Kurzy

Pořádáme celou řadu různě zaměřených kurzů.

Adaptační kurzy jsou určeny pro nastupující žáky prim a prvního ročníku a pořádáme je na našich chalupách v Rokytnici nad Jizerou vždy v září.

Ekologické kurzy absolvují studenti v jarních měsících a to v kvartě a podruhé rok před maturitou.

Geologické kurzy probíhají na podzim a pořádáme je pro studenty sext a druhého ročníku.

Mediální kurzy pro žáky tercií probíhají též na chatách v Rokytnici a to na počátku června.

Sportovní kurzy probíhají před koncem školního roku v septimách a třetím ročníku. Studenti mají na výběr sportoviště na Vysočině nebo splutí řeky Ohře.

Lyžařské kurzy na naší škole pořádáme kromě prim pro každou třídu a to na našich ideálně položených chalupách v Rokytnici.

Soustředění v Brně pro psaní odborné práce očima Matěje Z. ze 7MB

Soustředění v Brně pro psaní odborné práce očima Matěje Z. ze 7MB

"Minulý měsíc, mezi 1. a 3. listopadem, jsem se zúčastnil semináře SOČ v Brně. Pro potenciálně neznalé, SOČ je zkratkou pro středoškolskou odbornou činnost. Náplní samotného semináře bylo řádné zpracování a následné prezentování získaných údajů.
První den začal úvodní přednáškou celkově o základech, tedy co je přesně SOČ, z jakých částí se skládá a samozřejmě nedílnou součástí bylo i dlouhé povídání o zdrojích a kde hledat, pokud chceme věrohodné, nesmyšlené informace. Samotná přednáška trvala okolo 2 hodin, ale rozhodně nebyla zdlouhavá díky skvělému a srozumitelnému výkladu. Po této přednášce následovala první praktická ukázka v podobě prezentace vědecké práce týkající se molekulární genetiky, konkrétně editace genu pomocí CRISPR."

Matěj Zatloukal 7MB 2.12. 2023

Celý článek

Francouzský jazykový kurz

Francouzský jazykový kurz

Ve čtvrtek a v pátek 22. a 23. června se již tradičně sešli naši nejmladší francouzštináři z primy a sekundy, aby spolu strávili dva dny a navzájem se francouzsky učili. Proběhl totiž další ročník jazykového kurzu. Více již jeho účastníci.

Celý článek

Sprachkurs: Stadtrundgang in Nymburk

Sprachkurs: Stadtrundgang in Nymburk

Po čtvrteční návštěvě Goethe institutu v Praze nás v pátek 23.6. 2023 čekal ještě jeden den plný poznávání německého jazyka připravený profesorkami Haníkovou a Plechlovou. První hodinu jsme zůstali ve škole a seznamovali jsme se mezi sebou, jelikož jsme byli spojeni polovina třídy 1PA a polovina třídy 2SA.

Celý článek

Sprachkurs: Besuch im Goethe-Institut in Prag

Sprachkurs: Besuch im Goethe-Institut in Prag

Dne 22. 6. 2023 jsme my němčináři z 1PA a 2SA vyrazili s paní profesorkou Plechlovou a Haníkovou do Goethe-Institutu v Praze. Zpestření nás čekalo hned v Nymburce, jelikož jsme díky mimořádné události na trati nevěděli, jestli se vůbec do Prahy dostaneme. Nakonec jsme dorazili včas.

Celý článek

EKOKURZ 2023

29.05.2023
EKOKURZ 2023

Předmaturitní biologický seminář se již tradičně zúčastnil ekologického kurzu, který se odehrává v regionu. Jak probíhal ten letošní se můžete dočíst v obsáhlém reportu od Ondřeje Klímy ze 7MA. 

Celý článek

Ekokurz v krásném Krásensku

01.06.2023
Ekokurz v krásném Krásensku

V pondělí 29.5. ráno jsme s batohy na zádech vyrazili vlakem do Krásenska na týdenní ekologický kurz. Před obědem jsme dorazili na Rychtu, kde nás přivítali naši lektoři a provedli nás po zdejších prostorech. Pak už jsme všichni hladoví usedli k obědu, po kterém následovalo ubytování.

