Mediální kurz tercie A

Mediální kurz tercie A

V týdnu od 22. do 26. 5. naše třída tercie A absolvovala mediální kurz. V pondělí za námi na první čtyři hodiny přišel pan Petr Plaňanský, který nás nejdříve seznámil s historií médií a jejich vlivem na společnost. Poté jsme se věnovali fotografování. V následujících hodinách nám pan Plaňanský ukázal spoustu možností, jak vyfotit povedený portrét několika způsoby. To jsme si samozřejmě také vyzkoušeli v praxi. Poslední dvě hodiny tohoto dne nám byly zadány úkoly, které jsme během týdne museli splnit. Naším úkolem bylo vytvořit televizní noviny, rozhlasové vysílání a denní tisk. Seznámili jsme se s tím, co je to vlastně reklama, slogan, reportáž a anketa. 

V úterý jsme se společně s prof. Lašovou a prof. Stojarovou vydali na exkurzi do Liberce, kde jsme navštívili iQLANDII a zoologickou zahradu. V iQLANDII jsme měli přibližně dvě hodiny na pořízení několika rozhovorů, reportáží a fotografií do televizních novin. Také jsme si mohli vyzkoušet mnoho zajímavých pokusů. Poté jsme se přesunuli do planetária, kde jsme zhlédli krátký pořad o vesmíru, při kterém jsme nasbírali spoustu nových informací. Po něm nám zbylo ještě trochu času, a tak jsme dotočili posledních pár záběrů z iQLANDIE a poté už jsme se autobusem přepravili do liberecké zoo. Tam jsme opět natáčeli spoustu záběrů a pořídili jsme spoustu fotografií. Někteří z nás se tu posilnili obědem, jiní se jen zchladili zmrzlinou. Pak už jsme ale museli vyrazit na cestu domů. Do Nymburka jsme přijeli okolo čtvrté hodiny odpolední. Celý den jsme si všichni moc užili.

Následující dny jsme ve skupinách zpracovávali záběry z Liberce, dotáčeli jsme reklamy a rozhovory se studenty nebo profesory. Zjistili jsme také, že největším úskalím byl zvuk či světlo při natáčení, ale všechny skupiny se s tím vypořádaly na jedničku. Poslední tři hodiny v pátek jsme prezentovali naše práce. Celý mediální kurz byl velmi vydařený a všechny práce byly povedené. Málokomu se po takto užitém týdnu chtělo zasednout zpět do lavic a učit se.

Lucka Krejzarová a Šárka Přibylová

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1960.

Narodil se 30. 12. 1943 v Nymburce. Nebyl doporučen k dalšímu studiu, a proto pracoval jako dělník v Elektroisole v Kolíně.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

10. květen 1903

Rakouský výnos stanovil, že innsbrucká univerzita zůstane německá. 

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.