Bronzové medaile z RF v basketbalu

Bronzové medaile z RF v basketbalu

Družstvo basketbalistů nižšího gymnázia (IV. kategorie) postoupilo přes okresní a krajské kolo a následnou kvalifikaci na Republikové finále AŠSK ČR v basketbalu základních škol a víceletých gymnázií, která se konala v termínu 26. a 27. dubna v hale Dašická (chlapci) a v hale Dukla (dívky) v Pardubicích. Soutěž byla zařazena mezi Sportovní ligy ZŚ o Pohár ministryně školství. Generální mediální partner Česká televize vysílala kromě dokumentů, zpravodajství a reportáží i přímé přenosy finálových utkání.

Turnaje se tradičně zúčastnilo šest družstev (pět vítězů jednotlivých kvalifikací a družstvo pořadatele), která byla rozdělena do dvou skupin. V nich se hrálo systémem každý s každým. Zápasy byly hrány na 4x5 minut. První družstva v obou skupinách hrála semifinále s druhým týmem z opačné skupiny, poslední ze skupin bojovali pouze o páté místo. Našimi soupeři byli hráči domácí ZŠ Studánka, Pardubice a vítěz kvalifikace B, která se hrála v Poděbradech a loňský celkový vítěz ZŠ Čapkova, Klatovy. Druhou trojici tvořily ZŠ Ohradní, Praha, ZŠ Sirotkova, Brno a ZŠ Dr. Horáka, Prostějov.
V úvodním utkání turnaje jsme narazili na největšího favorita soutěže, domácí Pardubice. Toto družstvo je loňský Mistr ČR v kategorii U14 a účastník letošního final four U15. Obrovský výškový rozdíl a umění domácích hráčů vedly od prvních sekund k jejich výraznému vedení (po první čtvrtině 20:1). V průběhu zápasu jsme postupně otupili tlak fyzicky výborně vybavených domácích hráčů a dovedli zápas do konečného stavu 51:20. Body GBHN: Kábrt 10, Hodač 6, Najman 4.
Pro postup do semifinále byl rozhodující náš druhý středeční zápas. Soupeřem nám byly Klatovy, které nás porazily ve finále AND1 Cupu 2016. V zápasu jsme měli od úvodního rozskoku navrch, prohrávali jsme pouze krátce na začátku poslední čtvrtiny. V závěru se dařilo v obraně i v útoku, takže jsme po výhře 37:29 postoupili z druhého místa do semifinále proti ZŠ Sirotkova, Brno. Body GBHN: Kábrt 18, Pavlíček 9, Najman 5, Laš 3, Hodač 2.
Ještě předtím jsme se zúčastnili s patronem soutěže Radkem Nečasem a hráči BK JIP Pardubice interaktivního soutěžního večera All Star Game, ve kterém úspěšně soutěžila dvojice Filip Kábrt a Ondra Hodač. Kluci obsadili 3. místo a porazili i dvojici pardubických američanů. Při hodnocení hry našeho družstva v prvním dnu jasně převyšovaly dosažené výsledky nad kvalitou výkonu, který se sice postupně zlepšoval, ale absence kvalitních tréninků byla znát.
V druhém soutěžním dnu jsme dokázali navázat na výborné výkony z kvalifikace v Jičíně. V semifinále jsme sice podlehli Brnu 22:33, ale výkon již byl o poznání lepší. Body GBHN: Laš 9, Najman 8, Novák 4, Hodač 1. Druhým poraženým semifinalistou a naším soupeřem o 3. místo byli hráči Prahy. Celý výsledek zápasu rozhodl náš skvělý úvod, ve kterém jsme získali rozhodující náskok 12 bodů, který jsme drželi celý zbytek utkání. Vyhráli jsme 35:22. Body GBHN: Kábrt 14, Novák 8, Najman 5, Laš 2, Pavlíček 2, Hodač 2, Formánek 2. Třetí místo v letošním ročníku soutěže je asi maximum, které šlo dosáhnout. A taky se z něho celé družstvo patřičně radovalo.
Při slavnostním vyhlášení byl jako druhý hráč do all-star týmu trenéry vybrán Filip Kábrt. Velkou pochvalu za dosažený výsledek a předvedený výkon si zaslouží všichni zúčastnění hráči. Družstvo GBHN nastoupilo v osvědčené sestavě: 4KA – Matěj Novák a Troy Swingler, 4KB – Jan Pavlíček a Ondra Laš, 3TA – Ondra Hodač, 3TB – Dominik Najman, Filip Kábrt, Jakub Formánek.
Ve snaze vybojovat míč, poprat se o výsledek a bránit na 100% vynikal, i podle reakcí ostatních trenérů a vedoucích, Ondra Laš.
Ve finále Brno těsně podlehlo Pardubicím. Soutěž dívek vyhrála ZŠ Žďár nad Sázavou.

Fotky pana Kábrta:
http://zkumavka66.rajce.idnes.cz/Republikove_finale_sportovni_ligy_ZS_v_basketbale_-_26._-_27.4.2017_-_den_1/
http://zkumavka66.rajce.idnes.cz/Republikove_finale_sportovni_ligy_ZS_v_basketbale_-_26._-_27.4.2017_-_den_2/
Fotky od pořadatele:
https://www.dropbox.com/sh/jndng9lzlrv6dgd/AAAvseAFD8Cr7qz3MwIdh4mDa?dl=0
Výsledky:
http://www.sportovniligazs.cz/vysledky-republikoveho-finale-v-basketbalu/
facebook:
www.facebook.com/sportovniligazs
Fot

Videa:
1. den

 

 

 

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Jiří Teper

Absolvoval v roce 1973.

Narodil se 14. 7. 1954 v Nymburce. Již v průběhu středoškolských studií začíná s pokusy o literární tvorbu.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Uvěznění Poláků

26. duben 1903

Carské úřady uvěznily ve Varšavě 82 Poláků za účast v národní demonstraci.

Nejčtenější

28.02.2024

FOTOGALERIE Z BESEDY (Z FB MĚSTSKÉ KNIHOVNY)

Na letošní třetí alumni besedu jsme přizvali absolventa gymnázia z roku 1994. Je jím Mgr. Pavel Snítilý, archeolog a zástupce ředitele Městského muzea v Čelákovicích. V nymburské knihovně ve čtvrtek 29. února 2024 nám od 17.30 hodin popíše mj. moderní archeologické metody v besedě nazvané: Archeologie pod vaším domem?

celý článek
15.03.2024

V úterý 19. 3. 2024 se koná od 11:45 Školní kolo 46. ročníku SOČ. Slavnostní zahájení za přítomnosti vedení města a vedení školy bude v učebně č. 77. Níže se dozvíte, kdo ze soutěžících a na jaké téma práci SOČ psal, jak to bude se zkrácením výuky a co je třeba udělat, pokud se na konkrétní obhajobu chce někdo přijít podívat.

celý článek
12.03.2024

Sekunda B vyjela na lyžák netradičně ve čtvrtek 7. 3. 2024 Po přijetí na chatu jsme začali vybalovat. Pak se hráli už jen hry.  A šlo se na večeři. V pátek díky nedostatku sněhu jsme museli vyjít až na Dvoračky a tam jsme celý den lyžovali. Bylo hezké počasí a tak jsme si to všichni užili.  Kvůli ztíženým podmínkám se posunul i oběd.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.