                Odpoledne jsme se věnovali prvnímu bodu našeho programu. Měli jsme za úkol ve skupinkách vytvořit plakáty o pracovních pozicích Správy CHKO Moravského krasu, jež jsme si po vypršení limitu navzájem představili. Potom nás čekala svačina, po níž pokračoval „konkurz“ na pracovní místa Správy CHKO MK venku, který spočíval v tom, že jsme měli najít a odpovědět na otázky opět rozdělení do jiných skupin a podle výsledku jsme si mohli vybrat funkci ve správě. Po zpětné vazbě nám byl zadán poslední úkol tohoto dne. Připravit si podle jimi zadaných místních pověstí divadelní scénky, které jsme po večeři předvedli zbytku třídy a dost se u toho pobavili.

Celý článek

Subterra cup krajské finále

Subterra cup krajské finále

Sen o obhajobě loňského stříbrného úspěchu skončil hned v prvním zápase...

19.1 pokračoval v Praze na Chodově letošní ročník středoškolské florbalové ligy a to krajským kolem. Vítězové okresních kol byli rozlosováni do čtyřech skupin a do play-off postupoval pouze vítěz. Druhý ve skupině postoupil do bojů o celkové páté místo. Našemu týmu přiřkl los velkého favorita celého turnaje Stavebku Kolín, dále Gymnázium Františka Palackého a SPŠ Kutná Hora. 

Celý článek

Jazykový kurz FRJ - den druhý: Réunion a bojovka

24.06.2022
Jazykový kurz FRJ - den druhý:  Réunion a bojovka

V pátek 24.6. pokračovali primáni a sekundáni ve svém jazykovém kurzu FRJ. Tentokrát necestovali fyzicky, ale i tak toho dost navštívili. Den totiž začal besedou s naším absolventem Matějem Hroudou, který se s námi podělil o své zážitky z pobytu na ostrově Réunion, kam se dostal práve díky znalosti francouzštiny. Povídání doplnil mnoha fotkami a jeho vyprávění mělo úspěch. 

 

 

Celý článek

Francouzský jazykový kurz začal výletem a palačinkami

23.06.2022
Francouzský jazykový kurz začal výletem a palačinkami

Francouzštináři z 1PA a 2SA začali svůj jazykový kurz ve čtvrtek 23.6. návštěvou Francouzské aliance v Pardubicích. Tam na ně čekalo několik aktivit, ve kterých mohli uplatnit své jazykové dovednosti, ale také sladká odměna na závěr - francouzská palačinka. Někteří štastlivci si mohli vyzkoušet i její přípravu na speciálním palačinkovači. Jak se začátek kurzu povedl se dozvíte přímo od účastníků. A v pátek jedeme dál.

Celý článek

Ekologický kurz pro předmaturitní seminář biologie

Ekologický kurz pro předmaturitní seminář biologie

V týdnu od 30. května do 3. června se studenti biologického semináře třetího ročníku zúčastnili ekologického kurzu. Kurz probíhal formou různých aktivit, které se uskutečnily především v okolí Nymburka. Jak konkrétně si můžete přečíst v následujícím reportu.

Celý článek

Rokytnické lyžování (LVVZ č. 7)

Lyžařská sezóna je v plném proudu a naše škola má za sebou další z lyžařských kurzů. Tentokrát se pobytu úspěšně účastnily třídy 1A a 5QB pod dohledem Evy Poprové, Martina Elišky a instruktorky Anny Urbanové. V kuchyni se otáčela a chutně vařila paní Svatava Škodová. Na svazích jsme se zdokonalovali nejen ve sjezdovém lyžování, běžkařské technice, ale mohli jsme si vyzkoušet i skialpové lyžování po hřebenech hor. Počasí nám dalo ochutnat pestrou škálu ze své nabídky. Tři mrazivé azurové dny vystřídal silný vítr, který se sněhem přinesl i vydatný déšť. To znamenalo, že jsme své techniky lyžování mohli vyzkoušet jak v načechraném prašanu, na namrzlém ledu, tak i v hutném mokrém sněhu. Na svahu i na chatě panovala přátelská atmosféra, která byla po večerech korunována muzicírováním u klavíru a s mnoha přivezenými kytarami.

