Juniorský maraton 2017: Den vítězství o den dříve

Juniorský maraton 2017: Den vítězství o den dříve

Běžecký tým Gymnázia B.Hrabala v Nymburce oslavil Den vítězství o něco dříve! Výborný výkon všech deseti členů štafety, která se téměř neustále pohybovala v rozmezí 4. až 8. místa z celkem 32 účastníků republikového finále, nakonec korunoval finišman Matěj Hrouda, který doběhl na 12. místě celkově. Po 14. a 15. příčce z let 2014, respektive 2013, se jedná o naše vůbec nejlepší umístění v rámci Volkswagen Juniorského maratonu. A přitom mohlo být všechno jinak!

Ještě v podvečer dne předešlého to vypadalo, že se závodu vůbec nezúčastníme. Již v uplynulém týdnu jsme kvůli nemocem a jiným sportovním povinnostem studentů museli provést tři změny. A doslova za minutu dvanáct jsme prováděli ještě čtvrtou. Nakonec se podařilo Matějovi Hroudovi sehnat náhradníka za dalšího nemocného člena, takže jsme mohli na finále do Prahy odjet. Za to patří Matějovi, ale i Lukáši Marešovi velký dík!

 

V brzkých ranních hodinách jsme se vydali na finálový závod Juniorského maratonu, který se jako každoročně konal v rámci Volkswagen maraton Praha. V konkurenci dvaatřiceti týmů z Česka, Slovenska a hostujícího Srbska jsme ani na nějaký skvělý výsledek nepomýšleli, snad možná napodobit ono již zmiňované umístění v půlce startovního pole.

Jako první startoval Václav Jisl, který si užil atmosféry startu a výběhu s Keňany. Na první předávce byl zhruba do desátého místa. Následně pokračoval Jakub Růžička a zejména Martina Šuková, která svůj běh zvládla skvěle. Na 12. kilometru předávala Martina jako čtvrtá! Následně Filip Brzáka, Agáta Čechová, Lukáš Mareš, Anna Doležalová a Jakub Říha dokázali držet naše šance kolem 8. až 10. příčky. Závěrečné dva úseky, na které většina škol nasazuje ty nejlepší běžce, čekaly na Lukáše Kolbabu a Matěje Hroudu.

Většina týmu již netrpělivě čekala v cíli a vyhlížela celkové vítěze závodu. Těmi se stali běžci Sportovního gymnázia D. a E.Zátopkových v parádním čase 2:28:50! Druhé místo vybojovalo družstvo Gymnázia a SOŠ Jilemnice, třetí skončilo Sportovní gymnázium Brno. Vzhledem k situaci jsme doufali v elitní desítku, ale postupně přibíhali další a další finišmani štafet, až se objevila skupinka čtyř běžců v zelených trikách, určených právě pro Juniorské štafety. Z nich nejlépe zvládl závěr Matěj, a tak jsme mohli slavit velmi pěkné 12. místo! Náš čas se zastavil na 2:45:50.

Vzhledem k již zmiňovaným problémům, ale také silné konkurenci sportovních škol je tento výsledek více než skvělý! Ještě jednou velké díky všem členům štafety!

 

Tým GBHN: Venda Jisl, Jakub Růžička, Martina Šuková, Filip Brzák, Agáta Čechová, Lukáš Mareš, Anička Doležalová, Jakub Klíma, Lukáš Kolbaba a Matěj Hrouda

 

 

 

 

 

 

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Michal Plavec

Michal Plavec (*26. 3. 1973), historik, novinář a kurátor sbírky letectví Národního technického muzea v Praze, odmaturoval na nymburském gymnáziu v roce 1991.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Frištenský mistrem Evropy

8. únor 1903

Český zápasník Gustav Frištenský porazil v Rotterdamu Dána Hanse Egeberga a stal se mistrem Evropy. 

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.