Adaptační kurz 1PB

Adaptační kurz 1PB

I třída prima B vyjela na tradiční adaptační kurz. Během pěti dnů na chatě v Rokytnici nad Jizerou měli všichni čas a prostor seznámit se s novými spolužáky a získat první společné zážitky. Více informací o průběhu kurzu si můžete přečíst ve stručné zprávě reportérky Johanky...

Pondělí 12.9.

Dnes jsme měli sraz před školou a v 8h jsme nasedli do autobusu a vyrazili směr Rokytnice. Jeli jsme zhruba dvě hodiny, dorazili na parkoviště a pak jsme šli pěšky do kopce k chatě asi 1,5 km. Na chatě byl boj o „bažinu“. Po obědě (párky) jsme šli na první výlet, přes Hutský vodopád na Dvoračky a zpět do chaty. Celkem 10 km, na první den dobrý! K večeři byl plátek masa s rýží.

Večer jsme byli rozděleni do 4 týmů. Máme hru s tématem Harry Potter, tedy jsme rozděleni do 4 kolejí.

Úterý 13.9.

Na programu byl celodeňák, přes Dvoračky, Růženčinu zahrádku, Zlaté návrší, Labskou boudu k prameni Labe, na Voseckou boudu, přes Krakonošovu snídani, na Zadní plech, Ručičky a zpět na chatu. Něco přes 20 km. Cestou jsme hráli kolíčkovou hru. V chatě pak pokračovali v týmové hře. Na prvním místě byl Havraspár, na 2. místě Zmijozel, na 3. Nebelvír a poslední Mrzimor.

Středa 14.9.

Dnes po snídani jsme měli 1h hudebky a 1h výtvarky. Pak jsme šli na oběd a autobusem jsme jeli do Pasek do Muzea zapadlých vlastenců. Bylo to moc hezké. Paní průvodkyně nám vyprávěla o životě na horách. Potom nám poradila pěknou cestu do Rokytnice. K večeři bylo rizoto.

Čtvrtek 15.9.

Dnes jsme šli do sklárny a Muzea skla v Harrachově. Moc hezky nám vysvětlili, jak se sklo vyrábí a co vše se musí udělat, než se výrobek prodá. Potom jsme vyjeli lanovkou na Čertovu horu a pěšky zpět do Rokytnice. Večer jsme měli Superstar. Celoadaptační hru vyhrál Mrzimor, 2. byl Havraspár, 3. Nebelvír a 4. Zmijozel.

Pátek 16.9.

Dnes nás čekaly zkrácené hodiny hudebky a výtvarky a pak už balení a především velký úklid celé chaty. Po obědě jsme nabalení vyrazili pěšky na parkoviště a pak už autobusem směr Nymburk.

A jak adaptační kurz vidí ostatní účastníci?

- Tenhle adapťák mě moc bavil a i ty túry mi utekly J. Nejraději bych si to zopakovala.

- Sice se mi moc nechtělo, nakonec jsem ale fakt ráda, že jsem jela. Doufám, že budeme pořád super třída.

- Líbil se mi výhled ze Zlatého návrší. Chutnalo mi. Až na středu bylo dobré počasí. Našel jsem si nové kamarády.

- Ve čtvrtek exkurze do skláren byla super.

- V pondělí to byla sranda, jak se vysvětlovalo, jak vytírat. V úterý mi chutnal řízek. Ve středu mi chutnaly bonbony. Ve čtvrtek se mi moc líbilo ve sklárně. A v pátek mi bylo moc líto, že už odjíždíme.

- Těchto pět dní jsem si moc užila. Byla jsem na pokoji „bažina“. Poznala jsem nové lidi. Chodili jsme na výlety. Bylo to super! Moc jsem si to užila. Paní učitelky byly fajn. Holky z oktávy super. Paní kuchařka dobře vařila. Byla jsem ve skupině Havraspár.

- Bylo to super. Dobrý výlety, sice se trochu nepodařilo počasí, ale nakonec to nevadilo. Líbilo se mi téma Harry Potter. Super byla i hudečka a výtvarka. Měli jsme super jídlo a celkově to byl SUPER adapťák!

- I přesto, že mám proti pěším výletům velké výhrady, tak tenhle adapťák byl super. Řekla bych, že docela dobře znám své nové spolužáky. Zjistila jsem, kolik skvělých lidí ve třídě mám. S někým si nesednu, ale to je tak vždycky. Souhrn: jeďte taky, je to tu skvělé!

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Akad. mal. Helena Ambrosová

Absolvovala v roce 1952.

Narodila se 31. 8. 1934 v Liptovském Mikuláši. 

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Lyžařské závody

únor 1903

Ve Vysokém nad Jizerou se konaly lyžařské závody za účasti mnoha zahraničních závodníků. 

Nejčtenější

28.02.2024

FOTOGALERIE Z BESEDY (Z FB MĚSTSKÉ KNIHOVNY)

Na letošní třetí alumni besedu jsme přizvali absolventa gymnázia z roku 1994. Je jím Mgr. Pavel Snítilý, archeolog a zástupce ředitele Městského muzea v Čelákovicích. V nymburské knihovně ve čtvrtek 29. února 2024 nám od 17.30 hodin popíše mj. moderní archeologické metody v besedě nazvané: Archeologie pod vaším domem?

celý článek
15.03.2024

V úterý 19. 3. 2024 se koná od 11:45 Školní kolo 46. ročníku SOČ. Slavnostní zahájení za přítomnosti vedení města a vedení školy bude v učebně č. 77. Níže se dozvíte, kdo ze soutěžících a na jaké téma práci SOČ psal, jak to bude se zkrácením výuky a co je třeba udělat, pokud se na konkrétní obhajobu chce někdo přijít podívat.

celý článek
12.03.2024

Sekunda B vyjela na lyžák netradičně ve čtvrtek 7. 3. 2024 Po přijetí na chatu jsme začali vybalovat. Pak se hráli už jen hry.  A šlo se na večeři. V pátek díky nedostatku sněhu jsme museli vyjít až na Dvoračky a tam jsme celý den lyžovali. Bylo hezké počasí a tak jsme si to všichni užili.  Kvůli ztíženým podmínkám se posunul i oběd.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.