Rekordních 8 stážistů Otevřené vědy 2022 z naší školy

Rekordních 8 stážistů Otevřené vědy 2022 z naší školy

V letošním 17. ročníku projektu Akademie věd ČR, v. v. i., Otevřená věda 2022 bude naši školu zastupovat rekordní počet 8 stážistů, kteří byli na základě svých přihlášek, motivačních dopisů a referencí vybráni vědci z různých ústavů a pracovišť AV do prestižního stipendijního programu pro středoškoláky. Naši zástupci tvoří letos 3,69 % všech stážistů vůbec (do programu AV ČR vybrala jen 217 z 1 589 uchazečů!) a na každé místo se v průměru hlásili 3 zájemci (ve skutečnosti dorazilo na nejžádanější stáž letošního ročníku dokonce 85 přihlášek). A kdo konkrétně při bude letos při gymnáziu zároveň každý měsíc pracovat i na Akademii věd?

Celý článek

Adaptační kurz 1PA

Adaptační kurz 1PA

V pondělí 6.9.2021 se třída prima A vydala na adaptační pobyt na školní chatu v Rokytnici nad Jizerou spolu se svou třídní profesorkou Bursovou, prof. Haníkovou, prof. Havlinovou a dvěma lektorkami (studentky 8OA). Lepší počasí jsme si snad ani nemohli přát! A teď už postřehy od našich primánů...

 

Celý článek

Lyžařský kurz č. 6

Lyžařský kurz č. 6

Lyžařská sezóna je v plném proudu a naše škola má za sebou další z lyžařských kurzů. Tentokrát se pobytu úspěšně účastnily třídy 1A a 2A pod dohledem Evy Poprové, Martina Elišky a instruktora Radka Elišky. V kuchyni vládl Zdeněk Miškovský, který nám každý den připravoval lahodné hody. Na svazích jsme se zdokonalovali nejen ve sjezdovém lyžování, běžkařské technice, ale mohli jsme si vyzkoušet i skialpové lyžování po hřebenech. Počasí nám dalo ochutnat pestrou škálu ze své nabídky. Dva teplé azurové dny vystřídala větrná bouře Sabina, která přinesla vydatný déšť. Když už se zdálo, že se v něm veškerý sníh rozpustí, příroda se smilovala, poslala mráz a začalo sněžit. A v prašanu bylo veselo…

Celý článek

Geologický kurz mezi kapkami deště

Geologický kurz mezi kapkami deště

Dne 30. září se studenti druhého ročníku našeho gymnázia vydali na chatu do Rokytnice v rámci geologického kurzu. Ten zahájili prohlídkou Bozkovských dolomitových jeskyní, kde se dozvěděli o vzniku krasových jevů a jiných zajímavostech.

Celý článek

Geokurz 2019

Geokurz 2019

Geokurz 6XA (16.-20. září 2019)

V pondělí  třída 6XA vyjela na geologický kurz. Doprovod nám dělali paní profesorka Weissová, pan profesor Soukup a kuchaře pan Miškovský. Cestou rozdělili do jsme navštívili břidlicový lom v Jílové u Držkova, odkud jsme si přivezli nějaké úlomky fylitu. A zároveň jsme se pracovních skupin.

Celý článek

Bienvenus à Nymburk aneb francouzský jazykový kurz pro primu a sekundu

Bienvenus à Nymburk aneb francouzský jazykový kurz pro primu a sekundu

Je to již dlouholetá tradice, že se v červnu spojí francouzská skupina z 1PA a 2SA a společně stráví několik netradičních, ale intenzivních hodin FRJ, v jiném kolektivu a s jinou náplní, než klasické hodiny francouzštiny. Ve dnech 19. a 20. června se z našich francouzštinářů stali tvůrci průvodce Nymburkem ve FRJ…

Celý článek

Francouzský jazykový kurz

Francouzský jazykový kurz

V pátek 8.6. a v pondělí 11.6. se francouzštináři z 1PA a 2SA zúčastnili tradičního jazykového kurzu. Ten za devět let své existence procházel různými podobami, ale jeho cíl je stále stejný - strávit několik dní s francouzštinou v jiném kolektivu, než obvykle. To totiž osvěží klasickou výuku cizího jazyka a motivuje k dalšímu studiu. Spojení primy a sekundy pak tvoří ideální mix pro učení se navzájem. To vše potvrdil i letošní ročník na téma svátky.

