Okresní přebor škol v šachu

Okresní přebor škol v šachu

4. listopadu se v nymburském Obecním domě konal okresní přebor škol v šachu. V Obecním domě se hrálo z důvodu nedostatku místa v DDM (v kategorii 1. stupně ZŠ startovalo 7 družstev). Naše škola byla reprezentována jen v kategorii středních škol v sestavě Lukáš Hučík, Dominika Tanglová, Bořivoj Kolář a Lukáš Bastián. Družstvo nižšího gymnázia se turnaje neúčastnilo. Proti nám se postavily jen dvě poděbradské školy (Gymnázium Jiřího z Poděbrad a Střední zemědělská škola Poděbrady), takže naše šance, že postoupíme do krajského přeboru (postupovaly 2 týmy), byly velmi vysoké.

Jenže plány na ovládnutí turnaje dostaly trhlinu již v 1. kole, kde jsme se střetli s poděbradským „gymplem“, a které jsme prohráli 1,5 : 2,5. Na „zemědělce“ jsme si ale spravili chuť a smetli jsme ho jednoznačně 4:0. Jelikož „gympl“ porazil „zemědělku“ 4:0, tak jsme si začali uvědomovat, že budeme muset porazit „gympl“ alespoň 3:1, abychom měli poslední kolo ve svých rukou. Jenže jsme opět narazili, a tentokrát jsme prohráli 1:3. Toto skóre definitivně rozhodlo o výsledku turnaje, a poslední kolo bylo již jen pouhou formalitou, ačkoli jsme vyhráli opět 4:0. V turnaji jsme obsadili 2. místo, což nám zajistilo vstupenku na „kraj“ do Neratovic. Doufáme, že tam budeme školu budeme reprezentovat se ctí, ačkoli konkurence tam bude o dost silnější než byla zde.

Konečné pořadí:
1. Gymnázium Jiřího z Poděbrad (13,5 bodu ze 16)
2. Gymnázium Bohumila Hrabala v Nymburce (11,5 bodu ze 16)
3. Střední zemědělská škola a Střední odborná škola Poděbrady (0 bodů ze 16)

Výsledky hráčů:
Lukáš Hučík – 3 body ze 4
Dominika Tanglová – 2,5 bodu ze 3
Bořivoj Kolář – 4 body ze 4
Lukáš Bastián – 2 body ze 4

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Růžena Merunková

Růžena Merunková (*21. 3. 1940), vynikající česká herečka, recitátorka a dabérka, absolvovala v roce 1957.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Nafukování trustů

Americký Kongres schválil zákon omezující tzv. nafukování trustů tím, že rozšiřování trustů podléhá rozhodnutím generálního prokurátora. 

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.