Zlatá ceremonie 2022

Zlatá ceremonie 2022

Ve středu 21. 9. 2022 se opět po roce uskutečnila Zlatá ceremonie DofE. Předávání certifikátů a odznaků proběhlo ve Valdštejnském paláci, sídle Senátu ČR. Vzhledem ke smutné události z minulého týdne, tedy odchodu královny Alžběty II., proběhla Zlatá ceremonie bez účasti očekávaného vzácného hosta: Jeho královské Výsosti prince Edwarda, který pochopitelně nyní drží smutek se svou rodinou a do Prahy nemohl přijet.

I tak si ocenění ceremonii užili, i díky přítomnosti 1. místopředsedy Senátu Jiřího Růžičky, britského velvyslance Nicka Archera a dalších významných hostů.

V letošním roce dokončilo zlatou úroveň šest nyní už bývalých studentů a studentek naší školy:

Adéla Drahokoupilová

Daniela Hálová

Eva Sloupová

Linda Murčová

Oliver Hnát

Tereza Holečková

 

Terku, Evču a Áďu spojuje v plnění DofE jeden velký a úžasný projekt: Dofebufetík. Terka je jeho zakladatelkou a Áďa s Evčou jejími velkými a nepostradatelnými spolupracovnicemi Za dobu trvání Dofebufetíku se jim spolu s ostatními děvčaty, která stále ještě plní program DofE, a tedy s Dofebufetíkem i nadále pokračují, podařilo vyvařit, napéct, spolužákům prodat a na dobré účely rozdělit více než 150 000 korun.

Absolvovala jsem s nimi i dvě přípravné a jednu ostrou expedici, a tak vím, že vydrží jakoukoliv nepohodu, kterou expedice přinášejí a to vše s úsměvem a dobrou náladou.

Evča a Áďa si navíc jako aktivitu sport zvolily volejbal, kterému se věnovaly v rámci sportovních her, které vedu, tak i zde jsem měla možnost s nimi strávit hodně společného času.

Danča si během plnění programu splnila svůj sen: absolvovat zlatou expedici v koňském sedle. O své zkušenosti z této neobvyklé expedice se podělila s účastníky programu DofE z celé České republiky během  online setkání DofE klubu, které mělo být pro ostatní inspirací, jak lze připravit expedici jinak.

Oliver a Linda mohou být pro ostatní zase inspirací, protože oba plnili svůj program na dálku. Oliver absolvoval stříbrnou úroveň během svého studia ve Spojených státech a Linda po dokončení bronzové úrovně v kvartě úspěšně složila přijímací zkoušky na Patočkovo gymnázium v Praze, kam i nastoupila do kvinty, ale stříbrnou i zlatou úroveň i obě ostré expedice plnila u nás ve škole. Linda se v rámci dobrovolnictví věnovala doučování v nízkoprahovém centru v Milovicích. Na své škole také vytvořila dobročinný vánoční projekt, kde prodejem lístečků s motivačními citáty získala peníze potřebné na poslání balíčků s anglickými knihami do spřátelených škol v Kostarice, Turecku a Kamerunu. Podařilo se jí vybrat skoro 3000 korun.

 

Blahopřeji všem oceněným a přeji jim mnoho úspěchu v osobním i studijním životě

 

 

V. Martínková

více fotografií zde:

https://www.dofe.cz/fotogalerie/zlata-ceremonie-21-9-2022

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1942.

Narodil se 6. 9. 1922 v Nymburce a zemřel v r. 1996 v Nymburce. Byl význačným českým tělovýchovným pedagogem.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Julius Fučík

23. únor 1903

Narodil se Julius Fučík (…8. 9. 1943 popraven), český novinář.

Nejčtenější

28.02.2024

FOTOGALERIE Z BESEDY (Z FB MĚSTSKÉ KNIHOVNY)

Na letošní třetí alumni besedu jsme přizvali absolventa gymnázia z roku 1994. Je jím Mgr. Pavel Snítilý, archeolog a zástupce ředitele Městského muzea v Čelákovicích. V nymburské knihovně ve čtvrtek 29. února 2024 nám od 17.30 hodin popíše mj. moderní archeologické metody v besedě nazvané: Archeologie pod vaším domem?

celý článek
15.03.2024

V úterý 19. 3. 2024 se koná od 11:45 Školní kolo 46. ročníku SOČ. Slavnostní zahájení za přítomnosti vedení města a vedení školy bude v učebně č. 77. Níže se dozvíte, kdo ze soutěžících a na jaké téma práci SOČ psal, jak to bude se zkrácením výuky a co je třeba udělat, pokud se na konkrétní obhajobu chce někdo přijít podívat.

celý článek
12.03.2024

Sekunda B vyjela na lyžák netradičně ve čtvrtek 7. 3. 2024 Po přijetí na chatu jsme začali vybalovat. Pak se hráli už jen hry.  A šlo se na večeři. V pátek díky nedostatku sněhu jsme museli vyjít až na Dvoračky a tam jsme celý den lyžovali. Bylo hezké počasí a tak jsme si to všichni užili.  Kvůli ztíženým podmínkám se posunul i oběd.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.