Druhé místo v KK G2 FLORBAL CHALLENGE

  Druhé místo v KK G2 FLORBAL CHALLENGE

     První sportovní soutěží v kalendářním roce 2017 se stalo krajské kolo Poháru SŠ ve florbalu dívek (G2 FLORBAL CHALLENGE), které se uskutečnilo dne 9. 1. 2017 od 8:00 do 13:00 hod. v STODOLA  Aréně Tatranu Střešovice v Praze 6. V osvědčené sestavě vyrazily dívky bojovat proti pětici školních ženstev o postup do národního finále.



     Soupeřky přijely z těchto škol:
-Střední odborná škola stavební a Střední odborné učiliště stavební Kolín (Stavebka Kolín)
-Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Kladno
-Obchodní akademie Kolín (Obchoďačky Kolín)
-Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Příbram (Hobitky)
-Obchodní akademie, Vyšší odborná škola ekonomická a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Mladá Boleslav (OBCHODKA)
     První tříčlennou skupinu tvořily Nymburské princezny, Stavebka Kolín a SOŠ Kladno, druhou zbývající školy. Ve skupině se hrálo systémem každý s každým, následovaly zápasy o celkové pořadí. Bylo tedy jasné, že do dalšího kola G2 FLORBAL CHALLENGE postoupí jen vítězky skupin. Zápasy se hrály na 2x10 minut. Naše princezny nastoupily hned v prvním turnajovém zápase, soupeřkami byly holky ze Stavebky  Kolín. Již od prvního hvizdu rozhodčích byly naše dívky více na míčku, postupně přicházely šance a pak i úvodní gól. Chyba v obraně ale znamenala poločasový stav 1:1. Ve druhém poločasu se střelecky prosadila pouze Tereza Pazderová, která v tomto zápase dala všechny 3 naše branky. Dívky vyhrály 3:1. Po půlhodině nastoupily proti Kladnu, v jehož dresu hrála patrně nejlepší hráčka celého turnaje. Soupeřky neměly možnost střídat, přijely jen v šesti. Naše děvčata podala takticky nejlepší výkon své florbalové historie. Skvěle ubránily hráčku soupeře č. 15, zde zaslouží obdiv Bětka Galčíková, zablokovaly velké množství střel, v brance se dařilo Míše Frebortové, rychlými útoky kontrovala Anežka Procházková, která na turnaj přijela z lyžáku z Rokytnice a i ostatní hráčky se také překonávaly. Taktické držení míčku přihrávkami za naší brankou pomohlo k rychlému běhu času, a přestože rozhodčí poslední vteřiny nechali opakovat, zápas po gólech Terezy a Anežky skončil naším vítězstvím 2:1. Ve finále nás čekal stejný soupeř jako v minulém kole – dívky z Mladé Boleslavi. Družstvo složené z ligových florbalistek ani tentokrát nenechalo nic náhodě a vyhrálo 5:1. Náš gól vstřelila s pomocí protihráčky Anežka. Všechna děvčata zaslouží pochvalu za odvahu, bojovnost a vůli, se kterou šla za postupem do národního finále, které se bude konat opět v Praze 27. 3. 2017. Při vyhlašování pořadatelé ocenili i nejlepší hráčky, do nejlepší „pětky“ - All-Star Team - se dostala Tereza Pazderová.
     Naší školu reprezentovaly:
Alžběta Galčíková, Tereza Jeřábková,  Zoe Steiner, Do Hai Anh, Eliška Rašková, Anežka Procházková, Nikola Baščanová, Michaela Frebortová, Klára Malá, Tereza Pazderová, Anna Václavková.

Celkové pořadí:
1. Obchodka Mladá Boleslav
2. Nymburské princezny
3. Obchoďačky Kolín
4. Stavebka Kolín
5. Kladno
6. Hobitky

Aktuální informace

21.04.2024

se konají v pondělí 29/4:

-17:30-18:00 hod
schůzky v učebnách
-18:00-19:30 hod
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1919.

Krátce působil jako učitel na Mladoboleslavsku. Kolem r. 1922 byl posluchačem Vojenské akademie v Hranicích.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Finská ústava

15. duben 1903

Na příkaz ruského cara Mikuláše II. byla na tři roky pozastavena platnost finské ústavy. 

Nejčtenější

26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
25.03.2024

Na dvě hodiny se učebna č. 73 proměnila v soudní síň, kde studenti právního semináře předvedli své dovednosti v simulovaném soudu z trestního práva. Projekt, na kterém naše gymnázium spolupracuje s Právnickou fakultou UK, dal studentům možnost prozkoumat právní systém z první ruky a zároveň rozvíjet kritické myšlení a rétorické schopnosti.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.