MASTER

Srdíčkový den o. s. Život dětem proběhl poprvé v tomto školním roce v září.

Pomáháme již tradičně nemocným dětem a přispíváme na jejich léčbu a různé nezbytné pomůcky a přístroje, aby byl jejich život kvalitnější.

Zapojíme se do této charitativní akce i v zimě a na jaře, protože je smysluplná, potřebná a každý rok pomáhá i rozvoji vzdělávání na SŠ a ZŠ.

Na web.str. www.zivot detem.cz se dočtete například  o finanční pomoci malé Marušce, žačce 1.třídy, jejíž rodiče využili příspěvku k nákupu mechanického vozíku pro ni…

Děkuji všem dobrovolnicím ze septimyB a 1.A a všem, kteří  přispěli a přispívají!

                                                                                                                                                   Jiřina Koláčná

 

 

3. francouzská literární kavárna

3. francouzská literární kavárna

V pondělí 7. 10. proběhla již 3. literární kavárna.

Dva týdny utekly jako voda a už nás ve třídě zase očekávala Madame Danièle Geffroy s naší další literární kavárnou. Všichni jsme se těšili, s čím nás Madame Danièle překvapí tentokrát a jako vždy zaujme a potěší.

Danièle pro nás měla připravenou knihu Kirikou et les Bêtes sauvages od Michela Ocelota. Nejdříve jsme měli možnost slyšet začátek příběhu Kirikou et la girafe v podání rodilé mluvčí a druhou část příběhu jsme četli nahlas my, studenti.

Tyto hodiny jsou pro nás skvělým doplněním a zpestřením výuky, možností, jak se co nejvíce přiblížit francouzské kultuře, pohledu a možná i mentalitě.

Jakub Michal 4KA

Celý článek

S dějepisným seminářem po stopách historie Nymburka

Poslední zářijový den 30. 9. 2013 se skupinka studentů maturitního dějepisného semináře vydala spolu s paní profesorkou Hantonovou po stopách historie města Nymburka. Naším průvodcem byl místostarosta města Nymburk pan PhDr. Pavel Fojtík.

Celý článek

Krajské kolo v přespolním běhu

Krajské kolo v přespolním běhu

Družstvo děvčat (kategorie VI.): Nováková, Šuková, Sloupová, Čechová, Novotná, Králová, které se v Lysé nad Labem nominovalo do krajského kola, rozhodně nezaostalo za očekáváním a zajistilo si suverénním 1. místem postup do republikového finále. Děvčata udělala nám i sobě velikou radost.

Celý článek

Geologický kurz 2A v Rokytnici n/J

Geologický kurz 2A v Rokytnici n/J

Na druhý letošní geokurz vyrazila na chaty Rodičovského sdružení Gymnázia do Rokytnice nad Jizerou také třída 2A v počtu 27 mladých geologů. Pedagogický doprovod jim tvořila dvojice učitelů patřících do předmětových komisí, které mezi sebou na naší škole geologickou výuku pravidelně integrují: za biologii paní prof. Martina Weissová, za zeměpis pan prof. Miroslav Soukup. Oba se podíleli na kurzu jako lektoři. Dále v článku přinášíme hodnotící pohledy dvou nadějných geoložek z 2A na společné celotýdenní geosnažení, které bylo provázeno na rozdíl od kurzu 6XB i výborným počasím.

Celý článek
<předchozí 1 ... 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 ... 762 další >

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1950.

Narodil se 12. 5. 1931 v Zábrdovicích u Křince. Obecnou školu navštěvoval od r. 1937 v Křinci.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Dohoda mezi Kubou a USA

16. únor 1903

Byla uzavřena dohoda mezi Kubou a USA, podle níž USA směly udržovat na Kubě vojenské základny. 

Nejčtenější

26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
25.03.2024

Na dvě hodiny se učebna č. 73 proměnila v soudní síň, kde studenti právního semináře předvedli své dovednosti v simulovaném soudu z trestního práva. Projekt, na kterém naše gymnázium spolupracuje s Právnickou fakultou UK, dal studentům možnost prozkoumat právní systém z první ruky a zároveň rozvíjet kritické myšlení a rétorické schopnosti.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.