Celý článek

EKOkurz Krásensko Kvarta A

28.05.2018
EKOkurz Krásensko Kvarta A

V pondělí(28.5.) ráno se naše třída (4KA) vydala vlakem z nymburského nádraží směr Kolín.

Celý článek

Lyžařský kurz 2SB

Lyžařský kurz 2SB

Žáci třídy 2SB mají letos poprvé možnost poznat atmosféru lyžařských kurzů. V Doprovodu prof. Poprové a prof. Mokrého vyrazili v pátek 2. 3. do Rokytnice nad Jizerou, kde je přivítalo slunečné, ale stále mrazivé počasí...Doufám, že si kurz náležitě užijí a budou se chtít do Rokytnice vracet...

Celý článek

Mlha přede mnou, mlha za mnou

Mlha přede mnou, mlha za mnou
Na lyžařský kurz č. 5 vyrazily třídy 5QB a 3TB. Sněhu bylo moře, ale počasí nám zrovna nepřálo. Dešťové kapky střídala sněhová vánice zpestřená mlhou jako mléko. Z výcviku jsme ale nic neošidili. Sjezdovalo se, běžkovalo, zvládli jsme i náročný celodenní výlet, proběhlo maškarní a nechyběly ani srandazávody. O naše plné žaludky se výtečně staral Karel Palma, který vařil opravdu božsky!!! K maminkám jsme se nakonec vrátili všichni bez zranění, což ocenili hlavně profesoři E. Poprová a M. Eliška i instruktor J. Dočkal. Už teď se těšíme na příští rok!

Lyžařský kurz 2SA, 3TA

Lyžařský kurz 2SA, 3TA

Od 2. do 9. února jsme byli na lyžařském výcviku. Našeho kurzu se zúčastnili studenti 2SA a 3TA.

Celý článek

Ekokurz 4KA - Krásensko

Ekokurz 4KA - Krásensko

V pondělí 29.5. začal 2. ekokurz tohoto roku, tentokrát pro 4KA.

Po dlouhé cestě vlakem a autobusem do Krásenska se studenti pustili do plnění náročných úkolů ze světa biologie. Na programu bylo lovení bezobratlých živočichů v rybníčku, průzkum jeskyní, nebo orientační běh. Celým pobytem studenty také provázela hra Evoluce, ve které týmy soutěžily o to, kolik živočichů, které vytvořily, přežije.

Celý článek

Když pršelo, jen se lilo

Když pršelo, jen se lilo

Z lyžařského kurzu 3TB a 4QB pod vedením E. Poprové, M. Elišky a N. Skalle jsme si přivezli spoustu zážitků. Sjezdový i běžkový výcvik jsme zvládli se ctí, i když nám k tomu často vydatně pršelo. Mnozí z nás si vyzkoušeli i vylézt ledovou stěnu pomocí maček a cepínů. Nechyběly zde hudební večery a v neposlední řadě ani maškarní rej. Jelikož kdosi objevil, že p. Poprová má v době lyžáku narozeniny, připravili pro ni studenti a kolegové narozeninové překvapení. Dort upekla naše kuchařka p. Chladová, která vařila mimochodem božsky.

Celý článek

GEOKURZ 2A aneb Každý den není posvícení

GEOKURZ 2A aneb Každý den není posvícení

3. až 7. října...To bylo datum, kdy pověstná 2A obývala chatu Gymnázia...
Včetně paní profesorky Weissové a pana profesora Barančíka.

Krásně nám tu pršelo a chvíli i sněžilo...Ale když jsme odjížděli dokonce vysvitlo slunce.

