Orion Florbal Cup chlapců

15.11.2012
Orion Florbal Cup chlapců

Dne 15. 11. 2012 se školní florbalové družstvo Gymnázia Nymburk zúčastnilo Orion Florbal Cupu na ZŠ R.A.F v Nymburce, ve kterém skončili na druhém místě. Zúčastnilo se celkem 9 týmů: ZŠ R.A.F, ZŠ Tyršova, ZŠ Komenského, ZŠ Loučeň, ZŠ Libice, ZŠ Městec Králové, ZŠ TGM Poděbrady, ZŠ Sadská a Gymnázium Nymburk.

První zápas jsme hráli proti Sadské, byl velmi vyrovnaný. Zhruba ve 3. minutě jsme dostali gól, ovšem to nás nezarazilo a hned po buly Lukáš Bastián přes polovinu hřiště přihrál Liborovi Pletkovi, který napálil míček do horního rohu branky. Za stavu 1:1 jsme se vzchopili a začali hrát tvrději a lépe jsme bránili. Po faulu na Libora Pletku jsme rozehráli odraženou střelu, kterou Jakub Temlík protlačil do branky. Za stavu 2:1 zápas skončil.

Druhý zápas proti TGM byl jednostranný soupeřův debakl… Po třetí vteřině zápasu a úspěšném buly Libor Pletka vyletěl k soupeřově bráně, oklamal obránce a zavěsil. Pak přišla smršť 4 gólů od Kuby Temlíka, na které nahrávali Matěj Ballaty a Lukáš Bastián. Zápas skončil 8:0, stav postupně zvyšovali Libor Pletka a Petr Pavlíček.

Třetí zápas jsme hráli proti Komendě, se kterou to s námi ze začátku vypadalo bledě. Dali jsme sice gól jako první, ale pak jsme dva dostali. Za stavu 1:2 jsme se celkem oklepali a dali dva góly. Ovšem další jsme dostali. Bylo to tedy 3:3. Po cca 8 minutách zápasu Libor Pletka dal nečekaný gól. Už jsme si mysleli, že za stavu 4:3 máme výhru v kapse, ale to byla chyba, protože jsme jen remizovali 4:4.

Čtvrtý zápas s Libicí vypadal jednoduše, jelikož Libice skoro s každým prohrála, ovšem nechali jsme se unést na vavřínech… Po zhruba 5 minutách zápasu jsme dostali gól, snažili jsme se prorazit soupeřovu obranu, ale šlo to velmi těžce… Naštěstí pro nás obránce soupeře udělal chybu při rozehrávce a nahrál Kubovi Temlíkovi přímo na hokejku, Temlík ho prostřelil a dal gól na 1:1. Potom byl zápas velmi vyrovnaný a skončil remízou, ale i tak jsme postoupili do semifinále.

Semifinalový zápas s Rafkou byl velmi tvrdý, jelikož domácí chtěli vyhrát, ovšem my jsme se nedali a hráli jako o život. Po 3-4 minutách Rafka začala ztrácet a my jsme dobře stříleli a budovali tak náskok nejen ve skóre, ale hlavně ve hře, kterou jsme zcela ovládli. Zápas po našem nejlepším výkonu skončil 4:1 v náš prospěch.

Ve finále jsme hráli proti Městci, který nás jednoznačně převyšoval jak rychlostí běhu, tak nahrávkami. Libor dal na začátku sice gól, ale pak jsme dostali góly tři. Po rozehrání se Libor rozeběhl k soupeřově brance a nahrál Kubovi Temlíkovi, které vstřelil tutovku a snížil tak na 3:2. Prostřídali jsme a na hřišti byl Vojta Tázler, Ondra Urban, Lukáš Bastián a Libor Pletka. Lukáš se protlačil dopředu a nádhernou střelou srovnal na 3:3. Potom se však Městec vzchopil a nasázel nám postupně 6 gólů. V poslední minutě Ondra Urban šikovně našel místo mezi obranou a propálil míček div neprotrhl síť. Prohráli jsme 9:4.

Turnaje se zúčastnili: Libor Pletka, Vojta Tázler, Jakub Temlík, Patrik Smet, Lukáš Bastián, Petr Pavlíček, Matěj Ballaty a Ondra Urban.

Celkově jsme skončili na druhém místě, což je v posledních letech asi nejlepší umístění.

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

ing. arch. Alena Mocová, Ph.D.

Ing. arch. Alena Mocová, Ph.D. (*1980), autorizovaná architektka a urbanistka, proslavená vítězným projektem na monumentální baziliku v africkém Gabonu, maturovala na naší škole v roce 1999.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Josef Augusta

17. březen 1903

Narodil se Josef Augusta (†4. 2. 1968), český paleontolog. Spolu se Z. Burianem vytvořil paleontologické rekonstrukce velice populární v ČSR i zahraničí.

Nejčtenější

28.02.2024

FOTOGALERIE Z BESEDY (Z FB MĚSTSKÉ KNIHOVNY)

Na letošní třetí alumni besedu jsme přizvali absolventa gymnázia z roku 1994. Je jím Mgr. Pavel Snítilý, archeolog a zástupce ředitele Městského muzea v Čelákovicích. V nymburské knihovně ve čtvrtek 29. února 2024 nám od 17.30 hodin popíše mj. moderní archeologické metody v besedě nazvané: Archeologie pod vaším domem?

celý článek
15.03.2024

V úterý 19. 3. 2024 se koná od 11:45 Školní kolo 46. ročníku SOČ. Slavnostní zahájení za přítomnosti vedení města a vedení školy bude v učebně č. 77. Níže se dozvíte, kdo ze soutěžících a na jaké téma práci SOČ psal, jak to bude se zkrácením výuky a co je třeba udělat, pokud se na konkrétní obhajobu chce někdo přijít podívat.

celý článek
12.03.2024

Sekunda B vyjela na lyžák netradičně ve čtvrtek 7. 3. 2024 Po přijetí na chatu jsme začali vybalovat. Pak se hráli už jen hry.  A šlo se na večeři. V pátek díky nedostatku sněhu jsme museli vyjít až na Dvoračky a tam jsme celý den lyžovali. Bylo hezké počasí a tak jsme si to všichni užili.  Kvůli ztíženým podmínkám se posunul i oběd.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.