Bronzová příčka z republikového finále konverzační soutěže ve francouzštině

Bronzová příčka z republikového finále konverzační soutěže ve francouzštině

Dnes, v pondělí 29. května, proběhlo ústřední kolo konverzační soutěže ve francouzském jazyce. A podobně jako v posledních třech letech, i letos měla naše škola v ústředním kole svou zástupkyni. Do republikového kola se již po třetí za sebou probojovala naše studentka Tamara Kotyková. A i letos zaznamenala skvělý úspěch!

Tamara se do ústředního kola probojovala již před dvěma lety, v nejmladší kategorii AI, kdy zvítězila. Svůj úspěch zopakovala i v loňském roce, kdy se do ústředního kola probojovala v kategorii AII. A opět zvítězila. V letošním roce, coby žákyně kvinty, která má francouzštinu pátým rokem, již poměřovala svou jazykovou úroveň v kategorii BII, tedy v té nejvyšší, kde soupeřila se studenty až o dva roky staršími. A rozhodně se neztratila a potvrdila své jazykové dovednosti a předvedla svou lásku k francouzštině. A opět se zadařilo, přes složitost konverzačního tématu Tamara předvedla, že se jen tak nezalekne. Porota ohodnotila Tamařinu prezentaci třetím místem.

Zde bezprostřední reakce na předvedené vystoupení: "Bylo znát, že už to není pro úrověň základní školy. Byla tam potřeba sofistikovanější slovní zásoba a dokázat vyjmenovat synonyma a antonyma ke slovům, která jsem použila". A je vidno, že se dařilo.

Moc Tamaře gratulujeme. Děkujeme za dluhodobou reprezentaci školy a aktivní zapojení do všech našich frankofonních projektů. A nezbývá než popřát "bonne chance et bon courage" na další cestě s francouzštinou. Tamara byla přijata ke studiu na Lycée Alphonse Daudet v Nîmes.

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Akad. mal. Helena Ambrosová

Absolvovala v roce 1952.

Narodila se 31. 8. 1934 v Liptovském Mikuláši. 

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Sjezd socialistů Ruska

30. červenec 1903

Na ilegálním druhém sjezdu Sociálně demokratické dělnické strany Ruska v Bruselu (první se konal v roce 1898) vzplanul prudký ideologický boj mezi leninovci s tzv. oportunisty (J. Martova).

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.