Úspěch na krajském kole Studentské Agory

Úspěch na krajském kole Studentské Agory

Agora znamená shromaždiště uprostřed města, kde se odehrává veřejný život.

Studentská Agora znamená setkání žáků středních škol, kteří se připravují na vstup do veřejného života. Krajské kolo debatní soutěže Studentská Agora se odehrálo v těsné blízkosti Václavského náměstí v Praze, tedy na místě, kde se odehrává veřejný život, 21. dubna 2015.

Po příjezdu do Prahy jsme se vydali do budovy nadace ABF, kde se Studentská Agora odehrávala. V 10h byla soutěž odstartována losem soupeře a v 10h30 nás čekala úplně první debata proti Gymnáziu V. B. Třebízského ve Slaném. Debatovali jsme na téma: "Zákon o dětských skupinách by měl zrušen." a "Městská hromadná doprava by měla být zdarma." Po krátké pauze jsme se utkali s dalším týmem Gymnázia J. Ortena z Kutné Hory na témata: "Limity pro těžbu uhlí by měly být prolomeny." a "Všechny kulturní instituce by měly být podporovány z veřejných zdrojů." Poté jsme se všichni občerstvili připraveným obědem a počkali na vyhlášení výsledků základního kola. Dozvěděli jsem se, že POSTUPUJEME do semifinále!

V semifinále jsme se utkali s týmem Gymnázia E. Beneše z Kladna. Čekaly nás celkem tři debaty. Nepřipravená debata, připravená debata dva na dva a debata, které se zúčastnil celý tým. Štěstí nám přálo, protože jsem si vylosovali dobrá témata a stanoviska. Debata proběhla na témata: "Supermarkety by měly být otevřeny o nedělích a o svátcích." "Veškerá očkování by měla být dobrovolná." a "Evropská unie by měla přerušit obchodní styky se státy, které využívají dětskou práci."

Tým soupeřů byl lepší, čestně přiznáváme a naše kroky skončily v semifinále. Přesto považujeme 3.-4. místo na krajském kole za velký úspěch.

Dokázali byste debatovat na stejná témata? Pokud máte zájem se dozvědět o soutěži více, nabízíme odkaz zde: http://www.studentskaagora.cz/

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Dr. Miroslav Lazna (Michael J. Lazna, Ph.D.)

Miroslav (Michael) Lazna, Ph.D. (1926-17. 1. 2005), poúnorový emigrant, agent CIA v NSR, kulturní antropolog, vysokoškolský učitel, konzultant na MZV USA a amatérský malíř, absolvoval Reálné gymnázium v Nymburce v roce 1946.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Kartuziánský řád

29. duben 1903

Dlouhotrvající rozepře mezi francouzskou vládou a řeholními řády, zvláště kartuziány, vyvrcholily v první polovině roku 1903:

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.