Středoškolská futsalová liga

17.01.2012

V dalším kole středoškolské futsalové ligy narazilo 17. ledna naše mužstvo v Kolíně na týmy SOŠ a SOU Nymburk, ZSŠ Čáslav a pořadatelský SOŠ a SOU Kolín.

První zápas sehrál tým Gymnázia Nymburk s týmem COPu. Zápas se vyvíjel od prvních minut podle našich představ. Hned v úvodu utkání se po krásných individuálních akcích dvakrát prosadil Matěj Novotný, a když pak svými dechberoucími zákroky několikrát podržel náš tým gólman Tomáš Kouba, bylo o vítězi zápasu prakticky rozhodnuto. Náš tým byl po celou dobu utkání jednoznačně lepší a zaslouženě zvítězil 4:1. Byli jsme tak svědky historického okamžiku, kdy náš tým dokázal v jednom ročníku ligy třikrát po sobě porazit právě tým SOŠ a SOU Nymburk, což někteří protihráči těžce nesli.

Druhý zápas jsme sehráli s celkem Čáslavi. Utkání pro nás nezačalo ideálně, když jsme brzy inkasovali. Celý zápas jsme pak ale soupeře, převážně díky precizní defenzivní práci Matěje Jareše, nepustili do vážnější šance. V závěru utkání pak zaslouženě vyrovnal Dominik Hodboď. V době, kdy vrcholil náš tlak a směřovali jsme ke vstřelení vítězného gólu, jeden z hráčů Čáslavi trefil míčem hasícího přístroj a na dobrou půlhodinu tím přerušil zápas. Zároveň také v podstatě zajistil Čáslavi dělbu bodů za konečný výsledek 1:1.

Třetím a posledním soupeřem byl tým Kolína. Do zápasu nastupovaly oba týmy s vidinou postupu do další fáze futsalové ligy a podle toho taky střetnutí hned od začátku vypadalo. Oba vsadily na ofenzivní taktiku, ale mužstvo Kolína mělo v utkání více štěstí a tak již v poločasu vedlo 5:0. Celý druhý poločas bylo naše mužstvo výrazně lepší, ale nedokázalo proměňovat své šance. Jediným světlým okamžikem zápasu byla nádherná individuální akce jednoho z našich nejlepších hráčů, Jiřího Nolla, který sám prokličkoval celé hřiště, a pak nechytatelnou ranou propálil kolínského gólmana. Konečný výsledek byl pro nás krutých 1:6.

Touto prohrou týmu Gymnázia Nymburk účast naší školy ve středoškolské futsalové lize končí.

Složení týmu GNbk: Tomáš Kouba, Milan Peterka, Ivo Ryšavý, Matěj Jareš, Matěj Červ, Martin Švach, Jiří Noll, Matěj Novotný, Dominik Hodboď, Václav Hajný, Jakub Kubečka, Tomáš Krušinský, Radim Prokop, Lukáš Kaňka

Utkání
SOŠ a SOU Kolín : ZSŠ Čáslav 2:1
Gym. Nymburk : SOŠ a SOU Nymburk 4:1
SOŠ a SOU Kolín : SOŠ a SOU Nymburk 5:3
ZSŠ Čáslav : Gym. Nymburk 1:1
ZSŠ Čáslav : SOŠ a SOU Nymburk 8:2
Gym. Nymburk : SOŠ a SOU Kolín 1:6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Výsledovka:

1. SOŠ a SOU Kolín               3     3 0 0        13:5            9
2. ZSŠ Čáslav                       3     1 1 1        10:5           4
3. Gymnázium Nymburk         3     1 1 1          6:8           4
4. SOŠ a SOU Nymburk          3     0 0 3          6:17          0

Lukáš Kaňka, 8OB

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Petr Říha, akademický malíř

Absolvoval v roce 1973.

Narodil se 12. 11. 1953 v Nymburce. Poté studoval na VŠUP v Praze – v textilním ateliéru u prof. B. Felcmana.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Vynález elektrokardiografu (EKG)

3. listopad 1903

Holanďan Wiliem Einthoven veřejně předvedl jím vynalezený elektrokardiograf.

Nejčtenější

26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
25.03.2024

Na dvě hodiny se učebna č. 73 proměnila v soudní síň, kde studenti právního semináře předvedli své dovednosti v simulovaném soudu z trestního práva. Projekt, na kterém naše gymnázium spolupracuje s Právnickou fakultou UK, dal studentům možnost prozkoumat právní systém z první ruky a zároveň rozvíjet kritické myšlení a rétorické schopnosti.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.