Krajské kolo minifotbalu

Krajské kolo minifotbalu

Dvě výhry a čtyři porážky vynesly týmu našeho gymnázia celkové páté místo v krajském kole minifotbalu kategorie III. Turnaj se konal 18. 5. na hřišti 1. FK Příbram. Na turnaj se kvalifikovalo sedm týmů a hrálo se systémem 5+1 a každý s každým. 

Hned v prvním zápase narazili naši fotbalisté na největší favority a budoucí vítěze turnaje ZŠ Příbram. Příbram byla lepší ve všech herních činnostech a po zásluze zvítězila 0:4 z pohledu našich.

Druhý zápas proti budoucím bronzovým medailistům ZŠ Český Brod byl náš nejlepší. Rychle jsme se ujali vedení a nepustili soupeře do vážnějších akcí. Soupeř nakonec nedokázal vůbec skórovat a tak jediný čestný gól získal díky naší vlastní brance. Zápas jsme zvládli v poměru 5:1.

Bohužel v dalších zápasech jsme vstřelit branku nedokázali a se ZŠ Komárov, ZŠ Kutná hora a ZŠ Kladno prohráli.

V posledním zápase se nám podařilo zakončit turnaj výhrou 2:0 nad ZŠ Lubná. O konečném pořadí na třetím až pátém místě nakonec rozhodl rozdíl vstřelených a obdržených  branek.       

Tým GBH: Hronek Kryštof, Cigánik Martin, Doucha Marek, Kropáček Tim, Matuška Jonáš, Záveský Jiří, Dvořák Vojtěch, Hanke Šimon, Kubálek Filip, Sobíšek Petr, Kučera Jan, Pop Vincent.

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1948.

Narodil se 21. 9. 1929. Státní reálné gymnázium v Nymburce navštěvoval v letech 1940 až 1948. Jisté literární sklony projevoval již na gymnáziu – vydal třídní časopis TERMIT.

 

 

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Lov velryb

15. prosinec 1903

Norsko zakázalo na deset let lov velryb v pobřežních vodách. 

Nejčtenější

26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
25.03.2024

Na dvě hodiny se učebna č. 73 proměnila v soudní síň, kde studenti právního semináře předvedli své dovednosti v simulovaném soudu z trestního práva. Projekt, na kterém naše gymnázium spolupracuje s Právnickou fakultou UK, dal studentům možnost prozkoumat právní systém z první ruky a zároveň rozvíjet kritické myšlení a rétorické schopnosti.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.