkování pro toho zaměstnance školy, který se nejvíce zasloužil o dobrou náladu ve škole. V letošním roce cenu obdržela paní sekretářka Jana Hejduková. Jako „Zvíře roku“ byl oceněn pan ředitel, za to, že se mu podařilo od města získat po několikaletém boji peníze na opravu rizalitu a opravu oken dostal plyšového lva, protože se za školu bil doslova jako lev.

Poté se rodiče, studenti a třídní profesoři přesouvají k nachystaným stolům, kde každá třída vytváří svoji vlajku, kterou následně všem představí. U některé třídy maluje jen jeden zástupce a u některých tříd bohužel zůstaly vlajky prázdné. Třeba si je studenti dokreslí a vyvěsí ve svých třídách dodatečně.

Mezitím proběhla tajná soutěž o nejlepší pokrývku hlavy a vítěz si odnesl dort ve tvaru klobouku.

Debatní klub z gymnázia, který v minulém roce úspěšně naše gymnázium reprezentoval, si nachystal skvělou debatu na téma „Ježibaba z pohádky o perníkové chaloupce se zachovala správně.“ Musíme uznat, že studenti jsou opravdu ve svých debatách dobří a že úžasně jedna i druhá strana své argumenty umí obhajovat a používat. To se jim bude v životě hodit.

Soutěže v hodu kloboukem na nachystaný věšák se účastnilo šest soutěžících a vítěz byl odměněn dalším dortem ve tvaru čepice.

Na závěr slavnosti vystoupil Jazz orchestra ZUŠ v Lysé nad Labem pod vedením Vítka Andršta, ve kterém hrají i současní studenti a několik absolventů z gymnázia. Jejich vystoupení mělo velký úspěch.

Během celé slavnosti si přítomní mohli v tělocvičně prohlédnout výstavu fotografií bývalého studenta Ondřeje Šmída a výstavu o významných středočeských vilách.

Odpoledne se vydařilo, všichni jsme si to užili. Moc děkujeme všem rodičům a studentům, kteří zahradní slavnost připravili, všem kteří dorazili a přinesli občerstvení.

Už nás napadají další náměty na zahradní slavnost v příštím roce. Pokud se k nám budete chtít připojit a pomoci nám, budeme moc rádi.

 

Těšíme se na vás v příštím školním roce za RSG

Jitka a Roman Fialovi

P.S.: V sobotu ve večerních hodinách probíhal v Lysé nad Labem koncert, kde vystoupila kapela The Smooth, ve které hrají studenti z našeho gymnázia. Měli velký úspěch a spousty fanynek z řad studentek…tak třeba by mohli vystoupit na zahradní slavnosti příští rok. Co vy na to?

Ke stažení
ikonaZahradní slavnost 2013 - Nymbursko

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Jan Moravec

Jan Moravec (*1993), absolvent Gymnázia Nymburk v roce 2013, je šampionem v silovém trojboji.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Eduard VII. indickým císařem

1. leden 1903

Poblíž Dillí se shromáždily davy lidí, aby mohly být přítomny chvíli, kdy bude král Velké Británie a Irska Eduard VII. vyhlášen indickým císařem. 

Nejčtenější

28.02.2024

FOTOGALERIE Z BESEDY (Z FB MĚSTSKÉ KNIHOVNY)

Na letošní třetí alumni besedu jsme přizvali absolventa gymnázia z roku 1994. Je jím Mgr. Pavel Snítilý, archeolog a zástupce ředitele Městského muzea v Čelákovicích. V nymburské knihovně ve čtvrtek 29. února 2024 nám od 17.30 hodin popíše mj. moderní archeologické metody v besedě nazvané: Archeologie pod vaším domem?

celý článek
15.03.2024

V úterý 19. 3. 2024 se koná od 11:45 Školní kolo 46. ročníku SOČ. Slavnostní zahájení za přítomnosti vedení města a vedení školy bude v učebně č. 77. Níže se dozvíte, kdo ze soutěžících a na jaké téma práci SOČ psal, jak to bude se zkrácením výuky a co je třeba udělat, pokud se na konkrétní obhajobu chce někdo přijít podívat.

celý článek
12.03.2024

Sekunda B vyjela na lyžák netradičně ve čtvrtek 7. 3. 2024 Po přijetí na chatu jsme začali vybalovat. Pak se hráli už jen hry.  A šlo se na večeři. V pátek díky nedostatku sněhu jsme museli vyjít až na Dvoračky a tam jsme celý den lyžovali. Bylo hezké počasí a tak jsme si to všichni užili.  Kvůli ztíženým podmínkám se posunul i oběd.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.