Studenti Gymnázia úspěšní na Eurorebusu

Studenti Gymnázia úspěšní na Eurorebusu

Ve středu 3. 4. se žáci naší školy vydali na krajské kolo soutěže Eurorebus. Čekala je soutěž jednotlivců, tak i soutěž družstev. Gymnázium Nymburk reprezentovalo 27 studentů!

A byli jsme úspěšní! V kategorii ZŠ01 se za jednotlivce na 5. místě umístila Pavlína Břečková z 2SB a postupuje tedy na republikové finále. Stejně skvěle se umístil i tým ze 2SB (Tereza Pazderová, Kristýna Štěrbová, Lukáš Mareš), který také obsadil 5. místo a také postupuje na republiku.

V kategorii ZŠ02 byl úspěch o něco větší. Oba týmy, které byly ze školy vyslány, se probojovaly na republiku, a to 3TA (Světlana Gareeva, Štěpán Vejvoda, Vojtěch Vejvoda), kteří byli na nádherném 5. místě. Druhý tým z 4KA (Kristýna Havlinová, Tereza Javůrková, Libor Pletka) vybojoval neuvěřitelné 2. medailové místo. Žákyně Vendula Václavková z 4KA se umístila těsně pod příčkou postupujících na šestém místě mezi jednotlivci.

V kategorii SŠ byla tradičně konkurence největší. Našim se bohužel nepodařilo postoupit ani za jednotlivce ani týmy. Ale do TOP 10 se dostali Radek Novotný ze 7MA na 6. místě a slečna Ludmila Lacinová z 2A na 10. místě. Přesto, že se na republice neobjeví naši reprezentanti v kategorii středních škol, radost z celkového úspěchu byla opravdu veliká. Radost měl určitě i pan profesor Lipták, který celou výpravu doprovázel, stejně jako další naši vyučující nejen zeměpisu.

Kompletní umístění najdete ve výsledkových listinách níže.

Ke stažení
ikonaVýsledky - soutěž jednotlivců, kategorie ZŠ01
ikonaVýsledky - soutěž jednotlivců, kategorie ZŠ02
ikonaVýsledky - soutěž jednotlivců, kategorie SŠ
ikonaVýsledky - soutěž školních tříd, kategorie ZŠ01
ikonaVýsledky - soutěž školních tříd, kategorie ZŠ02
ikonaVýsledky - soutěž školních tříd, kategorie SŠ

Aktuální informace

06.04.2024

Uchazečům, kteří podali přihlášku elektronicky prostřednictvím DIPSY, nejsou pozvánky zasílány poštou. Dostávají je pouze prostřednictvím zaručené komunikace opět v DIPSY.

Jiří Kuhn 

30.03.2024

Upozorňujeme rodiče a uchazeče, že v tomto týdnu byly odeslány pozvánky k přijímacím zkouškám takto:

Celý článek
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Mgr. Martin Fér

Mgr. Martin Fér (*1974), evangelický farář, senior Poděbradského seniorátu Českobratrské církve evangelické a autor portálu biblehrou.cz, absolvoval v roce 1993.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Eduard VII. indickým císařem

1. leden 1903

Poblíž Dillí se shromáždily davy lidí, aby mohly být přítomny chvíli, kdy bude král Velké Británie a Irska Eduard VII. vyhlášen indickým císařem. 

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
19.03.2024

Aktuální mistři České republiky v kategorii U14 Kateřina Kammová a Bruno Topenčík z 3TB byli hlavními tahouny našich šachistů na krajském kole v šachu družstev.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.