Kam kráčí české školství a kam by mohlo kráčet?

Kam kráčí české školství a kam by mohlo kráčet?

Vážení přátelé, zveme Vás na třetí setkání z cyklu Inspirativních kaváren s cílem otevřít vzájemnou diskusi na různá témata z oblasti vzdělávání. Tentokrát budeme hledat odpověď na otázku:

Kam kráčí české školství a kam by mohlo kráčet?

Bližší pohled na projekt Pomáháme školám k úspěchu a síť soukromých škol Heuréka. Diskuse nad tím, co učitelům opravdu pomáhá k tomu, aby učili efektivněji a dětem to dávalo větší smysl.

 

V programu budete mít možnost vyslechnout názory odborníků na oblast vzdělávání a diskutovat s nimi. Pozvání do Inspirativní kavárny přijali nadmíru zajímaví hosté - pánové Vladimír Srb, ředitel projektu Pomáháme školám k úspěchu, a pan Jan Kala, zakladatel a ředitel Centre for Modern Education. Diskusi moderuje pan Jiří Kuhn, ředitel Gymnázia Bohumila Hrabala v Nymburce.

Máte-li otázky, přijďte diskutovat a možná se vzájemně inspirovat do foyeru Hálkova městského divadla Nymburk od 16.30 do 18.30 dne 17. ledna 2017.

 

Představení hostů

Mgr. Vladimír Srb

Vystudoval obor pedagogika na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Pracoval jako učitel na základní škole a na gymnáziu. Sedm let vedl neziskovou organizaci Projekt Odyssea zaměřenou na pomoc učitelům při zavádění osobnostní a sociální výchovy. Pracoval jako odborný poradce na projektech MŠMT. Jako ředitel projektu ředitel projektu Pomáháme školám k úspěchu zodpovídá za implementaci podpory v projektových školách. Spolupracuje také na vedení iniciativy Úspěch pro každého žáka.pan

Jan Kala

Je zakladatelem a ředitelem Centre for Modern Education a spolupodílí se na rozjezdu většiny větších projektů CfME, např. na projektu Příběh planety Země (Národní muzeum), projektu „Muzejný vzdelávací projekt“ (metodický e-learning zpracovaný pro Slovenské národní muzeum), televizních pořadů Případy detektiva Packala, Za školu!, Prípady detektiva Kulmena, Vzduchoplavec Kráčmera (ČT, STV – kompetenčně orientované pořady), projektů jazykového vzdělávání, firemních projektů atd. Je spoluautorem několika e-learningových kurzů. Jan Kala má bohaté manažerské zkušenosti, mezi jeho veřejně známé projekty patří vznik internetového bankovnictví v České republice. Jan Kala však již fi nančnictví opustil a posledních 10 let se věnuje oboru, který je mu bližší a má podle něj skutečnou hodnotu – vzdělávání se zaměřením zejména na základní a střední školství. Projekt smysluplných základních škol je jeho dalším krokem v této oblasti.

Akce se realizuje pod hlavičkou vzdělávacího projektu Místní akční plán vzdělávání v ORP Nymburk (MAP Nymburk) a je pro všechny účastníky ZDARMA!

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

prof. Ing. Dr. Miroslav Kutílek, DrSc.

Prof. Ing. Dr. Miroslav Kutílek, DrSc. (8. 10. 1927-4. 10. 2016), hydropedolog, vysokoškolský pedagog, proděkan Fakulty stavební ČVUT v Praze a příležitostný spisovatel beletrie pod pseudonymem Marek Hofman, maturoval na Reálném gymnáziu v Nymburce v roce 1946.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Stávka na dráze

6. dubna 1903

Všeobecná stávka železničářů v Nizozemsku

Nejčtenější

28.02.2024

FOTOGALERIE Z BESEDY (Z FB MĚSTSKÉ KNIHOVNY)

Na letošní třetí alumni besedu jsme přizvali absolventa gymnázia z roku 1994. Je jím Mgr. Pavel Snítilý, archeolog a zástupce ředitele Městského muzea v Čelákovicích. V nymburské knihovně ve čtvrtek 29. února 2024 nám od 17.30 hodin popíše mj. moderní archeologické metody v besedě nazvané: Archeologie pod vaším domem?

celý článek
15.03.2024

V úterý 19. 3. 2024 se koná od 11:45 Školní kolo 46. ročníku SOČ. Slavnostní zahájení za přítomnosti vedení města a vedení školy bude v učebně č. 77. Níže se dozvíte, kdo ze soutěžících a na jaké téma práci SOČ psal, jak to bude se zkrácením výuky a co je třeba udělat, pokud se na konkrétní obhajobu chce někdo přijít podívat.

celý článek
12.03.2024

Sekunda B vyjela na lyžák netradičně ve čtvrtek 7. 3. 2024 Po přijetí na chatu jsme začali vybalovat. Pak se hráli už jen hry.  A šlo se na večeři. V pátek díky nedostatku sněhu jsme museli vyjít až na Dvoračky a tam jsme celý den lyžovali. Bylo hezké počasí a tak jsme si to všichni užili.  Kvůli ztíženým podmínkám se posunul i oběd.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.