Obsluhovali jsme anglického prince

Obsluhovali jsme anglického prince

Dne 25. května jsme se celá skupina našeho Dofebufetíku vypravila na setkání účastníků programu DofE s princem Edwardem. Na akci jsme měli za úkol představit náš projekt princovi, čehož se ujaly zakládající členky Dofebufetíku a zajistit občerstvení. Naše zážitky z celého dne se pár z nás snažilo sepsat v následujících větách.

Celé setkání mě mile potěšilo a překvapilo. Po příjezdu na místo jsme se dali do přípravy pokrmů. Všude kolem nás panovala dobrá nálada a v dobrém naladění jsme mohli pokračovat i po příchodu prince Edwarda. Princ byl příjemný a vtipný, snažil se všem vyjádřit vděčnost za aktivitu spojenou s DofE. Dokonce jsem s ním měla šanci prohodit pár slov. Jsem vděčná za dnešní akci a i za všechny inspirující spolužáky kolem mě.
- Adéla Havlinová
 
Byl jsem trochu nervózní, ale princ Edvard byl velmi sympatický a setkání se mi moc líbilo. Nejvíce mě překvapilo že se i nás zeptal na jednu otázku. 
Štěpán Soulek KB
 
Princ Edvard byl velmi milý a vtipný. Líbilo se mi, jak se mu jeho ochranka snažila všechno zakazovat, ale on se nedal a dokonce si i nazdobil perníček. :)
Miki Vodenka KB
 
Byl velmi zvláštní pocit stát vedle britského velvyslance a stát přímo proti princi Edwardovi . Bylo opravdu úžasné a velmi překvapivé, že promluvil i k nám, jako by to bylo úplně normální. Princ Edward působil jako velmi veselý, milý a sympatický člověk. Byl to opravdu krásný zážitek.
Viki Soulková KB
 
Setkání s princem Edwardem byla zajímavá zkušenost. Bylo super, že jsme si mohli vyzkoušet jaké to je připravovat catering na úrovni pro velké množství lidí. Všechno se nám vydařilo a i když se zdálo, že jídla máme nadbytek, vše vymizelo rychlostí světla.
 
Zuzka Krejzarová SXA
 
Byl to úžasný zážitek, stát vedle prince Edwarda a sledovat jak se pokouší ozdobit perníček. Také jsme se potkali s ministrem školství a britským velvyslancem. Překvapilo mě, že se s námi všichni dali do řeči, jako by to byla úplně normální věc. Jsem moc ráda, že jsem se tohoto setkání mohla zúčastnit.
Anna Hířová KB
 
Chtěla bych moc poděkovat všem zúčastněným za skvělou reprezentaci naší školy. Vezmu to postupně: Terka Holečková, Áďa Drahokoupilová a Evča Sloupová úžasná prezentace a přirozená komunikace s vévodou při představování Dofebufetíku👍👍👍. Kačka Pokorná, Eliška Šafrová, Kája Šustrová, Péťa Kameníková a Justýna Andrlová zvládly odmaturovat a vytvořit skvělý koncept celé akce👍👍👍 V tom je velmi obětavě podporovaly Áďa Havlinová, Ema Lojková, Zuzka Krejzarová, Eliška Schwarzová a Blanka Dohnalová👍👍👍 A opravdu výborně si vedli i naši noví členové Anička Hířová, Viki a Štěpán Soulkovi, Miki Vodenka, Áďa Burianová a Andrea Vohnoutová👍👍👍
 
 
 
 

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

prof. PhDr. Karel Rýdl, CSc.

Prof. PhDr. Karel Rýdl, CSc. (*1952), znalec dějin pedagogiky a alternativních pedagogických směrů, zabývající se i hodnocením kvality pedagogických procesů, poradce několika ministrů školství, vysokoškolský učitel a akademický pracovník pardubické univerzity na Gymnáziu Nymburk maturoval v roce 1972 ve třídě 4.C.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Začaly vycházet Ľudové noviny

2. leden 1903

V Martině začaly vycházet Ľudové noviny (zprvu třikrát týdně), 

Nejčtenější

28.02.2024

FOTOGALERIE Z BESEDY (Z FB MĚSTSKÉ KNIHOVNY)

Na letošní třetí alumni besedu jsme přizvali absolventa gymnázia z roku 1994. Je jím Mgr. Pavel Snítilý, archeolog a zástupce ředitele Městského muzea v Čelákovicích. V nymburské knihovně ve čtvrtek 29. února 2024 nám od 17.30 hodin popíše mj. moderní archeologické metody v besedě nazvané: Archeologie pod vaším domem?

celý článek
15.03.2024

V úterý 19. 3. 2024 se koná od 11:45 Školní kolo 46. ročníku SOČ. Slavnostní zahájení za přítomnosti vedení města a vedení školy bude v učebně č. 77. Níže se dozvíte, kdo ze soutěžících a na jaké téma práci SOČ psal, jak to bude se zkrácením výuky a co je třeba udělat, pokud se na konkrétní obhajobu chce někdo přijít podívat.

celý článek
12.03.2024

Sekunda B vyjela na lyžák netradičně ve čtvrtek 7. 3. 2024 Po přijetí na chatu jsme začali vybalovat. Pak se hráli už jen hry.  A šlo se na večeři. V pátek díky nedostatku sněhu jsme museli vyjít až na Dvoračky a tam jsme celý den lyžovali. Bylo hezké počasí a tak jsme si to všichni užili.  Kvůli ztíženým podmínkám se posunul i oběd.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.