AND1 CUP - postup na RF

AND1 CUP - postup na RF

Po jasném vítězství v krajském kole čekala naše mladé basketbalisty další těžká zkouška v podobě kvalifikace na republikové finále (Klatovy, 11. - 12. 5. 2016). Ta se konala 26. dubna ve Sportovní hale v Písku. Tradičně se zde utkala trojice družstev v kategorii chlapců i dívek o jedno postupové místo. Hrálo se systémem „každý s každým“, jednotlivé zápasy se hrály 4 x 4 minuty čistého času. Našimi soupeři byli vítězové Plzeňského kraje a kraje Jihočeského.

V mrazivé atmosféře se nejprve odehrál duel mezi našimi soupeři. Obě družstva nastoupila ve žlutých dresech, vyhráli domácí 37:19. V dalších zápasech si již hráči ve žlutém ani neškrtli. V našem prvním zápase se soupeřem z Plzně se skóre rychle měnilo v náš prospěch a zastavilo se na stavu 48:6. Spolehlivá obrana, rychlý přechod do útoku a slušná muška – vše fungovalo v průběhu celého zápasu. Poslední zápas turnaje byl klíčovým střetnutím o postup na RF. Kluci výborně bránili, ale soupeř zaznamenal několik výborných střel z dlouhé vzdálenosti za tři body. V poločase jsme vedli 15:9, domácí „Sršni“ v průběhu druhého poločasu snížili až na dva body, ale koncovku zápasu kluci uhráli excelentně. Konečný výsledek 31:22 znamená postup na RF. Hráči zaslouží pochvalu za předvedený výkon a příkladnou bojovnost a morálku.

Je třeba víc takovýchto výsledků, aby si pořadatelé soutěží naši školu pamatovali. V krajském kole jsme dostali diplom jako Gymnázium Jiřího Hrabala v Nymburce, tentokrát jako Gymnázium Jana Hrabala Nymburk.

Naši školu reprezentovali žáci v sestavě shodné se sestavou z krajského kola: 3TB - Jan Pavlíček, 3TA - Matěj Novák, 2SA - Ondra Hodač a 2SB - Filip Kábrt, Dominik Najman a Jakub Formánek.

Chlapci

Dívky

Gymnázium BH Nymburk

ZŠ Borotín

ZŠ Tylova Písek

ZŠ Holýšov

25. ZŠ Plzeň                                        

ZŠ Příbram-Březové Hory

Soutěž dívek vyhrály a do RF postoupily dívky z Borotína.

Velké poděkování za fotografie z akce patří panu Kábrtovi, za dopravu panu Najmanovi.

http://zkumavka66.rajce.idnes.cz/AND1_Cup_-_Pisek_-_26.4.2016/

Ke stažení
ikonaAND1 CUP

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

prof. RNDr. Josef Koštíř

Absolvoval v roce 1925.

Profesor Koštíř se narodil 25. 3. 1907 v Hroněticích u Nymburka. Po válce působil jako asistent a pak jako docent na Ústavu organické chemie Přírodovědecké fakulty Karlovy univerzity. 

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Smlouva o Aljašce

20. říjen 1903

Na základě jednání Spojené komise, složené ze zástupců Spojených států a Velké Británie, 

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.