Středoškolská futsalová liga: K.O. ve třetím kole

Středoškolská futsalová liga: K.O. ve třetím kole

V úterý 13. 1. se naši studenti zúčastnili 3. kola Středoškolské futsalové ligy. Los nám přidělil znovu SOŠ a SOU Nymburk a favorizovaný tým SOŠ a SOU stavební Kolín. Vítěz tohoto turnaje postupoval do rovněž tříčlenného finále Středočeského kraje, kam se našemu gymnáziu podařilo postoupit pouze dvakrát v historii. Nyní jsme měli šanci na postup číslo tři!

První utkání jsme odehráli proti SOŠ a SOU Nymburk. Hrál se dobrý futsal, ale větší kvalita byla vidět na straně našich studentů. V klidu jsme si dokráčeli pro výhru 5:3.

Další utkání jsme odehráli proti největšímu favoritu turnaje SOŠ a SOU stavební Kolín. První minuty patřili překvapivě našim hráčům. Do první šance se dostal Patrik Mejzr, ale vylámal si zuby na brankáři. O minutu později vystihl rozehrávku Štěpán Jareš a řítil se sám na branku, ale opět předvedl fantastický zákrok brankář. Poté se hra přesunula na naši polovinu a soupeř si s námi začal dělat, co chtěl. Za minutu jsme inkasovali 3 góly. Skóre narůstalo, ale naši hráči se nemohli prosadit. V největší šanci se ocitl Marek Šnajdr, ale brankář čaroval. Do poslední šance zápasu, se dostal Štěpán Jareš, ze dvou metrů vyslal ránu jako z děla. Bohužel gólman soupeře působil jako zeď. Výsledek utkání pro nás skončil ostudně 0:12.

Utkání mezi SOŠ a SOU Nymburk a SOŠ a SOU stavební Kolín skončil 3:7, což znamenalo postup Kolína do krajského finále. Gymnázium B. H. Nymburk skončilo na druhém, nepostupovém místě.

Nutno podotknout, že všichni hráči si zaslouží pochvalu, během uplynulých zápasů ukázali svou kvalitu, bohužel na hráče z Kolína to zdaleka nestačilo. V našem týmu nebyl ani jeden student čtvrtého ročníku, všichni tak mohou hrát i příští rok.

Tým GNBK: Plaček - Keller, Jareš, Dvořák, Němec, Kubálek - Šnajdr, Mejzr, Pokorný, Raška, Moník

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1954.

Absolvoval Právnickou fakultu Karlovy univerzity v Praze se zvláštní specializací na mezinárodní právo.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Železnice z Berlína do Bagdádu

6. březen 1903

Vysoká porta (= vláda Osmanské říše) a Anatolská železniční společnost podepsaly smlouvu o stavbě tzv. bagdádské železnice. 

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.