Florbal SŠ

21.11.2012
Florbal SŠ

Halou se ozvalo táhlé písknutí a zápas o všechno, čili o postup do krajského kola, právě začal. Patnáctka borců Gymnázia Nymburk si to rozdala s kluky z poděbradského EKO gymplu. A že zápas stál opravdu za to! Vše bylo korunováno skvělým výkonem, výhrou 6:2 i postupem do krajského kola.

Hrálo se netradičně 2x20 minut. Začátek byl těžký. Během prvních minut nebylo ani jedno družstvo schopno prostrčit děrovaný nesmysl do protivníkovy branky. Vše se změnilo s příchodem další formace. Po protivníkově zaváhání a špatném přebrání hráčů se nám povedlo vstřelit první gól. Další následoval o chvíli později a tým z Poděbrad byl rázem na lopatkách. S tímto skóre skončil první poločas, ve kterém jsme děkovali brankáři Jakubu Posejpalovi, který místy dokazoval, že jeho brankářské schopnosti snad ani nemohou pocházet z naší planety. Do druhé půle jsme vstoupili sebevědomější, a to byla chyba. Náš přístup se nám vymstil v podobě gólu v naší brance. Podle přísloví, že co tě nezabije, to tě posílí, jsme se semkli a z toho pramenily dva rychlé údery. Drama vrcholilo - dvě minuty před koncem základní hrací doby zkusili poděbradští odvolat gólmana. Mezitím totiž snížili na 2:4 - velice šťastnou střelou z blízké vzdálenosti se trefil jejich nejlepší hráč. Hra v šesti EKO gymplu nic nepřinesla, ba naopak, obdrželi další gól. Na hodinách už odbíhaly poslední sekundy, kdy jsme jejich mužstvu zasadili poslední direkt. Po překonání vyběhnuvšího gólmana se skóre uzavřelo na 6:2.

Děkuji všem zúčastněným hráčům za super výkon a hola, hola, kola, kraj nás volá!

Soupiska Gymnázia Nymburk: Posejpal Jakub, Hladík Štěpán, Ryšavý Ivo, Podlipný Jan, Koucký Marek, Šmíd Ondřej, Souček Jiří, Marushchak Dmytro, Koláčný Josef, Tázler Jakub, Beran Marek, Štěpánek František, Nguyen Duc Anh, Mejzr Patrik a Souček Pavel (nehrál zraněný Milan Peterka).

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1925.

Narodil se 25. 12. 1908 Nymburce. V letech 1925 – 1930 studoval inženýrské stavitelství na pražské technice, pak Akademii výtvarného umění.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Důlní neštěstí

2. duben 1903

Při důlním neštěstí v uhelném dole Königin Luise v Horním Slezku zahynulo 30 horníků.

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.