Erasmus+ očima studentů

22.12.2023
Erasmus+ očima studentů

Rádi bychom se s vámi podělili o poslední report z našeho pobytu a cesty do Westerburgu a přikládáme highlights našeho programu v podobě společně natočených videí k blížícím se evropským volbám.

 

 

 Podívejte se s námi:

https://youtu.be/vw484a2vn0s?si=YBomfrRrPpQGvHoW

https://youtu.be/rrfmrpRUsCw?si=mknOkKuzFxNiHbEO

https://youtube.com/shorts/8Vn9RfkkQ1k?si=roMbpP9z0c2TMGS8

https://youtu.be/c2cWqIQFgDI?si=UWFIj1SmiBqAhiXa

 

Po třináctihodinové cestě, několika přestupech a vtipném hledání nástupiště v Norimberku jsme se konečně dostali do Westerburgu a ubytovali se v hotelu Bender.

Hned další den jsme zamířili do místní BBS Schule, kde jsme byli mile přivítáni vedením školy. Následně jsme se vydali na prohlídku školy, která nás překvapila svojí velikostí, open space učebními prostory a velkou nabídkou oborů. Také jsme měli možnost navštívit několik hodin např. ZSV, robotiku, angličtinu a němčinu. Odpoledne jsme se seznámili s členy Europa-AG (kroužek zabývající se tématy a děním v Evropské unii). Ti pro nás měli připravené seznamovací hry, díky kterým se mezi námi prolomily ledy. Později k večeru jsme se společně vydali na bowling a kebab, kde nám jídlo přivezl místní robotický sluha.

Další den jsme opět strávili ve škole s Europa-AG, jako překvapení pro nás měli připravené video s pozdravem z Evropského parlamentu od německého europoslance a české europoslankyně. Ve skupinkách, které byly namíchané z českých i německých studentů, jsme točili videa na téma voleb do Evropského parlamentu. Odpoledne jsme se vydali na vánoční trhy do nedalekého Limburgu.

Ve středu jsme měli navštívit s celou 13. třídou vládní bunkr, ovšem nastala komplikace a objednané autobusy nepřijely. Nakonec jsme tedy jeli do bunkru jen my s Europa-AG. Jako rozlučku pro nás měli připravenou pizzu, další společné hry a celkově příjemně připravený večer. Na závěr jsme si přehráli naše natočená videa.

Ve čtvrtek jsme se vydali na zpáteční cestu, která kvůli komplikacím ze strany Deutsche Bahn a špatnému počasí trvala rekordních 16 hodin.

Díky tomuto pobytu v Německu jsme si procvičili německý jazyk, získali nová přátelství mezi sebou i německými studenty, a proto bychom chtěli moc poděkovat německým učitelům a studentům za dokonale připravený program a celkově příjemně strávený čas.

P.S. Bohužel se nám nepodařilo splnit jeden z hlavních cílů zájezdu, a to naučit německé studenty slovo řeřicha.

 

Aktuální informace

24.04.2024

Beseda s absolventkou školy proběhne v Městské knihovně Nymburk 6. 6. 2024 od 17.30 hodin.

21.04.2024

se konají v pondělí 29/4:

-17:30-18:00 hod
schůzky v učebnách
-18:00-19:30 hod
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

prof. MgA. Josef Krofta

prof. MgA. Josef Krofta (30. 3. 1943-18. 3. 2015), divadelní režisér, loutkoherec a vysokoškolský pedagog, držitel prestižní Ceny Thálie za celoživotní mistrovství, absolvoval v roce 1960.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Uvěznění Poláků

26. duben 1903

Carské úřady uvěznily ve Varšavě 82 Poláků za účast v národní demonstraci.

Nejčtenější

13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
10.04.2024

V pondělí 8.4. se konal tradiční florbalový turnaj pro žáky vyššího gymnázia. Celkem dvanáct týmu bylo rozděleno do tří skupin po čtyřech. Tam se utkal každý s každým, do čtvrtfinále postupovalo 8 nejlepších týmů. K vidění bylo velké množství vyrovnaných zápasů, některé týmy příjemně překvapily, jiné naopak nečekaně zklamaly.

celý článek
14.04.2024

I v letošním školním roce nejsou naši francouzštináři ochuzeni o spolupráci s partnerskou školou v burgundském Louhans. Na podzim jsme na návštěvu vyrazili my a v týdnu od 7. do 12. dubna jsme si role vyměnili a naše škola hostila skupinu 16 francouzských studentů.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.