Pohár J. Masopusta: nevydařený výkon a ostuda při kvalifikaci o republikové finále

Pohár J. Masopusta: nevydařený výkon a ostuda při kvalifikaci o republikové finále

Ve čtvrtek 7. 5. se tým Gymnázia B. Hrabala v Nymburce zúčastnil kvalifikace o republikové finále Poháru Josefa Masopusta 2015. Jednalo se o jeden z pěti turnajů v republice, na každé z těchto kvalifikací pak startovala tři družstva. Po úspěšně zvládnutém krajském kole jsme potají doufali v úspěch i v Plzni.

V 6 hodin ráno jsme se vydali rychlíkem směr Praha a následně Plzeň. Přibližně v 10h jsme byli na místě a zanedlouho nás čekal první zápas s domácí SPŠ dopravní Plzeň. Turnaj se konal v parádním areálu sportovní základní školy Viktorie Plzeň, bohužel na umělé trávě, na kterou nejsou nymburští příliš zvyklí. Vzhledem k úrovni turnaje se dali očekávat soupeři na mnohem vyšší úrovni, ovšem opak byl pravdou. Tým Plzně byl jen o malinko lepší, i když většinu zápasu měl převahu. Už to začínalo vypadat, že skóre skončí 0:0, když však přišla naprosto nepochopitelná minela. Centr před bránu zhruba ze 40 metrů skončil za zády našeho brankáře, který podklouzl a k naprosto snadnému chycení míče se vůbec nedostal. Bohužel i to se může stát, každý má nárok na chybu. V úplném závěru zápasu, když už jsme vrhli všechny síly do útoku, přišel druhý, taktéž kuriózní gól. Obránce zachraňoval míč před prázdnou bránou, ovšem svým odkopem trefil nešťastného brankáře, od kterého míč putoval za brankovou čáru. Výsledek prvního zápasu 0:2. Fotbalové štěstí při nás bohužel nestálo. K druhému utkání jsme nastoupili po krátkém odpočinku, soupeřem nám byl SPŠ a VOŠ Písek. Tým Písku vypadal výrazně fotbalověji než Plzeň, přesto hra byla vcelku vyrovnaná a dostávali jsme se i do šancí. Ty jsme bohužel neproměnili, a tak přišel trest. Po rohovém kopu se Písek trefil poprvé. Naši hráči reklamovali nejprve aut a následnou ruku jednoho ze soupeřů, ovšem rozhodčí jim za protesty udělil žlutou kartu. Studenti našeho prestižního gymnázia však následně zvolili vskutku geniální taktiku jak si rozhodčího naklonit na svou stranu. Průběžně ho zasypávalii sprškou nadávek, označující různé tělesné orgány, doufajíc, že se muž s píšťalou zázračně zlepší. Nezlepšil! Po gólu na 0:2 a 0:3 naprosto nereagoval na signalizaci pomezního, přešel faul na našeho hráče a inkasovali jsme na 0:4. Následně ještě jeden z našich hráčů ocenil jeho výkon potleskem a byl vyloučen. Nutno podotknout, že rozhodčí skutečně udělal během zápasu několik chyb, ovšem chování našich hráčů k němu, ale i k některým svým spoluhráčům je úžasnou ukázkou kvality a úrovně studentů naší školy. Naši soupeři ze středních odborných škol a učilišť by se od nás mohli učit.

Obě utkání jsme tedy prohráli, nevstřelili ani jednu branku a šest jich inkasovali. Jeden z hráčů našeho týmu po zápase s Pískem trefně poznamenal: „Předvedli jsme se v tom nejlepším možném světle“. A jak hodnotili nevydařený výkon naši hráči? Míč byl příliš měkký, proto jsme zřejmě nevstřelili jedinou branku, navíc oba poločasy foukal velmi silný vítr, vždy proti našim hráčům. Sudí byli naprosto neschopní a navíc celé město Plzeň je naprosto divné. 

Závěrečné utkání mezi Plzní a Pískem skončilo 2:0 pro domácí, a tak se na republikové finále vydá SPŠ dopravní Plzeň.

 

Tabulka:

1. SPŠ dopravní Plzeň                                  2    2 0 0         4:0         6 bodů

2. SPŠ a VOŠ Písek                                     2     1 0 1         4:2         3 body

3. Gymnázium B. Hrabala v Nymburce           2      0 0 2         0:6         0 bodů

 

Tým Gymnázia B.Hrabala v Nymburce: Plaček - Němec, Dvořák, Keller, Jareš - Moník, Mejzr, Kubálek, Raška - Šnajdr, Klíma - Kolbaba, Bodnár, Pokorný

Aktuální informace

21.04.2024

se konají v pondělí 29/4:

-17:30-18:00 hod
schůzky v učebnách
-18:00-19:30 hod
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Michal Plavec

Michal Plavec (*26. 3. 1973), historik, novinář a kurátor sbírky letectví Národního technického muzea v Praze, odmaturoval na nymburském gymnáziu v roce 1991.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Svaz českých lyžařů

21. listopad 1903

V Jablonci nad Jizerou byl založen Svaz českých lyžařů.

Nejčtenější

26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
25.03.2024

Na dvě hodiny se učebna č. 73 proměnila v soudní síň, kde studenti právního semináře předvedli své dovednosti v simulovaném soudu z trestního práva. Projekt, na kterém naše gymnázium spolupracuje s Právnickou fakultou UK, dal studentům možnost prozkoumat právní systém z první ruky a zároveň rozvíjet kritické myšlení a rétorické schopnosti.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.