Postup basketbalistů

Postup basketbalistů

Necelý týden po vítězství v okresním kole SZLŠ nastoupili ve středu    22. 3. 2017 mladí basketbalisté v kole krajském. Opět se nemuselo nikam cestovat, soutěž proběhla na dvou hřištích v hale ZŠ Komenského v Nymburce. O vítězství a o postup do kvalifikace na republikové finále bojovalo 10 školních družstev. Naši hráči jsou převážně členy BA Nymburk – U 15, nastoupili v této sestavě: 4KA – Matěj Novák a Troy Swingler, 4KB – Jan Pavlíček a Ondra Laš, 3TA – Ondra Hodač, 3TB – Filip Kábrt, Jakub Formánek.

Ve dvou tříčlenných a jedné čtyřčlenné skupině se hrálo systémem každý s každým, postupovala první dvě družstva. Následovala semifinálová utkání prvních s druhými, vítězové utvořili jednu tříčlennou finálovou skupinu, ve které se opět každý s každým hrálo o celkové vítězství a o dvě postupová místa.
Našimi soupeři v tříčlenné skupině byli žáci ze ZŠ Mladá Boleslav (22:6) a ze ZŠ Benešov (38:12). Z druhé tříčlenné skupiny postoupila ZŠ Stochov a ZŠ Mělník (poslední skončil Rakovník), ze čtyřčlenné skupiny postoupilo Gymnázium Kolín a také ZŠ Příbram (skončili žáci z Brandýsa n/L. a z Roztok).
V prvním semifinále jsme nastoupili proti Příbrami, střelecky se nám příliš nedařilo, ale zápas jsme vyhráli 17:11. Do finálové skupiny dále postoupili hráči Kolína a Stochova. V utkání proti Stochovu jsme hráli velmi dobře, dařila se střelba, fungovala obrana, proto jsme vyhráli výrazným rozdílem 27:4. Posledním naším soupeřem byli reprezentanti druhého gymnázia v soutěži – Kolína. Dva rozdíloví hráči soupeře si na hřišti dělali, co chtěli. Nebyli jsme schopni je ubránit, oni procházeli přes naší obranu a zakončovali dvojtakty. Prohráli jsme 15:26. Protože Kolín vyhrál i poslední zápas proti Stochovu, bez porážky vyhrál celý turnaj a postoupil do kvalifikace o republikové finále do Poděbrad (4. 4. 2017). Do kvalifikace si vybojovalo cestu i družstvo Gymnázia Bohumila Hrabala v Nymburce, ale z druhého místa, což znamená cestování     11. 4. 2017 do Jičína. Celkové třetí místo obsadil Stochov.

Aktuální informace

06.04.2024

Uchazečům, kteří podali přihlášku elektronicky prostřednictvím DIPSY, nejsou pozvánky zasílány poštou. Dostávají je pouze prostřednictvím zaručené komunikace opět v DIPSY.

Jiří Kuhn 

30.03.2024

Upozorňujeme rodiče a uchazeče, že v tomto týdnu byly odeslány pozvánky k přijímacím zkouškám takto:

Celý článek
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1942.

Narodil se 8. 11. 1923 v Nymburce, kde také prožil celý život (zemřel 29. 1. 1999).

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Bezdrátová telegrafie

27. květen 1903

AEG a Siemens založily Společnost pro bezdrátovou telegrafii.

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
19.03.2024

Aktuální mistři České republiky v kategorii U14 Kateřina Kammová a Bruno Topenčík z 3TB byli hlavními tahouny našich šachistů na krajském kole v šachu družstev.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.