Celý článek

Naši studenti ve víru mezinárodní politiky

Naši studenti ve víru mezinárodní politiky

Dne 3. 12. 2015 se na neutrální půdě (v budově Metropolitní univerzity Praha) odehrálo setkání zástupců všech států dělících se o kontinent Atlantis. Od summitu se čekalo, že vyjasní budoucnost tohoto kusu země, který je dlouhodobě zmítán politickými, ekonomickými i náboženskými spory. Bouřlivá jednání trvala celé dopoledne. Aliance vznikaly a zanikaly, podepisovaly se obchodní smlouvy. Když se již zdálo, že dohoda na společných sportovních hrách všechny státy usmíří, přišla z Novigradu zpráva o úmrtích na nebezpečný kmen chřipky. Zpráva o hrozící pandemii způsobila nebezpečnou mezinárodní roztržku. I když se nakonec podařilo dohodnout společný záchranný program, některé vztahy mezi státy zůstanou zřejmě na dlouhou dobu poznamenány. Jako jasného politického vítěze jednání a snad i garanta nadějné budoucího vývoje označují komentátoři jednoznačně Kamarii, což neodpovídá očekáváním, neboť za nejsilnější stát kontinentu je považována ropná velmoc Hajjiabad. Doufejme, že draze zaplacená stabilita přinese tomuto odlehlému kontinentu a jeho obyvatelům konečně klid.

Celý článek

ADAPTAČNÍ KURZ 1.PB

ADAPTAČNÍ KURZ 1.PB

Dne 14. 9. 2015 jela 1PB ve složení 30 dětí, 3 profesorky - Stránská, Poprová, Haníková a 2 lektoři - Anežka a Michal na adaptační kurz na chatu Gymnázia Nymburk v Rokytnici nad Jizerou. Hned po příjezdu jsme šli asi necelý 1 km do kopce.

Celý článek

Adaptační kurz 1A

Adaptační kurz 1A

Když si pro nás v pátek 10. září 2015 přijel autobus, který nás měl dopravit do Rokytnice, prožívali jsme směsici pocitů - nervozitu, zvědavost, nadšení a vzrušení. Čekal nás totiž adaptační kurz.

Celý článek

Ekologický kurz kvarty A v Krásensku

Ekologický kurz kvarty A v Krásensku

V pondělí 16. 3. 2015 se naše třída 4KA sešla s pí prof. J. Jeníkovou a J. Koláčnou na nymburském nádraží a vyjeli jsme. Cestovali jsme vlakem a autobusem od brzkého rána. Odpoledne jsme dorazili do Krásenska, vyhodnocené "Vesnice roku 2010“. Nachází se blízko Brna, což je poznat i na nářečních prvcích v mluvě místních lidí.

Celý článek

Francouzský jazykový kurz a videokonference

Francouzský jazykový kurz a videokonference

V pondělí a úterý 23. a 24. června pokračoval pro studenty 1PA a 2SA jazykový kurz FRJ. V jeho rámci si postupně vyzkoušeli několik aktivit zasazených do příběhu.

Celý článek

Francouzský jazykový kurz - den první

Francouzský jazykový kurz - den první

V pátek 20. 6. začal pro studenty FRJ z primy A a sekundy A jazykový kurz. Letos se odehrává ve škole. První den navštívili studenti Francouzskou alianci v Pardubicích. Po víkendu je ještě čeká prohlídka Nymburka v roli francouzského turisty nebo videokonference na Skypu. Jak první den viděli sami studenti, se můžete dočíst v následujících článcích, které vznikaly tentokrát přímo během exkurze na iPodech.

Celý článek

Adaptační kurz primy B

Adaptační kurz primy B

Třetí zářijový týden strávili žáci primy B na adaptačním kurzu v Rokytnici nad Jizerou.

Celý článek

STK 3.A - Horní Bradlo 2. část

STK 3.A - Horní Bradlo 2. část

Třetí den jsme zahájili na antukovém hřišti volejbalem. Srub č. 1 prohrál, a musel proto připravit večerní táborák. Odpoledne jsme hráli pétanque a užívali jsme si slunce u bazénu. Ve večerních hodinách jsme si zaplavali ve vnitřním bazénu a následně jsme si odpočinuli ve vířivce. Po večeři jsme usedli k táboráku, opékali jsme buřty a zpívali jsme s kytarou.

Celý článek

STK 3.A - Horní Bradlo 1. část

STK 3.A - Horní Bradlo 1. část

Z důvodu povodní se neuskutečnil vodácký kurz, proto se nepočetná skupinka ze třídy 3.A rozhodla vyrazit do sportovního areálu Tesla v Horním Bradle. 

