Okresní kolo basketbalu pro ZŠ úspěšně za námi

Okresní kolo basketbalu pro ZŠ úspěšně za námi

V úterý 7.3. se v hale ZŠ Komenského konalo okresní kolo basketbalu pro základní školy. Pro naše studenty se jednalo o dlouho očekávanou akci, ve které jsme patřili k favoritům. Účast na turnaji nebyla oproti jiným sportům příliš početná. Startovaly pouze ZŠ TGM Poděbrady, ZŠ Juventa Milovice, pořádající ZŠ Komenského Nymburk a tým Gymnázia Bohumila Hrabala. 

Hrálo se systémem každý s každým, do krajského kola postupoval pouze vítěz. Úvodní utkání jsem absolvovali se ZŠ Juventa Milovice. Soupeř byl basketbalově mnohem slabší a ve srovnání s hráči BA Nymburk neměl příliš šancí. Přesto stojí za velkou pochvalu a respekt, neboť se hráči nebáli takového turnaje zúčastnit. Soupeři jsme za 20 minut hry nastříleli přes 80 bodů a jasně vyhráli. Druhý duel se ZŠ Komenského již byl o něco vyrovnanější, ovšem jen do doby, než začali naši hráči plnit taktické pokyny svého trenéra Ondry Laše a hrát na sto procent. I tento duel jsme bez potíží zvládli. Třetí utkání se ZŠ TGM Poděbrady tak bylo zápasem o celkové vítězství. Vzhledem k malému počtu hráčů v našem týmu, se částečně mohla projevit únava. Zápas jsme nezačali dobře, ale postupně se hra zlepšovala. Do poločasu jsme stihli nepříznivé skóre otočit v náš prospěch na 16:11. Ve druhé půli jsme již udrželi soupeře na uzdě a zvítězili.

Znamená to tedy pro nás postup do krajského kola, které se odehraje 20.3. ve Sportovním centru Nymburk.

Tým GBHN: Žáček, Strolený, Formánek, Hodač, Kábrt, Benák

Zobrazeno: 5646x

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

prof. RNDr. Libor Pátý, CSc.

prof. RNDr. Libor Pátý, CSc. (23. 7. 1929-11. 1. 2021), zakladatel oboru vakuové fyziky v Československu, vysokoškolský pedagog, spoluzakladatel Občanského fóra, náměstek ministra školství, od roku 2003 čestný absolvent nymburského gymnázia (v posledním ročníku byl 21. 2. 1948 vyloučen ze studia z politických důvodů)

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

První Ford

19. červenec 1903

V Detroitu se začaly prodávat první automobily z továrny Henryho Forda. (Model A stál 950 dolarů.)

Nejčtenější

27.06.2024

Pod záštitou vzdělávací organizace Agora CE se studenti výtvarné výchovy ze dvou tříd sext stali uličníky. Umělci, kteří jim zprostředkovávali půlroční projekt zaměřený na proměnu veřejného prostoru poblíž školy, byli Tomáš Roček, Filip Novák a za Agoru Tereza Konrádová.

celý článek
27.06.2024

Tradičním FINAL FOUR vyvrcholila letošní streetová liga. Na rozdíl od předešlých let nabídly všechny 4 zápasy relativně vyrovnanou podívanou, která vyvrcholila finálovým zápasem (Basketéři bez brčeků - Kubátovy kočičky 20:18), jež rozhodl v úplném závěru svým nájezdem Arsen Gevorkyan a spolu s Oskarem Palovčíkem a Hynkem Karamonem, tak mohli z rukou trojnásobného vítěze Jirky Szity převzít pohár pro vítěze. Poděkování si ale zaslouží všech 11 týmů, které se do soutěže přihlásily a pevně věřím, že si své příznivce na hřišti či v hledišti streetová liga najde i v příštím roce, kdy bude na programu již 22. ročník.

celý článek
28.06.2024

Poslední den školního roku dorazila skvělá zpráva z Francouzské aliance v Pardubicích, kde naši studenti konali na začátku června jazykové zkoušky DELF.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.