Krajské kolo ve volejbalu dívek

Krajské kolo ve volejbalu dívek

Dvojice málo vytopených hal Masarykovy obchodní akademie v Rakovníku bylo místo, kam se sjelo 14. prosince 2018 devět družstev – vítězů okresních kol – na krajské finále ve volejbalu středních škol dívek.
Naši školu reprezentovala z důvodů kulturních akcí, nemocí nebo soustředění pouze šestice hráček: Natálie Šteflová, Veronika Martínková, Marianna Riegerová, Alžběta Šichtová, Michaela Rumlerová a Karmelia Fournier.

Účastníci soutěže:
Gymnázium Zikmunda Wintera Rakovník
Gymnázium Příbram
OA Mladá Boleslav
Gymnázium J. S. Machara Brandýs nad Labem
Gymnázium Kolín
Gymnázium Benešov
Dvořákovo gymnázium a SOŠ ekonom. Kralupy nad Vltavou
Gymnázium Kladno
Gymnázium Bohumila Hrabala v Nymburce

Družstva byla rozlosována do tří skupin. V „naší“ skupině děvčata hrála nejprve proti Příbrami, která v konečném pořadí obsadila 3. místo. I přes bojovný výkon (hlavně ve vyrovnaném prvním setu) děvčata prohrála 2:0. Hned následující zápas jsme nastoupili proti Kolínu. Již od prvního míče bylo znát, že v sestavě družstva naší školy nastoupily hráčky hrající juniorskou ligu. Mezi všemi činnostmi dominovaly bojovnost a obětavost v poli, které byly v průběhu turnaje oceňovány i trenéry ostatních družstev. Zápas děvčata dovedla k jistému vítězství 2 : 0, a tím postoupila do bojů ve skupině o 4. až 6. místo.
Dojem z famózně odehraného prvního setu proti Benešovu (25 : 13) byl poněkud pokažen horším druhým setem a nevydařenou koncovkou tie-breaku. Prohra 2 : 1 odsoudila naše družstvo k boji o celkové 5. místo proti Mladé Boleslavi. Tentokrát na vynikající první set (25 :9) navázal výkon i v setu druhém.
Dívky Gymnázia BHN obsadily 5. místo, podaly vydařené a obětavé výkony a zaslouží pochvalu za reprezentaci školy. Finálový zápas turnaje Kladno v. Kralupy n/V. byl zahájen při našem odjezdu (výsledek bude doplněn).

 

 

 

 

 

           

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Milada McGrathová

Milada McGrathová (roz. Vencourová), televizní redaktorka, moderátorka a překladatelka, maturovala v roce 1987 ve třídě 4.B.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Bezdrátová telegrafie

27. květen 1903

AEG a Siemens založily Společnost pro bezdrátovou telegrafii.

Nejčtenější

28.02.2024

FOTOGALERIE Z BESEDY (Z FB MĚSTSKÉ KNIHOVNY)

Na letošní třetí alumni besedu jsme přizvali absolventa gymnázia z roku 1994. Je jím Mgr. Pavel Snítilý, archeolog a zástupce ředitele Městského muzea v Čelákovicích. V nymburské knihovně ve čtvrtek 29. února 2024 nám od 17.30 hodin popíše mj. moderní archeologické metody v besedě nazvané: Archeologie pod vaším domem?

celý článek
15.03.2024

V úterý 19. 3. 2024 se koná od 11:45 Školní kolo 46. ročníku SOČ. Slavnostní zahájení za přítomnosti vedení města a vedení školy bude v učebně č. 77. Níže se dozvíte, kdo ze soutěžících a na jaké téma práci SOČ psal, jak to bude se zkrácením výuky a co je třeba udělat, pokud se na konkrétní obhajobu chce někdo přijít podívat.

celý článek
12.03.2024

Sekunda B vyjela na lyžák netradičně ve čtvrtek 7. 3. 2024 Po přijetí na chatu jsme začali vybalovat. Pak se hráli už jen hry.  A šlo se na večeři. V pátek díky nedostatku sněhu jsme museli vyjít až na Dvoračky a tam jsme celý den lyžovali. Bylo hezké počasí a tak jsme si to všichni užili.  Kvůli ztíženým podmínkám se posunul i oběd.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.