Adaptační kurz 1PB – Rokytnice nad Jizerou

19.09.2010

Naše třída 1PB společně s paní učitelkou třídní Alenou Černou, učitelkou VV  Svatavou Haníkovou a učitelkou HV Květou Málkou vyjela v pondělí od školy. Do Rokytnice jsme dorazili kolem 11 hodiny. Vystoupili jsme z autobusu a s krosnami jsme vyrazili na chatu. Na jídlo jsme chodili na vyšší chatu. Hned v ten den jsme šli na krátký výlet k Huťským vodopádům a na Dvoračky. Bylo to tam hezké, ale byla mlha. Večer jsme hráli s našimi lektorkami Veronikou Bečanovou a Klárou Čechovou hry na seznámení.

Šli jsme spát ve 22 hodin.
V úterý ráno po snídani jsme měli hudební výchovu, kde jsme si povídali o správném zpívání. A o výtvarné výchově jsme vytvářeli z barevných vln pavučinu v lese. Odpoledne jsme vyrazili na autobus a ten nás dovezl do Pasek, kde jsme šli do Krkonošského muzea. Zpět jsme šli pěšky. Zvládli jsme to, i když nám pršelo. Na večer si měl pokoj Bažina připravit hru - připravil si hru na židličky.Ve středu jsme měli mít celodenní výlet, ale pršelo, takže jsme měli výuku. O hudební výchově jsme kreslili obrázek na písničku Okolo Hradce. A dostali jsme úkol na čtvrtek – vymyslet text písně Okoř, který by popsal, co jsme dosud prožili na kurzu. A o výtvarné výchově jsme vytvářeli z papíru mouchy a pavouky a pak jsme je připevnili na naše pavučiny v lese. Odpoledne jsme jeli do skláren do Harachova.
Když nebyl celodenní výlet ve středu, tak jsme si mysleli, že půjdeme ve čtvrtek, ale zase pršelo, takže na tomto kurzu jsme na žádný celodenní výlet nešli. Během hudební výchovy ve čtvrtek jsme hlavně zpívali. Na výtvarné výchově jsme kreslili erby podle našich zálib a ještě jsme si vytvořili voskovou matrici s podzimními barvami. Po obědě jsme šli do keramické dílny a k panu geologovi, který nám zajímavě vyprávěl o kamenech, které sám našel.
Večer jsme po skupinách zpívali námi vytvořené texty písně Okoř o našem pobytu na horách. A pak byla diskotéka. Večerka byla posunuta na 23 hodinu.
V pátek se už nic výjimečného nestalo, od rána se balilo a v 13.30 jsme se rozloučili s horskou chatou a odcházeli na autobus, který nám jel od restaurace Rokytka ve 14.00 hodin. Ve zdraví jsme dojeli ke škole v 16.00 hod, kde si nás postupně rozebrali naši rodní rodičové. My děti jsme byly šťastné, že jsme zase doma u svých prudičů (nebo rodičů?). Popřáli jsme paní učitelkám pěkný víkend a už se těšíme, až je od pondělka budeme zlobit ve škole.

Za všechny otlemky z 1PB sepsala Kristýna Žďárská.

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

prof. RNDr. Josef Koštíř

Absolvoval v roce 1925.

Profesor Koštíř se narodil 25. 3. 1907 v Hroněticích u Nymburka. Po válce působil jako asistent a pak jako docent na Ústavu organické chemie Přírodovědecké fakulty Karlovy univerzity. 

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Rusifikace Finska

17. prosince 1903

Bývalý ruský ministr financí Sergej J. Vitte uveřejnil v kodaňských novinách článek proti rusifikaci Finska.

Nejčtenější

28.02.2024

FOTOGALERIE Z BESEDY (Z FB MĚSTSKÉ KNIHOVNY)

Na letošní třetí alumni besedu jsme přizvali absolventa gymnázia z roku 1994. Je jím Mgr. Pavel Snítilý, archeolog a zástupce ředitele Městského muzea v Čelákovicích. V nymburské knihovně ve čtvrtek 29. února 2024 nám od 17.30 hodin popíše mj. moderní archeologické metody v besedě nazvané: Archeologie pod vaším domem?

celý článek
15.03.2024

V úterý 19. 3. 2024 se koná od 11:45 Školní kolo 46. ročníku SOČ. Slavnostní zahájení za přítomnosti vedení města a vedení školy bude v učebně č. 77. Níže se dozvíte, kdo ze soutěžících a na jaké téma práci SOČ psal, jak to bude se zkrácením výuky a co je třeba udělat, pokud se na konkrétní obhajobu chce někdo přijít podívat.

celý článek
12.03.2024

Sekunda B vyjela na lyžák netradičně ve čtvrtek 7. 3. 2024 Po přijetí na chatu jsme začali vybalovat. Pak se hráli už jen hry.  A šlo se na večeři. V pátek díky nedostatku sněhu jsme museli vyjít až na Dvoračky a tam jsme celý den lyžovali. Bylo hezké počasí a tak jsme si to všichni užili.  Kvůli ztíženým podmínkám se posunul i oběd.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.