Celý článek

Poprvé v nové roli aneb kurz primy B z pohledu lektora

Poprvé v nové roli aneb kurz primy B z pohledu lektora

Bylo, nebylo, vyrazily jsme se třídou 1PB jako lektoři do Rokytnice nad Jizerou na adaptační kurz. Poprvé jsme s Kájou byly v jiné roli než studentské.

Celý článek

Jazykový kurz FRJ

Jazykový kurz FRJ

Na konci června odjela skupina studentů FRJ z primy A a sekundy A na jazykový pobyt do Rokytnice nad Jizerou. Kurz uskutečněný v rámci projektu Rozšířené výuky FRJ pomáhá studentům využít osvojené učivo a intenzivně jazyk používat při různých aktivitách vedených českým a francouzským lektorem. Během programu se studenti přesunuli mezi Galy a Římany, vyrobili loutky a galské vesnice, sehráli divadlo nebo vytvořili fotoromán. Více informací nabízí článek jednoho z účastníků.

Celý článek

Sázava 2012

Sázava 2012

A bylo to tu. Konečně! Pondělí 18. 6. 2012, den, kdy naše třída septima B vyrazila vzdorovat nebezpečné, zamotané a tajuplné Sázavě.

Celý článek

Mediální kurzy

Mediální kurzy

V květnu proběhly v terciích mediální kurzy. I v letošním školním roce se kurzy konaly ve škole a ne na chatách v Rokytnici. Přinášíme pohled na kurzy obou tříd v podání studentky Ester Novotné z tercie A a Lenky Štětkové a Martiny Šukové z tercie B. 

Celý článek

Francouzský jazykový kurz v Rokytnici

Francouzský jazykový kurz v Rokytnici

Na konci června se na chatě RSG Gymnázia Nymburk v Rokytnici nad Jizerou uskutečnil intenzivní jazykový kurz pro studenty francouzštiny Evropské jazykové sekce na naší škole. V letošním roce vyrazila na kurz Sekunda A.

Cílem a smyslem pobytu je intenzivní používání francouzštiny v reálných situacích a v každodenní komunikaci. Celý pobyt byl veden v symbolickém rámci – Nový svět (kolonizace Ameriky) a podle reakcí studentů se vydařil. Více informací najdete v článku od Kristýny Havlinové.

Celý článek

STK - 3.A - Sázava 2011

24.06.2011
STK  - 3.A - Sázava 2011

20. června 2011 ráno se většina 3A,
doplněná třemi parťáky ze septimy A, vydala vstříc dobrodružství, totiž
na dlouho očekávaný pětidenní vodácký kurz na Sázavě.

Celý článek

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

prof. PhDr. Karel Rýdl, CSc.

Prof. PhDr. Karel Rýdl, CSc. (*1952), znalec dějin pedagogiky a alternativních pedagogických směrů, zabývající se i hodnocením kvality pedagogických procesů, poradce několika ministrů školství, vysokoškolský učitel a akademický pracovník pardubické univerzity na Gymnáziu Nymburk maturoval v roce 1972 ve třídě 4.C.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Cenzura v Prusku

únor 1903

Pruský ministr vnitra podal v Poslanecké sněmovně vysvětlení, proč byla zakázána hra Das Tal des Lebens (Údolí života) od Maxe Dreyera:

Nejčtenější

15.03.2024

V úterý 19. 3. 2024 se koná od 11:45 Školní kolo 46. ročníku SOČ. Slavnostní zahájení za přítomnosti vedení města a vedení školy bude v učebně č. 77. Níže se dozvíte, kdo ze soutěžících a na jaké téma práci SOČ psal, jak to bude se zkrácením výuky a co je třeba udělat, pokud se na konkrétní obhajobu chce někdo přijít podívat.

celý článek
12.03.2024

Sekunda B vyjela na lyžák netradičně ve čtvrtek 7. 3. 2024 Po přijetí na chatu jsme začali vybalovat. Pak se hráli už jen hry.  A šlo se na večeři. V pátek díky nedostatku sněhu jsme museli vyjít až na Dvoračky a tam jsme celý den lyžovali. Bylo hezké počasí a tak jsme si to všichni užili.  Kvůli ztíženým podmínkám se posunul i oběd.

celý článek
21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.