Nymburské princezny vítězně v okrese

Nymburské princezny vítězně v okrese

Zatímco pondělní dopoledne patřilo chlapeckému turnaji ve florbale, kde naši modemani a top florbalisté obsadili poslední příčku, v úterý napravila reputaci naší školy děvčata, která jednoznačně ovládla celý turnaj okresního kola.

Celkem pět týmů se přihlásilo do okresního kola ve florbale dívek pro střední školy, kromě našeho týmu dorazily týmy z Hotelovky Poděbrady, SOŠ Stravování Poděbrady, Gymnázia Jiřího z Poděbrad a konečně Zemědělské školy Poděbrady. Hrálo se systémem každý s každým, takže asi nejspravedlnějším možným. Vítěz turnaje si zajistil postup do krajského kola.

V prvním duelu se SOŠ Stravování Pdy jsme bez větších problémů zvítězili 5:0. Druhý zápas s Hotelovkou skončil výhrou 4:0 a třetí výhru jsme zaznamenali se Zemědělkou v poměru 2:0. V tuto chvíli jsme již téměř jasně věděli, že postup je náš! Poslední zápas s poděbradským gymnáziem byl dlouho vyrovnaný, pak jsme však inkasovali na 0:1. Poměrně rychle se podařilo děvčatům srovnat a dokonce i otočit na 2:1. V závěru jsme nakonec ještě jednou inkasovali, ale ani remíza 2:2 nic neměnila na tom, že "Nymburské princezny" opět ovládly okresní kolo ve florbale.

Všem hráčkám patří velká pochvala a zároveň vyzýváme další studentky gymnázia, aby se k týmu přidaly v krajském kole. Ze všech škol jsme měli totiž nejmenší počet hráček, zatímco GJP či Zemědělka hrála na tři lajny, my měli pouze dvě dívky na střídání! 

Tým GBHN: Štenclová - Konšelová, Rašková, Do Hai, Cote, Procházková, Šubrtová.

 

 

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Akad. mal. Helena Ambrosová

Absolvovala v roce 1952.

Narodila se 31. 8. 1934 v Liptovském Mikuláši. 

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Smlouva o Aljašce

20. říjen 1903

Na základě jednání Spojené komise, složené ze zástupců Spojených států a Velké Británie, 

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.